«Colombiana»- Δυναμική περιπέτεια με τη γοητευτική Ζόε Σαλντάνα [vds]

16.11.2015
Αφού έζησε τη δολοφονία των γονιών του, ένα μικρό κορίτσι διαφεύγει από την Κολομβία στις ΗΠΑ, εκπαιδεύεται ως επαγγελματίας δολοφόνος και έπειτα από χρόνια βάζει μπροστά το σχέδιο εκδίκησης. Η Καταλίγια Ρεστρέπο είναι μια ψυχρή εκτελέστρια, που θέλει να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία των γονιών της, στην οποία ήταν μάρτυρας, όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι.

Η Καταλίγια βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του θείου της και του ζητάει να την κάνει επαγγελματία δολοφόνο. Στα επόμενα 15 χρόνια η ηρωίδα εκπαιδεύεται και δουλεύει ως γυναίκα – εκτελέστρια. Ο θείος της κανονίζει συμβόλαια θανάτου, συνήθως με Κολομβιανούς εμπόρους ναρκωτικών και εκείνη φροντίζει να βάζει την προσωπική της υπογραφή αφήνοντας μια ορχιδέα δίπλα σε κάθε της θύμα, κάτι που κάνει και τα Μέσα Ενημέρωσης να ασχοληθούν μαζί της. Αλλά φυσικά ο απώτερος σκοπός της είναι να βρει και να εκδικηθεί τον δολοφόνο των γονιών της. Έναν διαβόητο μαφιόζο, που είναι φαινομενικά ανίκητος…

H ταινία είναι κατά κάποιο τρόπο ένας φόρος τιμής στις ταινίες “Nikita” και “Leon”, με την πρωταγωνίστρια να αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις ικανότητές της ως ηρωίδα δράσης.

“Ο Λικ Μπεσόν μου εξέφραζε συχνά την επιθυμία του να γυρίσει την συνέχεια του “Leon” κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας περίπου” αποκαλύπτει ο Ολιβιέ Μεγκατόν. “Η ταινία αυτή δεν έγινε ποτέ αλλά ο Μπεσόν δεν αποχωρίστηκε ποτέ την ιδέα μιας ταινίας δράσης με ηρωίδα στο επίκεντρο. Η ιδέα αυτή εξελίχθηκε στην ταινία “Colombiana”.” Ο Λικ προσέγγισε τον Ολιβιέ τον Νοέμβριο του 2009 μ’ ένα σενάριο που είχε γράψει μαζί με τον Ρόμπερτ Μαρκ Κέιμεν, συνεργάτη του στο γράψιμο από την εποχή του “Το Πέμπτο Στοιχείο”.

“Όσο για μένα, ήθελα να κάνω μια ταινία δράσης τύπου Τζέισον Μπορν με γυναίκα πρωταγωνίστρια,” συνεχίζει ο Μεγκατόν. “Ήθελα να κάνω μια πιο σοβαρή ταινία από το “Transporter 3” και η “Colombiana” ήταν ιδανική. Είναι κατά κάποιο τρόπο ένας φόρος τιμής στις ταινίες “Nikita” και “Leon”. Ήθελα να εξερευνήσω την ψυχολογία του κεντρικού χαρακτήρα και να τη φτάσω στα άκρα.”

Μόλις ξεκίνησε ο Ολιβιέ να σκέφτεται ηθοποιούς για το ρόλο της Καταλέγια, το μυαλό του πήγε στη Ζόε Σαλντάνα. Αν και αρχικά θεωρούσε την επιλογή αυτή ως ρίσκο, γρήγορα κατάλαβε πως η συγκεκριμένη ηθοποιός ήταν τελικά η προφανής επιλογή για το ρόλο.

“Η Ζόε δεν είναι μόνο όμορφη, αλλά και έξυπνη, έχει καρδιά, πραγματική ανθρωπιά και απίστευτη θέληση μπροστά σε οποιοδήποτε εμπόδιο” αναφέρει ο σκηνοθέτης. “Είχε πληθώρα από ιδέες από την πρώτη ανάγνωση του σεναρίου. Ήταν επίσης πολύ πρόθυμη να δουλέψει, αλλά και τελειομανής σαν εμένα.”

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Δευτέρα
Ώρα προβολής: 21.00
Διάρκεια: 96 λεπτά
Ηθοποιοί: Ζόε Σαλντάνα, Κλιφ Κέρτις, Κάλιουμ Μπλου, Μάικλ Βάρταν, Λένι Τζέιμς, Γκρέιαμ Μακ Τάβις