Δε με χαιρετάει όταν με βλέπει

21.06.2015
Να σημειώσω πως έκανα κάτι προσπάθειες να επικοινωνήσω μαζί του και δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη.

Γεια σου θεία Λουκία! Σε θαυμάζω πολύ και πιστεύω πως όλοι εμείς οι αναγνώστες του σάιτ είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε ανώνυμα τα προβλήματα μας και να πάρουμε συμβουλές από έναν τόσο έξυπνο και δίκαιο άνθρωπο όσο εσύ. Το βάθος της σκέψης και η κοσμοθεωρία σου που βασίζεται στον αυτοσεβασμό και την αγάπη, με συγκινεί! Σ'ευχαριστώ πολύ λοιπόν μιας και μέσα από τις απαντήσεις σου σε άλλα θέματα, καμιά φορά βοηθάς κι εμένα στα δικά μου. Ήρθε όμως η ώρα να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι:

Τι νομίζεις πως σημαίνει όταν ο πρώην μας νιώθει αμήχανα όταν μας βλέπει; Τι εννοώ: με τον δικό μου χωρίσαμε πριν ένα χρόνο από το τηλέφωνο λόγω απόστασης και ποτέ δεν έγινε μετά κάποια κουβέντα από κοντά, μάλλον επειδή κι οι δύο ήμασταν αρκετά φορτισμένοι. Από τότε έχω πέσει πάνω του τρεις φορές και το πράγμα έχει πάει ως εξής: την πρώτη (λίγους μήνες μετά το χωρισμό) τον χαιρέτησα, με χαιρέτησα κι ύστερα εξαφανίστηκε σαν χαμένος μόλις πήγα να πω κάτι έτσι για το τυπικό, τη δεύτερη φορά δε μιλήσαμε καν (είχε και κοπέλα ήδη τότε απ'ό,τι είχα μάθει από άλλους - είναι μαζί μερικούς μήνες - αλλά δεν ήταν εκείνο το βράδυ μαζί) και μου έστειλε μήνυμα μετά αργά να μου ζητήσει συγγνώμη που δε χαιρέτησε και τώρα πρόσφατα, πριν λίγες μέρες, τον πέτυχα κάπου έξω με την κοπέλα του όπου εγώ ήμουν με ένα παιδί που έβγαινα λίγο καιρό. Με είδε που λες κι έκανε τάχα πως πήρε το τηλέφωνο κι εξαφανίστηκε μόνος του χωρίς να πει κάτι στην κοπέλα κι ύστερα προχώρησε μαζί του κι αυτή (δε με είδε αυτή εμένα).

Να σημειώσω πως έκανα κάτι προσπάθειες να επικοινωνήσω μαζί του και δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη. Χωρίσαμε κατά κάποιο τρόπο αμοιβαία αλλά εγώ έκοψα την επαφή οριστικά. Δεν του έκανα κάτι κακό, αυτός νομίζω είχε φερθεί πολύ πιο ανώριμα και "περιφρονητικά" απέναντί μου, αλλά νομίζω πως με αγαπούσε. Πώς τα εξηγείς όλα αυτά; Οι φίλες μου με έχουν βάλει σε σκέψεις γιατί μου λένε πως μάλλον δε μ' έχει ξεπεράσει. Πώς γίνεται αυτό όταν είναι με άλλη;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, πριν απ' οτιδήποτε άλλο να πούμε πως το γεγονός ότι ένα αγόρι βγαίνει με μια καινούργια κοπέλα δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχει ξεπεράσει την προηγούμενη. Μπορεί η προηγούμενη να συνεχίζει να τον ελκύει, αλλά για τους δικούς του λόγους να έχει αποφασίσει να διακόψει τη σχέση τους.

Τώρα, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νιώθει αμήχανα και σε αποφεύγει σημαίνει ότι έχει ενοχές απέναντι σου και ταυτόχρονα πολύ ανεπτυγμένο εγωισμό για να σου ζητήσει συγνώμη. Δηλαδή ξέρει ότι σου έχει φερθεί άθλια και ντρέπεται γι' αυτό αλλά δεν έχει τη δύναμη να το παραδεχτεί ανοιχτά και να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τα πράγματα μεταξύ σας. Για τον ίδιο λόγο μπορεί και να φοβάται μήπως του κάνεις σκηνή δημοσίως και τον φέρεις σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.

Σε κάθε περίπτωση, η συμπεριφορά του τώρα είναι ακόμη μια απόδειξη για το ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι μαζί του και να προσπαθείς να κρατήσεις το επίπεδο. Αφού δεν θέλει να σου μιλάει, μην του μιλάς ούτε κι εσύ. Αγνόησε τον όπως κάνει κι εκείνος και να χαίρεσαι που γλίτωσες από έναν κομπλεξικό άνθρωπο στη ζωή σου.