Ογκος στο μαστο;

26.05.2015
Ειμαι πολυ ευαισθητοποιημενη με τον καρκινο του στηθους, γιατι η γιαγια μου πεθανε απο αυτο.

Γεια σου θεια Λουκια και συγχαρητηρια για τη βοηθεια που προσφερεις. Ελπιζω να μπορεσεις να απαντησεις στο ερωτημα μου γιατι ειμαι πολυ αγχωμενη. Ειμαι 17 χρονων και πριν δυο μερες και εξ'αιτιας φαγουρας απο τσιμπημα κουνουπιου ανακαλυψα μια μπαλιτσα στη μασχαλη μου. Βρισκεται ακριβως εκει που τελειωνει το στηθος και το σημειο εκει ειναι πολυ σκληρο και φαινεται τεντωμενο αλλα δεν προκαλει καθολου πονο στη πιεση ή στο αγγιγμα. Εχει μεγεθος ματιου (συγνωμη για το αηδιαστικο της παρομοιωσης αλλα δεν μου ερχεται καλυτερο παραδειγμα τωρα) και απ'οτι πιανω δεν ειναι λειο.

Απο τη στιγμη που το επιασα αγχωθηκα γιατι ειμαι πολυ ευαισθητοποιημενη με τον καρκινο του στηθους, γιατι η γιαγια μου πεθανε απο αυτο. Επισης συνδιασα καποια γεγονοτα που εχω διαβασει οτι συνδεονται, πχ η κληρονομικοτητα (οπως ανεφερα πριν) το γεγονος οτι αδιαθετησα πρωτη φορα πριν τα 12 ετη (στα 10) και το οτι νιωθω ενα αισθημα καψιματος αλλα στο αλλο στηθος εδω και καποιους μηνες. Σε παρακαλω πες μου οτι δεν ειναι αυτο που φοβαμαι. Ευχαριστω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δέσποινα μου, η πιθανότητα να νοσήσεις από καρκίνο του μαστού σε τόσο νεαρή ηλικία είναι ουσιαστικά μηδενική. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες παθήσεις του μαστού οι οποίες δεν είναι απειλητικές για τη ζωή σου αλλά χρειάζονται παρακολούθηση και γι' αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν γυναικολόγο για να σε εξετάσει και να εκτιμήσει την κατάσταση.

Στις πλειονότητα των περιπτώσεων, τέτοια «καρουμπαλάκια» δημιουργούνται για ορμονικούς λόγους και εξαφανίζονται μετά από λίγες μέρες. Άλλωστε και οι πλειονότητα των όγκων που παρουσιάζονται στον μαστό είναι καλοήθεις και γι' αυτό δεν πρέπει να πανικοβάλλεσαι.

Αντί απλά λοιπόν κλείσε ένα ραντεβού με τον γιατρό σου και κάνε αυτό που θα σου πει.