DOCTOR WHO - SEASONS 1-4

24.11.2008
Αναβίωση των περιπετειών του εξωγήινου δόκτορα που για δεκαετίες ολόκληρες ταξίδευε σε κάθε γωνιά του σύμπαντος και της Ιστορίας, αντιμετωπίζοντας παντός είδους απειλές

2005-2008 / 13 DVD, ΠΕΡΙΟΧΗ 2, 2 ENTERTAIN VΙDΕΟ

Αναπάντεχα, αυτή η μοντέρνα εκδοχή της μακροβιότερης σειράς επιστημονικής φαντασίας παγκοσμίως δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους θυμούνται με αγάπη τον Τομ Μπέικερ από τα παιδικά τους χρόνια. Αλλά σε όλους όσους αναζητούν μια ευχάριστη τηλεοπτική απόδραση που, αγκαλιάζοντας τον συχνά camp χαρακτήρα της, ξεκινά ταπεινά για να φτάσει ορισμένες στιγμές να αγγίξει τα άστρα. Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας του σόου έχει πλέον μοντέρνο προφίλ, περνώντας από την αιχμηρή, οριακά σκοτεινή απεικόνισή του από τον Κρίστοφερ Εκλεστον (στην πρώτη σεζόν) στην πιο ανάλαφρη και ευχάριστη από τον εντυπωσιακά δημοφιλή στην Αγγλία, αλλά όχι εξίσου δυνατό ερμηνευτή Ντέιβιντ Τέναντ (στις τρεις επόμενες).

Πανίσχυρη οντότητα με τη δυνατότητα να μεταφέρεται στον χώρο και τον χρόνο κατά βούληση, ο Doctor Who σκιαγραφείται εδώ ως ένα είδος απρόθυμου θεού που, ως τελευταίος του είδους του, είναι καταραμένος να διασχίζει τον ουρανό και να αναγεννιέται στην αιωνιότητα (σεναριακό εύρημα της παλιάς σειράς, αρχικά για να δικαιολογήσει τις αναπόφευκτες αντικαταστάσεις πρωταγωνιστών, που όμως στη νέα σειρά γίνεται και εργαλείο για την εξερεύνηση της τραγικότητας του ήρωα). Ο πολυβραβευμένος σεναριογράφος Ράσελ Τ. Ντέιβις, ανανεωτής της σειράς, ρίχνει το δραματουργικό βάρος εξίσου στον Doctor και στις εκάστοτε συντρόφους του, ενώ υιοθετεί νέα δομή και χτίζει μια επική περιπέτεια τεσσάρων σεζόν (13 ωρών έκαστη) που κορυφώνεται επεισόδιο με επεισόδιο προς ένα εντυπωσιακό μπλοκμπάστερ φινάλε, δίχως όμως να σε πιάνει και από το λαιμό όπως οι περισσότερες σύγχρονες σειρές μυθολογίας. Η αναβίωση όμως θα άξιζε μόνο και μόνο για τα ιδιοφυή αυτοτελή επεισόδια του Στίβεν Μόφατ (του επερχόμενου «Τεν Τεν» των Στίβεν Σπίλμπεργκ & Πίτερ Τζάκσον), που καθηλώνει με τα αριστοτεχνικά του σενάρια και τις αυθεντικά τρομακτικές ιστορίες του.

DVD EXTRAS
Κάθε επεισόδιο συνοδεύεται από ηχητικό σχολιασμό, making of, τρέιλερ, συνεντεύξεις, κομμένες σκηνές και αγγλικούς υπότιτλους.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ