Αυνανισμός....

30.03.2012
Αυνανίζομαι σχεδόν καθημερινά αλλά νιώθω κάπως περίεργα... Νιώθω σαν να έχω αμαρτήσει, σαν να έχω κάνει κάτι κακό...

Γεια σου θεία Λουκία μου.... Συγχαρητήρια για την τέλεια σελίδα σου, οι απαντήσεις με έχουν βοηθήσει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά τώρα έχω ένα πρόβλημα σχετικά με τον ''εαυτό'' μου. Λοιπόν είμαι 13 χρονών και αυνανίζομαι σχεδόν καθημερινά από 12 ετών σχεδόν αλλά αυτή τη περίοδο... δηλαδή από τότε που έκλεισα ουσιαστικά τα 13 νιώθω κάπως περίεργα... για να καταλάβεις η διαδικασία που αυνανίζομαι έχει χωριστεί στα στάδια αυτά: 1) η επιθυμία για αυτοϊκανοποίηση, 2) η διαδικασία η οποία μου αρέσει πολύ, 3) οι τύψεις! Και οι τύψεις αυτές είναι πολλές... Είναι φυσιολογικό αυτό; Νιώθω σαν να έχω αμαρτήσει... σαν να έχω κάνει κάτι κακό... Δεν ξέρω πια τι να κάνω... Να σταματήσω να αυνανίζομαι δεν μπορώ... κάθε φορά που λέω οτι θα σταματήσω να αυτοϊκανοποιούμαι, ποτέ δεν το τηρώ.... Επιπλέον μου αρέσει πολύ να βιντεοσκοπώ τον εαυτό μου όταν το κάνω... Μετά φυσικά σβήνω το υλικό... είναι φυσιολογικό αυτό; Μπορείς να μου πεις περισσότερα πράγματα σχετικά με αυτό το θέμα; Ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω να μου απαντήσεις εγκαίρως.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Να σου απαντήσω εγκαίρως σε σχέση με τι; Έχεις κάποια προθεσμία που πρέπει τηρήσεις μήπως; Τέλος πάντων, σου απαντώ... και η απάντηση μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις τύψεις, αφού με τον αυνανισμό δεν βλάπτεις κανένα, ούτε τον εαυτό σου, ούτε κάποιον άλλον.

Ο αυνανισμός είναι μια φυσική πράξη που σε βοηθάει να γνωρίσεις καλύτερα το σώμα σου και τις ανάγκες σου και εκτονώνει την σεξουαλική σου ενέργεια με έναν απολύτως ασφαλή τρόπο. Επίσης, σε χαλαρώνει και σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα, βελτιώνει το καρδιαγγειακό σου σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού σου απέναντι στις ασθένειες.

Άρα λοιπόν είναι μια πολύ υγιεινή συνήθεια. Απλά είναι πολύ παρεξηγημένη στην κοινωνία μας, καθώς θεωρείται μια αντικοινωνική και εγωιστική πράξη, αλλά όπως καταλαβαίνεις, αυτά είναι σκέτες προκαταλήψεις.

Ο τρόπος που διαλέγεις να αυνανιστείς δεν έχει καμιά σημασία, ούτε το τι σε φτιάχνει -όπως εσένα η βιντεοσκόπηση- αφού αυτά είναι εντελώς προσωπικά θέματα και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν άλλον.

Η μοναδική περίπτωση που θα πρέπει να σε προβληματίσει η συγκεκριμένη συνήθεια είναι αν σε απορροφά τόσο πολύ που έχεις αρχίσει ν' αμελείς τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα σου και τις υποχρεώσεις σου απέναντι στο σχολείο. Τότε καλό θα ήταν να βάλεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιορίζοντας τη συχνότητα των αυνανισμών σου σε μια συγκεκριμένη ώρα, ώστε να μην γίνεται εμπόδιο σε μια ισορροπημένη ζωή.

Σε κάθε περίπτωση, απόλαυσε το σώμα σου και τις χαρές που σου προσφέρει χωρίς περιττούς προβληματισμούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ