Ελλειψη αυτοπεποιθησης λογω μικρου στηθους

08.07.2015
Το αγορι μου πιστευει οτι ειναι μικρο και με κοροιδευει και μου λεει να τρωω συνεχεια κοτοπουλο, αληθευει;

Γεια σου θεια λουκια, ειμαι 17 χρονων και απο την ημερα που μου ηρθε περιοδος μεγαλωσε ελαχιστα το στηθος μου. Το αγορι μου πιστευει οτι ειναι μικρο και με κοροιδευει και μου λεει να τρωω συνεχεια κοτοπουλο, αληθευει; Και αν δεν αληθευει ποια μεθοδο να ακολουθησω; (με φυσικους τροπους και οχι με πλαστικη). Αν ημουν 16 χρονων και ακολουθουσα μια μεθοδο π.χ κοτοπουλο θα μεγαλωνε καθολου; Ή ειναι μυθος ολο αυτο;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κική μου, η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν οφείλεται στο μικρό σου στήθος αλλά στον χαμηλό αυτοσεβασμό και μειωμένη αυτοεκτίμηση που νιώθεις κι αυτό δεν θεραπεύεται με ούτε με το κοτόπουλο, ούτε με πλαστική αλλά με μια βαθιά αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι και αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου.

Βλέπεις, όταν καταφέρεις να αναπτύξεις την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό σου, θα πάψεις να ανέχεσαι τέτοια σχόλια για την εμφάνιση σου ή το σώμα σου -από το αγόρι σου ή οποιονδήποτε άλλον- και θα νιώθεις άνετα μέσα στο πετσί σου όπως κι αν είσαι.

Ένας καλός τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι ν' αρχίσεις να δουλεύεις μέσα σου την ιδέα ότι αξίζεις κάτι πολύ περισσότερο από το νούμερο του σουτιέν σου κι ότι οι ιδέες σου, τα όνειρα σου και οι πράξεις σου έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία απ' οτιδήποτε άλλο.

Έτσι δεν θα νιώθεις πια την ανάγκη να προσαρμοστείς στα αισθητικά πρότυπα που έχουν διαμορφώσει άλλοι άνθρωποι για σένα και να παλεύεις να στριμωχτείς μέσα σ' αυτά. Παράλληλα, έτσι θα καταλάβεις ότι σε περίπτωση που το αγόρι σου δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνιση σου, τότε θα πρέπει να σκεφτείς ν' αλλάξεις αγόρι και όχι το σώμα σου.

Τέλος, ως προς την πρακτική πλευρά της ερώτησής σου, η απάντηση είναι όχι: το μέγεθος του στήθους σου δεν αλλάζει τρώγοντας κοτόπουλο σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σου κι αν επιθυμείς να επηρεάσεις την εμφάνιση του στήθους σου με ένα ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο θα πρέπει να απευθυνθείς στον πλαστικό χειρουργό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ