Τι δείχνει για εσένα το προφίλ σου στο Facebook; Κάνε το ΤΕΣΤ

18.10.2016
Εξωστρεφής, νευρωτική, ανοιχτή, ανασφαλής, ή με ναρκισσισμό στο φουλ; Τι δείχνει για εσένα το προφίλ σου στο Facebοοκ; Μάθε το

Tο πώς χειριζόμαστε το Facebook και οι ανανεώσεις που κάνουμε λένε πολλά για το χαρακτήρα μας!Μελέτη του πανεπιστημίου του Μπρουνελ ανάλυσε την δραστηριότητα 555 τυχαίων χρηστών του κιοινωνικού δικτύου για να συγκρίνει το πώς η διαχέιριση του λογαρισμού τους συνδέεται με στοιχεία χαρακτήρα και προσωπικότητας όπως για παράδειγμα η εξωστρέφεια, ο ναρκισσισμός, η ευσυνειδησία ακόμη και η νεύρωση.

Πώς είναι το προφίλ σου στο Facebook; (μια μόνο επιλογή - διάλεξε αυτή που ταιριάζει καλύτερα)

  • A, Πάρτι, εκδρομές, συναυλίες: Το προφίλ σου είναι γεμάτο από σχετικά post
  • B. Τα status δίνουν και παίρνουν
  • Γ. Το Facebook είναι ένα εργαλείο & μόνο
  • Δ. Κλικ, κλικ, κλικ... Μα τι κάνεις τόση ώρα στο Facebook;
  • Ε. Ποστάρεις τι τρως, τι σκέφτεσαι, πού πάς, τι κάνεις κάθε λεπτό της ημέρας

Τι δείχνει η επιλογή σου για το χαρακτήρα σου; Οι απαντήσεις στην επόμενη σελίδα.

Πάρτι, εκδρομές, συναυλίες: Το προφίλ σου είναι γεμάτο από σχετικά post

Είσαι εξωστρεφής & φαίνεται

Όπως αποδείχτηκε, οι εξωστρεφείς δημοσιεύουν συχνά υλικό από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, πάρτι, εκδρομές, συναυλίες κτλ με την τεράστια πλειοψηφία τους να χρησιμοποιεί το site κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνήσει.

Τα status δίνουν και παίρνουν

Μήπως είσαι ολίγον τι νευρωτική;

Νευρωτικές προσωπικότητες από την άλλη κάνουν συνεχώς ανανέωση του status (κατάστασης) τους ενημερώνοντας τους διαδικτυακούς τους φίλους για τη σχέση τους με τους φίλους, τον αγαπημένο τους, τα συναισθήματά τους ή απλά τις σκέψεις τους, διαφημίζοντας έτσι την ανάγκη τους για "επικύρωση".

Το Facebook είναι ένα εργαλείο & μόνο

Είσαι εξαιρετικά ανοιχτή & ρεαλίστρια

Αντίθετα, άτομα που χαρακτηρίζονται "ανοιχτά" διαπιστώθηκε πως δεν μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες αλλά χρησιμοποιούν το Facebook ως εργαλείο δικτύωσης κι εξωτερικεύουν μόνο τις απόψεις τους περί πολιτικής, επιστήμης και γεγονότων.

Κλικ, κλικ, κλικ... Μα τι κάνεις τόση ώρα στο Facebook;

Μήπως έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση;

Τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση συχνά δημοσιεύουν ποσταρίσματα με το σύντροφό τους αν και κάτι τέτοιο επίσης μπορει να θεωρηθεί νευρωσική συμπερισφορά, ως εργαλείο επικύρωσης. Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τη μελέτη κάποιος είναι πιθανό να κάνει περισσότερες αναρτήσεις στο Facebook τις ημέρες που αισθάνεται πιο ανασφαλής.

Ποστάρεις τι τρως, τι σκέφτεσαι, πού πάς, τι κάνεις κάθε λεπτό της ημέρας

Ο ναρκισσισμός σε όλο του το μεγαλείο

Τέλος, ναρκισσιστικές προσωπικότητες ποστάρουν συνέχεια ενημερώσεις σχετικά με την καθημερινή ρουτίνα, από το τι τρώνε μέχρι το πού πηγαίνουν και τι δραστηριότητες ακολουθούν, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε κολακευτικές φωτογραφίες.