Ουρολοιμωξη μετα την επαφη

09.07.2015
Καθε φορα μετα τη σεξουαλικη επαφη παθαινω ουρολοιμωξη, αλλοτε με αιμα κι αλλωτε χωρις.

Αγαπητη Θεια Λουκια, χρειαζομαι αμεσα τη βοηθεια σου. Το θεμα μου ειναι οτι καθε φορα μετα τη σεξουαλικη επαφη παθαινω ουρολοιμωξη, αλλοτε με αιμα κι αλλωτε χωρις. Ωστοσο ειναι πολυ επωδυνο και δεν μπορω να καταλαβω το λογο που γινεται, καθως εχω παρει ολα τα μετρα που θα την απετρεπαν. Τρωω cranberries που μου συστηθηκαν, πηγαινω τουαλετα καθε φορα μετα την επαφη αλλα καθε φορα εξακολουθω να το παθαινω ειτε με ειτε χωρις προφυλακτικο. Τι φταιει και πώς θα σταματησει ολο αυτο; Εχω φτασει στο σημειο να μην εχω πια ορεξη επειδη σκεφτομαι τον πονο μετα. Σε παρακαλω Θεια, βοηθησε με!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αντιγόνη μου, το πιθανότερο είναι ότι δεν κάνετε αρκετά προκαταρκτικά και ότι δεν προσέχετε αρκετά την υγιεινή σας. Βλέπεις, όταν δεν κάνετε αρκετά προκαταρκτικά, δεν είσαι αρκετά υγρή την ώρα της διείσδυσης με αποτέλεσμα η ουρήθρα σου που βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδο του κόλπου να παρασύρεται από το πέος προς το εσωτερικό του κόλπου σου, να ερεθίζεται και να κολλάς διάφορα βακτηρίδια.

Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να φροντίσεις είναι να αυξήσετε τον χρόνο των προκαταρκτικών που σου κάνει το αγόρι σου (χάδια στη μικρή σου περιοχή, φιλιά κ.λπ.).

Το δεύτερο που πρέπει να φροντίσεις είναι η σωστή υγιεινή των γεννητικών σας οργάνων. Αυτό σημαίνει και για τους δυο σας, ούρηση και εξωτερικό πλύσιμο με νερό και μαλακό σαπούνι και προσεκτικό σκούπισμα κάθε φορά και πριν και μετά από τη σεξουαλική πράξη.

Ιδιαίτερα η ούρηση για σένα πριν είναι πολύ κρίσιμη, γιατί όταν η κύστη σου είναι γεμάτη και στην ουρήθρα σου υπάρχουν μικρόβια (για τον λόγο που είπαμε πιο πάνω) είναι πολύ εύκολο η μόλυνση να μεταδοθεί στο εσωτερικό της και να σου δημιουργηθεί ουρολοίμωξη, ή κυστίτιδα.

Φρόντισε λοιπόν στο εξής να παίρνεις πάντα αυτά τα προληπτικά μέτρα και δεν θα ξαναέχεις τέτοιο πρόβλημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ