«St. Vincent: Ο αγαπημένος μου Άγιος»- Σου κρατάει το ενδιαφέρον [vds]

20.03.2016
Ο Μπιλ Μάρεϊ (“Lost in Translation”, “The Grand Budapest Hotel”) είναι ένας παράξενος, φιλήδονος, αποτυχημένος βετεράνος πολέμου που μισεί τους πάντες – ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Η εμμονή του με τον τζόγο, το αλκοόλ και τα περίεργα πλάσματα της νύχτας τον οδήγησαν θριαμβευτικά στον πάτο της ζωής και για να καταφέρει πλέον να συνεχίσει να επιβιώνει στην αποτυχημένη και αξιολύπητη καθημερινότητά του, θα αναλάβει να φροντίζει, επί πληρωμή, το 12άχρονο μελαγχολικό αγόρι της διπλανής πόρτας, τον μοναχογιό της φρεσκοχωρισμένης Μελίσα Μακάρθι (“Bridesmaids”).

Όπως πολύ εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, ο «St Vincent de Van Nys» δεν είναι και το καλύτερο πρότυπο άνδρα και πατέρα, για τον νεαρό Όλιβερ. Μέσα από τα πιο βρόμικα καταγώγια και τις επικίνδυνες φυλές της πόλης, όταν ο ήλιος εξαφανιστεί, ο μικρός Όλιβερ θα γνωρίσει το πραγματικό πρόσωπο της ζωής, αλλά θα αποκτήσει παράλληλα και τον πρώτο του αληθινό και αφοσιωμένο φίλο. Στον ρόλο μίας Ρωσίδας στρίπερ, συναντάμε την ακομπλεξάριστα σέξι, Ναόμι Ουότς (“The Impossible”).

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από μία στιγμή που άλλαξε τη ζωή του ίδιου του σκηνοθέτη/σεναριογράφου/παραγωγού Τεντ Μέλφι. Όταν ο μεγαλύτερος αδερφός του πέθανε, στα 38 του, συνειδητοποίησε - όταν ήταν στην κηδεία - ότι η ανιψιά του ήταν πλέον μόνη της και δεν είχε οικογένεια.

Ο Μέλφι και η γυναίκα του αποφάσισαν να την υιοθετήσουν και να την μεταφέρουν από μία μικρή πόλη του Τενεσί στην Καλιφόρνια, όπου έμεναν. Την πρώτη μέρα που πήγε σχολείο, της δόθηκε μία εργασία για το σπίτι με τίτλο: «Πείτε μας ποιος είναι άγιος που σας εμπνέει και βρείτε ποιος από την καθημερινή σας ζωή του μοιάζει».

Εκείνη διάλεξε τον St William του Ρότσεστερ, που είναι ο Άγιος των υιοθετημένων παιδιών και τον Μέλφι – τον θείο της – ως εκείνον που τον «εκπροσωπούσε» στη ζωή της. Συγκινημένος ο Τεντ Μέλφι, συνειδητοποίησε πως αυτό ήταν μια πολύ καλή ιδέα για ταινία. Ήθελε όμως να χρησιμοποιήσει άλλους χαρακτήρες. Έτσι διάλεξε ένα μικρό αγόρι και ένα μίζερο άνδρα, που έχει χάσει το ενδιαφέρον για ζωή.

«Το νεαρό αγόρι μετακομίζει δίπλα στον αλκοολικό και στρυφνό άνδρα, τον οποίο υποδύεται ο Μπιλ Μάρεϊ, και γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Οι ζωές και των δύο θα αλλάξουν ριζικά.», λέει ο σκηνοθέτης.

Κανάλι: Nova Cinema 4
Ημέρα προβολής: Κυριακή
Ώρα προβολής: 21.00
Διάρκεια: 102 λεπτά
Ηθοποιοί: Μπιλ Μάρεϊ, Μελίσα Μακάρθι, Ναόμι Ουότς, Τζέιντεν Λίμπερερ, Κρις Ο’ Ντόουντ