Ζήλεια;

08.07.2015
Είχαμε πει για ημερομηνία του γάμου μας και μετά απο εμάς αρραβωνιάστηκε και κλείσανε γάμο 6 μήνες πριν απο εμάς.

Γειά σας θεία Λουκία.. Σας χρειάζομαι και πάλι.. Είμαι αρραβωνιασμένη εδώ και περίπου 2 χρόνια.. Με τον άντρα μου τα πηγαίνουμε πολύ καλά αλλά το πρόβλημα είναι η αδελφή του... Είχαμε πει για ημερομηνία του γάμου μας και μετά απο εμάς αρραβωνιάστηκε και κλείσανε γάμο 6 μήνες πριν απο εμάς. Πηγαίνει με τις φίλες της να δει για νυμφικά και εμένα δεν μου λέει είχε βγάλει φωτογραφίες τα νυμφικά που δοκίμασε και δεν μου τα έδειξε. Βγαίνει με τις φίλες της για καφέ, για ποτό, για θάλασσα και δεν μου είπε εμένα να βγούμε καμία φορά. Δούλευα σε μία καφετέρεια και είρθεν με τον αρραβωνιαστικό της και με ένα διάσημο πρόσωπο που είναι φίλος της και εγώ μόλις σχόλασα και είχα καθήσει στην καφετέρεια και με είδεν η αδελφή του και δεν μου είπε να καθήσω μαζί τους και μετά όταν έφυγαν δεν είρθαν να με χαιρετήσουν. Πέρασαν από μπροστά μου λές και ήμουν αόρατη. Εγώ είμαι από χωριό και αυτή από πόλη. Δεν είναι μόνο αυτά αλλά σας είπα τα πιο σημαντικά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα περιμένω απάντηση.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαριλένα μου, η αδελφή του αρραβωνιαστικού σου δεν σε ζηλεύει. Η αδελφή του αρραβωνιαστικού σου σε σνομπάρει, δηλαδή σε αγνοεί συστηματικά και δεν σε θέλει για παρέα της. Μπορεί εσύ να θεωρείς αυτονόητο ότι εφόσον θα συγγενέψετε μέσω του γάμου θα έπρεπε να κάνετε και παρέα αλλά εκείνη ούτε σε συμπαθεί, ούτε σε εκτιμά.

Πιθανόν να έχει κόμπλεξ ανωτερότητας -αλλιώς λέγεται και ψωνάρα- και να πιστεύει ότι είσαι παρακατιανή επειδή κατάγεσαι από χωριό και γι' αυτό δεν σε εγκρίνει για νύφη της. Για τον ίδιο λόγο φρόντισε να ορίσει τον δικό της γάμο νωρίτερα, ώστε να κλέψει τις εντυπώσεις μέσα στην οικογένεια και ταυτόχρονα να μείνουν λιγότερα χρήματα για τον δικό σου γάμο.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον εκείνη νιώθει έτσι δεν χρειάζεται να σκας. Απλά αγνόησε την κι εσύ και κράτα μαζί της μόνο τις τυπικά ευγενικές σχέσεις που οφείλεις να διατηρείς με όλους τους συγγενείς σου, για τους οποίους δεν νιώθεις και πολύ κοντά.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεσαι την έγκριση της για να παντρευτείς και να είσαι ευτυχισμένη.