«Αμνησία»- Εντυπωσιακό θρίλερ με Κίντμαν και Φερθ [vds]

29.11.2015
Η Κριστίν Λούκας που ερμηνεύει η Κίντμαν ξυπνάει κάθε μέρα, χωρίς να θυμάται τι έχει γίνει την προηγούμενη, εξαιτίας ενός σφοδρού ατυχήματος. Προσπαθεί να ανασυνθέσει τη ζωή της, κομμάτι – κομμάτι, και να βάλει σε τάξη τις αναμνήσεις της. Δίπλα της σε αυτόν τον αγώνα είναι ο άνδρας της Μπεν, που υποδύεται ο Κόλιν Φερθ.

Κόλιν Φερθ και Νικόλ Κίντμαν πρωταγωνιστούν στο ψυχολογικό θρίλερ «Before I go to sleep» που στηρίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του βρετανού συγγραφέα Στίβεν Τζ. Γουάτσον.

Σκηνοθέτης αυτής της ταινίας, που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το «Memento» είναι ο Ρόουαν Τζόφε, ο οποίος εξηγεί γιατί διάλεξε την Κίντμαν για να παίξει τον βασικό χαρακτήρα:

«Έφτιαξα γράφημα της συναισθηματικής διακύμανσης της Κριστίν, για δικούς μου λόγους, ώστε να έχω μια ξεκάθαρη εικόνα. Ήταν εντυπωσιακό. Έφτιαξα ένα είδος χρονοδιαγράμματος με τις εντάσεις της ηρωίδας.

Υπάρχουν πάρα πολλές τρομερά σημαντικές και τραυματικές εμπειρίες που βιώνει. Έκανα έναν πίνακα με τα αρνητικά και έναν με τα θετικά συναισθήματα, γιατί αυτή βιώνει παράλληλα και έντονες χαρές. Ήθελα μια ηθοποιό που θα μπορούσα να εμπιστευτώ, η οποία θα μπορούσε να φτάσει στα αισθηματικά όρια με τέτοιον τρόπο, που θα με έπειθε ολοκληρωτικά.

Κόλιν Φερθ και Νικόλ Κίντμαν συναντιούνται ξανά ως κινηματογραφικό ζευγάρι, ένα χρόνο μετά το πολεμικό δράμα «The Railway Man». Θα συνεργαστούν ξανά στο «Genius», που αναμένεται να βγει στις αίθουσες το 2015.

«Μου αρέσει να δουλεύω με τον Κόλιν Φερθ, γιατί είναι εξαιρετικός ηθοποιός. Με βοηθάει πάρα πολύ, όταν συνεργάζομαι με κάποιον που είναι τόσο ταλαντούχος. Έχει ένα πολύ ωραίο ρυθμό και με αυτόν τον τρόπο συνεπαίρνει και μένα. Με κάνει να γελάω. Δεν κάνει καθόλου νάζια και δεν είναι καθόλου υπερόπτης και αλαζόνας στα γυρίσματα. Είναι τόσο απλός» δήλωσε η Νικόλ Κίντμαν.

Κανάλι: Novacinema 1
Ημέρα προβολής: Κυριακή
Ώρα προβολής: 22:00
Διάρκεια: 89 λεπτά
Ηθοποιοί: Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φερθ, Μαρκ Στρονγκ