Θέμα εμφάνισης

29.05.2015
Θέλω να αλλάζω προς το καλύτερο... Και φυσικά όλα αυτά γτ θέλω να κάνω το αγόρι που μου αρέσει (και του αρέσω) να είναι περήφανο για εμένα

Γεια σου θεία Λουκία, έχω ενθουσιαστεί με τον τρόπο που γράφεις και σκέφτηκα να σου στείλω άλλο ένα μήνυμα τελείως διαφορετικό από το πρώτο... Το οποίο δεν έχει απαντηθεί ακόμα αλλά περιμένω με αγωνία.

Νιώθω άσχημα για το σώμα μου... Δεν λέω ότι είμαι πολύ παχουλή αλλά αντικειμενικά έχω κάποια παραπάνω κιλάκια, έχω προσπαθήσει να τα χάσω με διάφορους τρόπους, όχι ακραίους, αλλά δεν είχα αποτέλεσμα... Δεν ξέρω τι κάνω λάθος και πως να το αντιμετωπίσω.

Έκτος όμως από αυτό βλέπω όλα αυτά τα κορίτσια στις παραλίες χωρίς ίχνος τριχοφυΐας, νιώθω άβολα καθώς λόγο κάποιων προβλημάτων που αντιμετώπιζα στην υγεία μου πιο μικρή ή δική μου τριχοφυΐα είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στην ευαισθητη περιοχή, λίγο πιο κάτω κι στην περιοχή της κοιλιάς... Δεν ξέρω τι να κάνω και με ποιον τρόπο να τις αφαιρέσω. Για αυτό αποφεύγω να βγαίνω έξω ή να πηγαίνω θάλασσα με τις φίλες μου. Δεν θέλω να τις ντροπιάσω ούτε να με κοιτούν και να χαζογελάνε (οι γύρω)...

Θέλω να αλλάζω προς το καλύτερο... Και φυσικά όλα αυτά γτ θέλω να κάνω το αγόρι που μου αρέσει (και του αρέσω) να είναι περήφανο για εμένα και να καμαρώνει και να μην ντρέπεται, ξέρω πως θα μου πεις πως αν είναι άξιο θα μείνει δίπλα μου... αλλά χρειάζομαι και λίγο αυτοπεποίθηση.
Συγνώμη που σε ζάλισα με τέτοιου είδους θέματα, το ξέρω πως είναι χαζά! Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλό μου κορίτσι, αν θέλεις να αδυνατίσεις ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις είναι να τρως λιγότερες θερμίδες από εκείνες που καταναλώνεις. Για να συμβεί αυτό και να έχει αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου θα πρέπει να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς περιττές θερμίδες από γλυκά και λιπαρά και να αυξήσεις τις καύσεις σου εντάσσοντας στο καθημερινό σου πρόγραμμα περισσότερη σωματική άσκηση οποιασδήποτε μορφής -ακόμα και οι δουλειές του νοικοκυριού, ή ένας περίπατος είναι καλύτερα από το να κάθεσαι στον καναπέ.

Τώρα ως προς την τριχοφυΐα που σε ενοχλεί, θα πρέπει να κάνεις αποτρίχωση στα συγκεκριμένα σημεία δοκιμάζοντας και επιλέγοντας την καλύτερη μέθοδο ανάλογα και με το δέρμα σου. Ιδανικά, για τα σημεία που αναφέρεις το καλύτερο είναι το λέιζερ, αλλά αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο, μπορείς να δοκιμάσεις επίσης τη χαλάουα (για την κοιλιά) και το ξυράφι (για το μπικίνι). Να ξέρεις πάντως ότι όλα τα κορίτσια από μια ηλικία και μετά έχουν ανεπτυγμένη τριχοφυΐα και γι' αυτό οι περισσότερες διαλέγουν κάποια μέθοδο αποτρίχωσης. Σίγουρα πάντως, δεν είναι γεννημένες άτριχες.

Όλα αυτά οπωσδήποτε θα σε κάνουν να νιώθεις πιο άνετα με το σώμα σου, όμως για να αυξήσεις πιο αποτελεσματικά την αυτοπεποίθηση σου, θα πρέπει να πάψεις να δίνεις τόση σημασία στη γνώμη των άλλων και να ανακαλύψεις τι είναι πραγματικά σημαντικό για σένα, πώς ονειρεύεσαι εσύ να ζήσεις τη ζωή σου, τι άνθρωπος θέλεις να γίνεις και ν' αρχίσεις να δραστηριοποιείσαι σ' αυτή την κατεύθυνση. Αυτού του είδους η αυτοπεποίθηση, που πηγάζει από μέσα σου είναι πολύ πιο γοητευτική από κάθε άλλη και δεν πρόκειται να σε εγκαταλείψει ποτέ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ