Κονδυλωματα και σταθερη σχεση

09.06.2015
Τι πρεπει να κανω για να σταματησουν να μου εμφανιζονται. Εχω ακουσει ότι πρεπει να απεχω απ το σεξ για 8 μηνες.

Θεια Λουκια καλησπερα! Σου γραφω πρωτη φορα και θελω να σε ρωτησω για κατι που με απασχολει πολύ εδώ και λιγο καιρο. Εχω σταθερη σχεση με ένα αγορι που ηταν ο πρωτος μου και ο μονος με τον οποιο ειχα ποτε επαφη. Τον περασμενο Φεβρουάριο εμφανισα κονδυλωματα και τα καυτηριασα με λειζερ; περασα όμως μια εποχη με πολύ στρες και στεναχωρια και ξαναεμφανισα κονδυλωματα κ ετσι ξαναεκανα λειζερ. Τι πρεπει να κανω για να σταματησουν να μου εμφανιζονται. Εχω ακουσει ότι πρεπει να απεχω απ το σεξ για 8 μηνες. Ισχυει Κ οσον αφορα τη σχεση μου; Τι πρεπει να κανω; Αυτος δεν εχει εμφανισει κανενα συμπτωμα. Ο γιατρος μου ειπε ότι μαλλον τα εχει υπολανθανοντα και αρα δεν μπορει να κανει κατι μεχρι να του εμφανισουν συμπτωματα. Θα μου τα μεταδιδει όμως κάθε φορα που θα εχουμε επαφη; Συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα ανησυχω όμως πολύ, το σκεφτομαι ολη την ωρα και δεν ξερω τι να κανω; Ευχαριστω πολύ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έλλη μου, από τη στιγμή που έχεις κολλήσει ένα είδος κονδυλώματα από κάποιον δεν γίνεται να ξανακολλήσεις από αυτόν τον άνθρωπο τα ίδια κονδυλώματα, είτε έχετε κάνει θεραπεία είτε όχι.

Το γεγονός ότι σου ξαναβγαίνουν οφείλεται στην πεσμένη άμυνα του οργανισμού σου και δεν έχει να κάνει μαζί του ή με το σεξ.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν χρειάζεται να απέχεις. Εκτός βέβαια κι αν εκείνος δεν είναι πιστός, κάνει απροφύλαχτο σεξ και κολλήσει και κάποιο άλλο τύπο κονδυλωμάτων. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να σε κολλήσει και να ξαναβγάλεις κονδυλώματα, άλλου τύπου. Όσο όμως είσαστε πιστοί ο ένας στον άλλον, αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Βλέπεις, εφόσον έχεις έρθει σε επαφή με έναν τύπο του ιού, αυτός παραμένει στον οργανισμό σου για πάντα –όπως ο ιός του έρπη πχ- και μπορεί να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει αν και πότε θα συμβεί αυτό.

Γι’ αυτό το λόγο όμως, οφείλεις να επαναλαμβάνεις τακτικά τα Παπ-τεστ σου κάθε χρόνο, ώστε να ξέρεις σε τι φάση βρίσκεσαι, ακόμα κι αν δεν έχεις ορατά ίχνη της μόλυνσης. Κατά τα άλλα καλύτερα θα ήταν να πάψεις να σκέφτεσαι το όλο θέμα και να συνεχίσεις τη ζωή σου σαν να μην έχει συμβεί κάτι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ