Δεν εχουμε μιλησει εδω και βδομαδες

21.05.2015
Πριν φύγει είπαμε να το προσπαθήσουμε για όσο πάει αρχικά με δική του παρότρυνση

Αγαπητή θεία Λουκία. Είμαι 22 χρονών και έβγαινα για ένα μήνα περίπου με έναν 26χρονο ώσπου έφυγε για δουλειά σε νησί. Δεν είχαμε προσδιορίσει αν έχουμε σχέση ή όχι, πάντως πριν φύγει είπαμε να το προσπαθήσουμε για όσο πάει αρχικά με δική του παρότρυνση γιατί εγώ δεν πίστευα πως θα κρατούσε αυτό που είχαμε. Αφού έφυγε επικοινώνησα εγώ μαζί του 2 φορές και από τότε τίποτα. Αυτός δεν έχει πάρει τηλέφωνο εδώ και μερικές βδομάδες και βλέπω μόνο τι κάνει από το διαδίκτυο. Πιστεύεις ότι θα επικοινωνήσει ξανά όταν γυρίσει γιατί τώρα θα περνάει καλά με τα νέα άτομα που θα γνωρίσει; Ή καθόλου; Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ήταν ειλικρινής εξ αρχής με το τι θα έκανε και προτίμησε να φερθεί έτσι.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άννα μου, είναι σαφές ότι το ειδύλλιο σας δεν πήγε και πολύ μακριά και δεν έχεις κανένα λόγο να συνεχίσεις να ποντάρεις σ' αυτό. Καλύτερα ν' αρχίσεις κι εσύ να γνωρίζεις "νέα άτομα" και να πάψεις να τον σκέφτεσαι ή να παρακολουθείς τις κινήσεις σου από το διαδίκτυο.

Ακόμη κι αν εκείνος τηλεφωνήσει όταν επιστρέψει, δεν χρειάζεται να απαντήσεις ή ν' ασχοληθείς μαζί του.

Το θέμα δεν είναι αν υπήρξε ειλικρινής –μπορεί να υπήρξε ειλικρινής εκείνη την ώρα που στα έλεγε αυτά και μετά να άλλαξε γνώμη. Το θέμα είναι πως ό,τι κι αν ένιωθε εκείνος για σένα εκείνη την ώρα δεν είχε ιδιαίτερο βάθος και αν κάθεσαι να τον περιμένεις, θα σου φερθεί ξανά με τον ίδιο τρόπο.

Προφανώς είναι κάπως ανώριμος συναισθηματικά και δεν καταλαβαίνει ότι τα λόγια έχουν κάποια βαρύτητα για τους άλλους. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο δεν εμφανίζεται και σε αφήνει να βγάλεις μόνη σου τα συμπεράσματα σου. Εξάλλου, αν εμφανιστεί και σου πει ότι θέλει να διακόψετε πιστεύει ότι θα χάσει την ευκαιρία να σε αναζητήσει ξανά όταν επιστρέψει. Γι' αυτό ποντάρει στη δική σου αφέλεια, ότι θα κάτσεις να τον περιμένεις.

Ε, λοιπόν θεώρησε την περίπτωση του ληγμένη υπόθεση και μην ξανασχοληθείς. Όσο χαριτωμένος κι ενδιαφέρον τύπος αν είναι, δεν έχει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που χρειάζεται για να κάνει μια σοβαρή και σταθερή σχέση κι αν αυτό είναι που ψάχνεις εσύ, τότε είναι σίγουρο ότι θα σε πληγώσει και μάλιστα περισσότερο την επόμενη φορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ