Πιθανότητα εγκυμοσύνης

19.06.2015
Έχω κάποια συμπτώματα περιόδου (πονόκοιλος κτλ) αλλά δεν μου έρχεται και έχω αρχίσει να ανυσηχώ.

Θεία Λουκία αρχικά συγχαρητήρια για τη στήλη σου! Έχω ένα θέμα και χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθεια σου. Λοιπόν, τον Δεκέμβρη που μας πέρασε πήρα το χάπι της επόμενης μέρας. Για δύο μήνες είχα πολύ άστατο κύκλο,τους τελευταίους όμως τρεις μήνες ερχόταν σταθερά στις 33 μέρες. Η τελευταία μου περίοδος ήταν στις 7/5 και από τότε δεν μου έχει έρθει. Σε σεξουαλική επαφή (ελεύθερη επαφή χωρίς να εκσπερματώσει μέσα) είχα έρθει 5 περίπου μέρες πριν την προηγούμενη περίοδο. Και γιαυτό αρχικά δεν ανησυχούσα. Μου είπαν όμως ότι μπορεί να έχεις περίοδο και τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. Έχω κάποια συμπτώματα περιόδου (πονόκοιλος κτλ) αλλά δεν μου έρχεται και έχω αρχίσει να ανυσηχώ. Ξέχασα να αναφέρω, είμαι 19 χρονών. Θεία μου σε παρακαλώ απάντησε όσο πιο γρήγορα μπορείς γιατί θα τρελαθώ. Σ'ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λητώ μου, πρώτα απ' όλα από τη στιγμή που βλέπεις καθυστέρηση, πρέπει πάντα να κάνεις ένα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο είναι σίγουρα πολύ πιο αξιόπιστο απ' οτιδήποτε σου πω εγώ.

Πράγματι, η πιθανότητα να μείνεις έγκυος με διακεκομμένη συνουσία πέντε μέρες πριν την περίοδο σου είναι πολύ περιορισμένη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις και καλό είναι να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο.

Έπειτα, το χάπι της επόμενης μέρας που πήρες πριν από έξι μήνες δεν έχει καμιά σχέση με την καθυστέρηση που βλέπεις σήμερα. Αν δεν είσαι έγκυος, κάτι άλλο συμβαίνει που έχει διαταράξει την ορμονική ισορροπία σου και θα πρέπει να το ψάξεις με έναν γυναικολόγο.

Ξεκίνα από το βασικό όμως, δηλαδή το τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο ούτως ή άλλως θα σου ζητήσει και ο γιατρός προκειμένου να βγάλει γνωμάτευση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ