Πεθερα στις διακοπες

10.06.2015
Ρωτησα το συντροφο μου και μου ειπε οτι καποια στιγμη θα αναγκαστουμε να παμε οι 3 μας διακοπες, οχι απαραιτητα φετος. Εχει πολλη αδυναμια στη μαμα του...

Γεια σου θεια Λουκια! Οι συμβουλες σου ειναι καταπληκτικες κι ελπιζω να με βοηθησεις γιατι δεν ξερω σε ποιον να μιλησω. Με το συντροφο μου ειμαστε σχεδον ενα χρονο μαζι και φετος θα κανουμε πρωτη φορα διακοπες. Η μητερα του μενει μονη της πολλα χρονια και καθε χρονο αν παει διακοπες θα το κανει με τη κορη και τα εγγονια ή με το γιο μονοι τους. Σε καμια περιπτωση δε θελει να πηγαινει μονη. Τωρα ομως ειμαι κι εγω στο ολο παζλ. Δεν εχει ειπωθει τιποτα ακομα για διακοπες, οπως που και ποτε. Η κορη της δε θα παει φετος κι η μητερα δεν εχει κανενα σχεδιο. Αναρωτιεμαι μηπως περιμενει απο το γιο.

Ρωτησα το συντροφο μου και μου ειπε οτι καποια στιγμη θα αναγκαστουμε να παμε οι 3 μας διακοπες, οχι απαραιτητα φετος. Εχει πολλη αδυναμια στη μαμα του και δε θελει να την αφηνει μονη της. Εμενα ομως η ιδεα με τρελαινει. Δε λεω ειναι καλη γυναικα, και με συμπαθει πολυ, αλλα φερεται στο γιο της λες κι ειναι 5χρονο, με μωρουδιστικο λογο και χαδακια φιλακια. Γενικα, νιωθω περιεργα οταν ειναι γυρω μου. Προτεινα να παει με καποιο γκρουπ για ηλικιωμενους αλλα εκεινη δεν πολυσυμπαθει τετοιες δραστηριοτητες, γιατι λεει θα της την πεφτουν ξελιγωμενοι γεροι. Με λιγα λογια η ζωη της περιτριγυριζεται γυρω απο τα παιδια της και δεν εχει αλλες παρεες.

Ξερω οτι ισως ειμαι υπερβολικη αλλα θελω να εχω την ησυχια μου στις διακοπες. Ουτε τη μητερα μου δε θα αντεχα. Ποσο μαλλον την «πεθερα». Ομως ξερω οτι δε θα το γλιτωσω. Τι να κανω; Πως να το διαχειριστω ολο αυτο χωρις να τσακωθω με το συντροφο μου; Σ ευχαριστω πολυ για το χρονο σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, τα ψάρια είναι στη θάλασσα κι εσύ έχεις βάλει το τηγάνι στη φωτιά. Αφού η πεθερά σου δεν έχει κάνει κουβέντα για φέτος κλείσε από τώρα τις διακοπές σας για δύο και τελείωνε.

Όσο για του χρόνου, κάτσε με το καλό να είσαστε μαζί με τον αγαπημένο σου μέχρι τότε και να έχετε τα απαραίτητα χρήματα και αναλόγως βλέπεις τι θα κάνεις.

Αν προκύψει θέμα μπορείτε να πάτε μερικές μέρες με την πεθερά και μερικές οι δυο σας, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αν πάλι δεν προκύψει, δεν έχεις κανένα λόγο να εκφέρεις γνώμη και να της κάνεις συστάσεις για το πώς θα περάσει καλύτερα, όπως δεν θα ήθελες να σου κάνει εκείνη συστάσεις για το πώς να περνάς τις ελεύθερες ώρες σου.

Γενικότερα, φρόντισε να τα έχεις καλά μαζί της, γιατί δεδομένης της στενής σχέσης της με τον σύντροφο σου, βρίσκεσαι σε μειονεκτική θέση και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη και να μην είσαι τόσο απόλυτη ως προς το πώς ονειρεύεσαι τη ζωή σου μαζί του.

Στο κάτω-κάτω, αν τα βρίσκετε στα υπόλοιπα, αξίζει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις που δεν σου κοστίζουν και τόσο πολύ.