«Χαραυγή- Μέρος 1»: Η τέταρτη συνέχεια του πετυχημένου franchise [vds]

08.01.2016
Σε αυτό το κεφάλαιο της σειράς “Twilight”, ο Έντουαρντ και η Μπέλα -αλλά και όλοι όσοι αγαπούν- έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά από επακόλουθα του φανταχτερού τους γάμου, ενός ρομαντικού μήνα του μέλιτος και της ταραχώδους γέννησης του παιδιού τους… η οποία οδηγεί σε μια απρόσμενη και σοκαριστική εξέλιξη για τον Τζέικομπ Μπλακ.

Με την ταινία “Χαραυγή Μέρος 1”, η σειρά εξερευνά πιο ενήλικα θέματα, όπως ο γάμος κι η οικογένεια, αλλά και το τι θα έκανες για να προστατέψεις αυτούς που αγαπάς. “Πάντα μου άρεσαν οι ιστορίες όπου οι χαρακτήρες ωριμάζουν” εξηγεί η συγγραφέας Στέφανι Μέγερ.

“Δεν μου αρέσουν οι χαρακτήρες που είναι παγωμένοι σε μια περίοδο, όπου έχεις ένα άτομο που είναι πάντα στην ίδια ηλικία και κάνει τα ίδια πράγματα. Πάντα λοιπόν είχα σκοπό να διασχίσω τις γενιές με τη σειρά “Twilight”. Όταν πρωτοξεκίνησα, μου άρεσε τόσο πολύ αυτό που έκανα, ήταν μια τόσο όμορφη και δημιουργική διαδικασία, που με έβλεπα να συνεχίζω από γενιά σε γενιά και να γράφω αιώνια για τους χαρακτήρες αυτούς. Δεν ήθελα να σταματήσω.”

Η Στέφανι Μέγερ έχει και το ρόλο της παραγωγού στα τελευταία δύο μέρη της σειράς, τα οποία γυρίστηκαν μαζί, οπότε ήταν στο set σε καθημερινή πλέον βάση. “Ήταν μια φυσική εξέλιξη της συμμετοχής της Στέφανι” δηλώνει ο παραγωγός Ουίκ Γκόντφρεϊ.

“Ξεκίνησε με λίγες επισκέψεις στο “Λυκόφως”, συνέχισε με συχνές επισκέψεις στην “Νέα Σελήνη” και στην “Έκλειψη”, και τώρα είναι πάντα εδώ. Περνάω πιο πολύ χρόνο με την Στέφανι απ’ ότι περνάω με την σύζυγό μου. Εκτιμώ πάρα πολύ τη φιλία μας. Το μεγαλύτερο προνόμιο του να γυρίζεις ταινίες είναι το ότι αποτελεί καλοκαιρινή κατασκήνωση για ενήλικες. Δημιουργείς γρήγορα δυνατές φιλίες με ανθρώπους που θα είναι δίπλα σου για το υπόλοιπο της ζωής σου.

“Η παραγωγή που έκανα σε αυτές τις δύο ταινίες δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερα διαφορετικό απ’ ότι είχα κάνει στις προηγούμενες ταινίες” προσθέτει η Μέγερ. “Ο τίτλος της παραγωγού δεν έχει αλλάξει πολύ το ρόλο μου. Πάντα λάμβανα μέρος στις αποφάσεις και μερικές φορές έπρεπε να συμβιβαστώ. Είναι διαφορετικό όμως το να πρέπει να ανησυχείς τόσο πολύ για τον καιρό και για το αν θα μπορεί να γίνει γύρισμα αύριο. Αυτή είναι μια νέα εμπειρία.”

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Παρασκευή
Ώρα προβολής: 21.45
Διάρκεια: 117 λεπτά
Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ, Τέιλορ Λότνερ, Ντακότα Φάνινγκ