Το τεστ της γέφυρας δείχνει πολλά για εσένα

29.02.2016
Πάνω από ένα ποτάμι υπάρχει μια υπερβολικά στενή γεφυρούλα, τόσο στενή που δε χωρούν να περάσουν δύο ατομα παράλληλα.

Μια κατσίκα διασχίζει τη γέφυρα από τη μία πλευρά και άλλη μια από την άλλη για ν΄ανακαλύψουν στη μέση της διαδρομής πως δεν μπορούν να περάσουν... Ποιό από τ΄ακόλουθα σενάρια σου φαίνεται πιο πιθανό;

Α. Η μια από τις δύο οπισθοχωρεί για να περάσει πρώτη η μία

Β. Αντιδρούν και μετά από καβγά η πιο δυνατή αναγκάζει την άλλη να υποχωρήσει

Γ. Η μια ξαπλώνει και η άλλη πηδάει από πάνω της

Δ. Αρχίζουν να μάχονται και πέφτουν και οι δύο στο ποτάμι

Ε. Η μια από τις δύο αντιλήφθηκε νωρίς την παρουσία της άλλης και την περίμενε να περάσει. Όταν συναντήθηκαν αντί να συνεχίσει τη διαδρομή σταμάτησε για λίγο για να παίξουν μαζί.

Ανάλυση

Α. Ευγενική κι ευέλικτη

Πιστεύεις σε ορθολογικές λύσεις και για να πετύχεις τους στόχους σου είσαι πρόθυμη να κάνεις παραχωρήσεις και συμβιβασμούς.

B. Ζεις εσωτερικές συγκρούσεις

Έχεις μια δίψα για εξουσία και συνήθως η προσέγγισή σου για τη ζωή είναι: ή όλα ή τίποτα. Θα μπορούσες να γίνεις αμείλικτη ακόμη κι αν ξέρεις πως δεν θα είσαι πάντα η νικήτρια.

Γ. Βάζεις πάνω απ΄όλα το κοινό καλό

Αποφεύφεις τις αντιπαραθέσεις κι ενώ μπορεί να φαίνεσαι υποχωρητική, στην πραγματικότητα η γεναιοδωρία σου και η καλοσύνη σου απορρέουν από υψηλη αυτοεκτίμηση.

Δ. Είσαι από τη φύση σου απαισιόδοξη

Κρατάς μια μάλλον απαισιόδοξη άποψη για την ανθρώπινη φύση και είσαι κυνική με τον κόσμο γενικότερα. Κουράζεσαι με τις συγκρούσεις κι έχεις την τάση να θεωρείς πως όλα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

Ε. Είσαι ιδεαλίστρια

Είσαι φουλ αισιόδοξη και πιστεύεις ότι τα πάντα είναι δυνατά. Γεναιόδωρη κι ανοιχτόμυαλη, θέλεις να απολαύσεις τη ζωή εις το έπακρον και να κάνεις νέους φίλους.