Thor 3D

07.10.2011
Ο Θορ, ο αλαζόνας Βίκινγκ με το γνωστό σφυρί του, εξορίζεται από τον πατέρα του Οντίν στη Γη, όπου αναγκάζεται να μάθει να ζει με τους ανθρώπους.

Πρωτότυπος Τίτλος: Thor

Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα

Πρωταγωνιστούν: Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν, Άντονι Χόπικινς

Πλοκή: Ο Θορ, ο αλαζόνας Βίκινγκ με το γνωστό σφυρί του, εξορίζεται από τον πατέρα του Οντίν στη Γη όπου, χωρίς μνήμη του μεγαλείου του, αναγκάζεται να μάθει να ζει με τους ανθρώπους.

Γνώμη: Παρθενική μεταφορά στη μεγάλη οθόνη των περιπετειών του Θορ, του υπερήρωα με το παντοδύναμο σφυρί που γεννήθηκε στη φαντασία του Σταν Λι το 1962 για να ενταχθεί, στη συνέχεια, στην υπερηρωική ομάδα των Εκδικητών. Η ακριβή παραγωγή τού από καιρό ανενεργού ως σκηνοθέτη Κένεθ Μπράνα αφηγείται τις καταβολές του βασισμένου σε σκανδιναβικούς θρύλους πολεμιστή, την προσπάθεια προσαρμογής του στα της Γης, τον έρωτά του για την όμορφη αστροφυσικό που τον περιέθαλψε, την αναμέτρησή του με τον φθονερό αδελφό του αλλά και τους ομοσπονδιακούς πράκτορες που τον κυνηγούν.

Η σαφής απόπειρα του Μπράνα να βάλει κάτι από τις σαιξπηρικές του καταβολές στην ίντριγκα εντός των κόλπων της βασιλικής φαμίλιας δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά στο υπερθέαμα, που ναι μεν σπαρταράει από φαντασία, νεύρο και χιούμορ, αλλά μάλλον εκβιάζει τη δράση του στο «βιαστικό» σχεδόν παροξυσμικό δεύτερο μισό, αφήνοντας τους γήινους χαρακτήρες του ακόμα πιο «χάρτινους» από τους εξωγήινους.

Ρόμπι Εκσιέλ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ