Τελειωμένος

28.05.2015
Στο τελος με αφησε, ετσι κι εγω από το πεισμα μου πηγα και παντρευτηκα μεσα σε λιγους μηνες.

Θεία σου χω ξαναστείλει μήνυμα, ίσως να μην μου απάντησες επειδή με θεωρείς ανόητο και θα 'χεις και δίκιο. Το θέμα μου λοιπόν είναι ότι είχα μια σχέση για αρκετα χρονια αλλα η σχεση μας ειχε περασει πολλα και στο τελος με αφησε, ετσι κι εγω από το πεισμα μου πηγα και παντρευτηκα μεσα σε λιγους μηνες. Εχουν περασει 4 χρονια από τοτε κι όμως εγω δεν την εχω ξεχασει. Ακομα τη σκέφτομαι και δεν εχει περασει βραδυ να μην την ονειρευτω. Η κατασταση είναι τραγικη... Το θέμα μου είναι ότι εχω παντρευτεί μια γυναικα που δεν ξερω αν ποτε την κανω ευτυχισμενη. Θεια είμαι σε απογνωση. Δεν ξερω τι να κανω. Βοήθησέ με... Σε παρακαλω!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άκη μου, ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ο εαυτός σου. Όπως φαίνεται να έχεις καταλάβει, ο τρόπος που είχες χειριστεί τα πράγματα δεν ήταν σωστός και τώρα υφίστασαι τις συνέπειες που όσο περνάει ο καιρός βαραίνουν όλο και περισσότερο.

Το δυστύχημα είναι ότι και η σύζυγος σου υφίσταται αυτές τις συνέπειες, γιατί να είσαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να νιώσει ευτυχισμένη δίπλα σε έναν άντρα ο οποίος είναι κολλημένος στην πρώην του και ουσιαστικά δεν της «ανήκει». Ακόμη κι αν είσαι καταπληκτικός «ηθοποιός» στον ρόλο του αφοσιωμένου συζύγου και δεν της έχεις ομολογήσει ποτέ τον λόγο που την παντρεύτηκες, μέσα της εκείνη νιώθει το χάος που σας χωρίζει .

Μπορεί αυτή τη στιγμή να εύχεσαι να είχες ένα μαγικό ραβδί και να καταφέρεις να νιώσεις για τη σύζυγο σου αυτά που νιώθεις για την πρώην σου, όμως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, αφού τα συναισθήματα δεν εκβιάζονται και δεν κατευθύνονται.

Ο μόνο τρόπος λοιπόν για να απελευθερωθείς από τον λαβύρινθο των συναισθημάτων σου και να διεκδικήσεις την προσωπική σου ευτυχία είναι να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να απαλλάξεις τη σύζυγο σου από τα δεσμά του γάμου σας, αφού της ομολογήσεις όλη την αλήθεια.

Όσο επώδυνη -και ταπεινωτική για τον εγωισμό σου- κι αν είναι αυτή η λύση σε πρώτη προσέγγιση, είναι σίγουρα πιο ανακουφιστική από την προοπτική να συνεχίσετε να ζείτε μαζί, δυστυχισμένοι και οι δύο και βουτηγμένοι μέσα στο ψέμα.

Αντίθετα, αφού απελευθερωθείτε από αυτόν τον εφιάλτη, θα μπορέσετε και εσύ και εκείνη να κάνετε μια καινούργια αρχή στην προσωπική σας ζωή. Μόνο τότε και αφού θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να νιώσει όλο τον πόνο του χωρισμού του παλιού και του νέου, θα καταφέρεις να ξεφύγεις από το φάντασμα της πρώην σου και να ανακαλύψεις τα πραγματικά σου συναισθήματα γι' αυτές τις γυναίκες.

Αυτή τη στιγμή, απλά έχεις μεταθέσει την ευθύνη των συναισθημάτων σου στην πρώην και στο γεγονός ότι σε παράτησε. Μπορεί να ήταν λάθος της που σε παράτησε -μπορεί και όχι- ενώ το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορούσες να είχες κάνει τίποτα γι' αυτό, παρά να πενθήσεις εκείνη τη σχέση ώστε να μπορέσεις να ξεχάσεις και να συνεχίσεις τη ζωή σου. Εσύ όμως, πήγες κι έκανες ένα ακόμη μεγαλύτερο λάθος που είναι όλο δικό σου, αφού παντρεύτηκες από πείσμα και καταδίκασες τον εαυτό σου να θυμάται εκείνο τον χωρισμό κάθε μέρα που περνάει. Αυτό το λάθος μόνο εσύ μπορείς να το διορθώσεις. Αρκεί να αποφασίσεις ότι αυτή τη φορά θα καταπιείς την περηφάνια σου και θα δεχτείς τις συνέπειες της ανωριμότητας σου, ώστε αφού περάσει η πρώτη μπόρα να μπορέσεις να σηκώσεις ξανά το κεφάλι ψηλά.

Εν κατακλείδι: φέρσου σαν άντρας αυτή τη φορά κι όχι σαν 5χρονο που του πήραν το παιχνίδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ