«Focus»- Απολαυστική ταινία που έχει κάτι για όλους [vds]

10.01.2016
Ο Νίκι Σπέρτζον (Γουίλ Σμιθ) είναι ένας έμπειρος απατεώνας, ο οποίος εκπαιδεύει τη νεαρή ερασιτέχνη απατεώνισσα, Τζες (Μάργκοτ Ρόμπι), και της μαθαίνει τα κόλπα του “παιχνιδιού”. Όλα όμως περιπλέκονται, όταν θα μπει το ρομαντικό στοιχείο στη σχέση τους, κάτι που θα οδηγήσει τελικά στη διακοπή της.

Τρία χρόνια αργότερα, η ελκυστική και πλέον καταξιωμένη femme fatale Τζες εμφανίζεται στο Μπουένος Άιρες, αλλά αυτή τη φορά ως ανταγωνίστρια του Νίκι στην ίδια απάτη, που έχει στόχο έναν δισεκατομμυριούχο που οργανώνει αγώνες αυτοκινήτων.

Ο Γουίλ Σμιθ και η Μάργκοτ Ρόμπι πρωταγωνιστούν σε μια περιπέτεια στην οποία η δράση ξεκινά από πολύ ψηλά και πάει… ακόμα ψηλότερα! Ο Νίκι και η ομάδα του ξεκινούν από τη χιονισμένη Νέα Υόρκη, πηγαίνουν στην ηλιόλουστη Νέα Ορλεάνη και καταλήγουν σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Νότιας Αμερικής: το Μπουένος Άιρες. Αν σε αυτά τα «συστατικά» προσθέσεις τον απόλυτο ποδοσφαιρικό ματς της χρονιάς και μία ισχυρή δόση από αγώνες αυτοκινήτου, έχεις την τέλεια φόρμουλα για δράση υψηλών οκτανίων, περιπέτεια και ρομαντισμό.

"Μου άρεσε το Crazy, Stupid, Love,» δηλώνει ο Σμιθ, «οπότε, όταν άκουσα ότι ο Τζον Γκλεν δούλευε ένα άλλο σενάριο, ήθελα οπωσδήποτε να βρεθεί ένας ρόλος και για μένα σε αυτό. Και όταν το διάβασα, αισθάνθηκα ότι ήταν ο τέλειος συνδυασμός κωμωδίας, δράματος, ψυχολογικού σασπένς και ίντριγκας. Ένιωσα ότι ήταν πρόκληση να συμμετάσχω σε αυτήν την ταινία.»

Οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι Γκλεν Φικάρα και Τζον Ρέκουα συνέλαβαν την ιδέα για την ιστορία της ταινίας, αναρωτώμενοι: «Σε έναν κόσμο όπου η εμπιστοσύνη είναι το νόμισμα, και η αγάπη απαιτεί εμπιστοσύνη, πώς μπορούν δύο άνθρωποι ποτέ να ερωτευτούν;»

Η Ντενίς Ντι Νόβι, παραγωγός της ταινίας, είχε συνεργαστεί με τους Ρέκουα και Φικάρα στο Crazy, Stupid, Love. «Ήξερα πόσο ταλαντούχοι ήταν», λέει, «αλλά όταν διάβασα το προσχέδιο σεναρίου του FOCUS, ενθουσιάστηκα με το πόσο συναρπαστικό, έξυπνο, συναισθηματικό και λαμπερό ήταν, αλλά και το πόσο καλά έδεναν όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, όπως σε ένα κινέζικο παζλ.»

O Φικάρα σημειώνει ότι η επεξεργασία των λεπτομερειών μίας τέτοιας σύνθετης ιστορίας, όπου οι σχέσεις παίζουν κρίσιμο ρόλο για την εκτέλεση του στόχου, απαιτεί μια δύσκολη ισορροπία, «επειδή από τη φύση της μια ταινία που έχει στο επίκεντρό της τις κομπίνες πρέπει να κρύβει στοιχεία από το κοινό. Σε αντίθεση, μια ρομαντική ταινία απαιτεί την πλήρη έκθεση των κινήτρων των χαρακτήρων.

Έτσι το θέμα έγινε ιδιαίτερα περίπλοκο στο FOCUS. Δεν μπορούσαμε να προτάξουμε το συναίσθημα εις βάρος της πλοκής, αλλά ταυτόχρονα έπρεπε να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στο συναισθηματικό περιεχόμενο για να εξελιχτεί η ιστορία.»

Κανάλι: Nova Cinema 1
Ημέρα προβολής: Κυριακή
Ώρα προβολής: 22.00 (Πρεμιέρα)
Διάρκεια: 101 λεπτά
Ηθοποιοί: Γουίλ Σμιθ, Μάργκοτ Ρόμπι, Ροντρίγκο Σαντόρο, Μπι Ντι Γουόνγκ