Κονδυλώματα

31.05.2015
Νομίζω πως θα πρέπει να χωρίσω όσο είναι νωρίς γιατί δεν θέλω να το διακινδυνεύσω.

Θεία Λουκία, σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σου να διαβάσεις το μήνυμα μου και σε παρακαλώ να μου απαντήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί ο χρόνος με πιέζει. Βγαίνω εδώ και λίγο καιρό με ένα αγόρι το οποίο μου αποκάλυψε από την αρχή της γνωριμίας μας πως στο παρελθόν είχε νοσήσει από κονδυλώματα και πλέον έχει κάνει θεραπεία. Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη αλλά υποθέτω πως παρά το ότι τα στίγματα του έχουν εξαφανιστεί θα είναι πάντα φορέας του ιού hpv και δεν θα ήθελα με τίποτα να κολλήσω καθώς έχω ακούσει πως και τα προφυλακτικά δεν προστατεύουν πλήρως από τυχόν μόλυνση τον ιό. Το παιδί αυτό είναι πάρα πολύ καλό και μου φέρεται καλύτερα από όποιον άλλο έχει περάσει από τη ζωή μου, νομίζω όμως πως θα πρέπει να χωρίσω όσο είναι νωρίς γιατί δεν θέλω να το διακινδυνεύσω, δεν μου έχει ζητήσει να προχωρήσουμε αλλά και οι δύο είμαι 25 ετών και όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να το καθυστερώ για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη. Σκοπεύω να επισκεφθώ τις επόμενες ημέρες τον γυναικολόγο μου για να με ενημερώσει κι εκείνος σχετικά με το θέμα ως ο πλέον κατάλληλος, αν και δυσκολεύομαι το αποφασίσω γιατί φοβάμαι μήπως τον ενοχλήσω χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Σε παρακαλώ πολύ βοήθησε με, ενημέρωσε για ότι ξέρεις για τα κονδυλώματα και συμβούλεψε με για το τι πρέπει να κάνω. Ανυπομονώ να διαβάσω την απάντηση σου. Σε ευχαριστώ και πάλι!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κατερίνα μου, τα κονδυλώματα μεταδίδονται με την απευθείας δερματική επαφή με το σημείο στο οποίο εκδηλώνονται. Όντως ο ιός των κονδυλωμάτων παραμένει μέσα στον οργανισμό, αλλά δεν μπορείς να τον κολλήσεις χωρίς να έχει εκδηλωθεί.

Συνεπώς, εφόσον ο αγαπημένος έχει κάνει θεραπεία και δεν έχει ενεργά κονδυλώματα, δεν κινδυνεύεις να κολλήσεις. Αν επιπλέον χρησιμοποιείτε προφυλακτικό για επιπλέον ασφάλεια, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Βλέπεις, ο λόγος που τα προφυλακτικά δεν προστατεύουν απόλυτα στις περιπτώσεις αυτών των μολύνσεων (όπως και στον έρπη), οι οποίες μεταδίδονται με τη δερματική επαφή, είναι γιατί αυτές οι μολύνσεις μπορεί να εκδηλωθούν και σε σημεία που δεν καλύπτονται από το προφυλακτικό.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας από την πλευρά σου και θα ήταν υπερβολή να χωρίσεις για κάτι τέτοιο -στο κάτω-κάτω δεν μιλάμε και για έμπολα. Αρκεί ο καλός σου να έχει το νου του και να ελέγχεται τακτικά για την πιθανότητα επόμενου ξεσπάσματος του ιού, όπου θα πρέπει να ακολουθήσει ξανά νέα θεραπεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ