«Η Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες»- Θεαματικό έπος με τον Κρίστιαν Μπέιλ [vds]

15.11.2015
Στο επίκεντρο της συγκλονιστικής ιστορίας, ο βραβευμένος με Όσκαρ Κρίστιαν Μπέιλ («Ο Σκοτεινός Ιππότης», «The Fighter», «Οδηγός Διαπλοκής»), ως ένας αξιοσημείωτα θαρραλέος άνδρας, δεν θα διστάσει να τα βάλει με μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες της Ιστορίας, οδηγώντας 400.000 σκλάβους ένα βήμα πιο κοντά στη λύτρωση τους.

Απέναντί του θα συναντήσει την ισχυρή αντίσταση του Φαραώ της Αιγύπτου, Ραμσή (Τζόελ Ίτζερτον). Μωυσής και Ραμσής γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν σαν αδέρφια και γαλουχήθηκαν σαν πρίγκιπες, όμως στην πορεία οι δρόμοι τους χώρισαν. Τώρα καθώς η Αίγυπτος καλείται να αντιμετωπίσει μια από τις πιο ισχυρές φυσικές καταστροφές όλων των εποχών, οι δυο ηγέτες θα συγκρουστούν αμετάκλητα.

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα, και τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ, σκηνοθέτης του «Μονομάχου», Ρίντλεϊ Σκοτ, επιστρέφει με μια επική κινηματογραφική περιπέτεια γεμάτη, τελευταίας τεχνολογίας, οπτικά εφέ και αμίμητες τρισδιάστατες αναπαραστάσεις.

Η ιντριγκαδόρικη, κλιμακούμενη και εκτεταμένη περιπέτεια της ιστορίας μας, σε συνδυασμό με τους ζωντανούς χαρακτήρες, διασφαλίζουν μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία. Πρόκειται για το πιο χαρακτηριστικό και γνήσιο ηρωικό έπος που είναι όμως, την ίδια στιγμή, κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Είναι μια καταλυτική, προσωπική αλληλουχία αξιομνημόνευτων γεγονότων, πλούσια σε συναίσθημα, ανταγωνισμό και προδοσία, αλλά και μια κινηματογραφική υπέρβαση με αξεπέραστη ορμή, στραμμένη στην αναζήτηση της αλήθειας και της ελευθερίας.

Ο Σκοτ θεωρεί ότι: «Η ζωή του Μωυσή είναι μια από τις μεγαλύτερες περιπέτειες, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες πνευματικές αναζητήσεις όλων των εποχών». Από την επίθεση 15.000 Αιγυπτίων στρατιωτών ενάντια σε έναν καταυλισμό των Χετταίων, κατά την έναρξη της μάχης, ως τις επιβλητικές κατασκευές που δεσπόζουν παντού, κι από τη σοκαριστική εξάπλωση των ασθενειών, μέχρι το σκίσιμο της Ερυθράς Θάλασσας στα δυο, ο Ρίντλεϊ Σκοτ καταφέρνει να βάλει ανεξίτηλα την προσωπική του σφραγίδα. Και το κάνει με αγάπη, πάνω σε μια από τις πιο αγαπημένες και σημαντικές ιστορίες της ανθρωπότητας.

«Αγαπώ οτιδήποτε ξεπερνά τα στενά πλαίσια της ανθρώπινης φύσης», δηλώνει και συνεχίζει: «Ήξερα τι πρέπει να κάνω στον “Μονομάχο” – πώς να κάνω την ιστορία να αναπνεύσει, να ζωντανέψει και αποδώσει τα χαρακτηριστικά της εποχής εκείνης. Με την ταινία “Η Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες” ήθελα να ζωντανέψω την αιγυπτιακή κουλτούρα, να φέρω, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζωή στον Αιγυπτιακό πολιτισμό και να δώσω μια εκδοχή της μεγάλης “Εξόδου” που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί».

Κανάλι: Novacinema 1
Ημέρα προβολής: Κυριακή
Ώρα προβολής: 22.00 (Πρεμιέρα)
Διάρκεια: 144 λεπτά
Ηθοποιοί: Άαρον Πολ, Κρίστιαν Μπέιλ, Τζόελ Έγκερτον, Σιγκούρνι Γουίβερ, Ιντίρα Βάρμα, Μαρία Βαλβέρδε, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Τζον Τορτούρο, Μπεν Μέντελσον