Χειμώνας στο Θέατρο Τέχνης

04.10.2002
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από την ίδρυσή του, το Θέατρο Τέχνης -Κάρολος Κουν προγραμματίζει και στις δύο θεατρικές του σκηνές ένα ιδιαίτερα πλούσιο ρεπερτόριο για το θεατρικό χειμώνα 2002-2003.
&00 Με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από την ίδρυσή του, το Θέατρο Τέχνης -Κάρολος Κουν προγραμματίζει και στις δύο θεατρικές του σκηνές ένα ιδιαίτερα πλούσιο ρεπερτόριο για το θεατρικό χειμώνα 2002-2003.

Στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης (Πεσμαζόγλου 5) δύο νέοι σκηνοθέτες, ο Θεόδωρος Γράμψας και η Αθανασία Καραγιαννοπούλου σκηνοθετούν δύο σύγχρονα έργα. Στην άλλη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης (Φρυνίχου 14) θα παρουσιαστεί το έργο "Ο Επαγγελματίας" του Ντούσαν Κοβάσεβιτς σε επανάληψη και για λίγες παραστάσεις, ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα έργα που θα ακολουθήσουν.
Πιο αναλυτικά:

Θέατρο Τέχνης-Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5)
"Η Ελένη" του Ρίτσου, 23 Οκτωβρίου- 1 Δεκεμβρίου.
Σε συνέχεια της περσινής επιτυχίας η "Ελένη" με το Βασίλη Παπαβασιλείου θα είναι το εναρκτήριο έργο του Θεάτρου Τέχνης. Το έργο παίζεται σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, σκηνικά και κοστούμια Γιώργου Ζιάκα, μουσική επιμέλεια Γιάννη Μεταλλινού και φωτισμούς Αντώνη Παναγιωτόπουλου. Παίζουν ο Βασίλης Παπαβασιλείου και ο Νίκος Σακαλίδης.

"Μεγάλο και Μικρό" του Μπέτο Στράους, 10 Δεκεμβρίου- 2 Φεβρουαρίου 2003.
Ο Μπέτο Στράους σε αυτό το έργο του, ακολουθεί τη βασική του ηρωίδα, την Λόττε, την οποία ο συγγραφέας οδηγώντας την σε ένα ταξίδι πραγματικο, αλλά και μέσα στην ανθρώπινη ύπαρξη καταγράφει και φωτίζει σχέσεις σημερινές. ο τρόπος που χειρίζεται ο συγγραφέας το θέμα του είναι πρωτότυπος, ιδιαίτερος και μοναδικός. Χιούμορ και ανατροπές κάνουν τους θεατές συνταξιδιώτες της Λόττε.
Το έργο θα ανεβεί σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Γράμψα , σε μετάφραση Άννας Κολτσιδοπούλου, σκηνικά και κοστούμια Χριστίνας Κωστέα, μουσική επιμέλεια Δημήτρη Ιατρόπουλου και επιμέλεια κίνησης Βάλιας Παπαχρήστου. Στο ρόλο της Λόττε η Κάτια Γέρου. Παίζουν: Θεόδωρος Γράμψας, Δημήτρης Καλαντζής, Βασίλης Σιάφης, Νίκος Νίκας, Νάνα Παπαδάκη, Γιάννα Κανελλοπούλου, Χάρη Κοκολός, Βαγγέλης Ρωμνιός.

"Προσωπική Συμφωνία" του Ρόναλντ Χάργουντ, 14 Φεβρουαρίου 2003.
Στο ερειπωμένο μεταπολεμικό Βερολίνο κατηγορείται ο μεγαλύτερος μαέστρος του 20ου αιώνα (Άγγελος Αντωνόπουλος), από τον Αμερικανό ανακριτή (Γιάννη Φέρτη) ότι συνεργάζεται με τους Ναζί. Η ανάκριση σύντομα θα μετατραπεί σε προσωπική αντιπαράθεση ανακριτή και ανακρινομενου.
Μετάφραση και σκηνοθεσία Αθανασία Καραγιαννοπούλου. Μουσικός σύμβουλος:Φίλιππος Τσαλαρούχης. Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Μανώλης Μουρομουστακάκης, Νίκος Νίκας, Λουκία μιχαλοπούλου και Τόνια Μπαντζόγλου.

Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14, Πλάκα.)
"Ο Επαγγελματίας" του Ντούσαν Κοβάσεβιτς, 25 Οκτωβρίου (λίγες παραστάσεις).
Με την περισυνή επιτυχία "Ο Επαγγελματίας" θα ξεκινήσει το φετινό θεατρικό χειμώνα το Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου. Πρόκειται για μια θλιβερή κωμωδία που έχει να κάνει με δυο αντιπάλους παγιδευμένους στην ίδια τους τη χώρα με κοινούς φίλους και γνωστούς, που παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Ένα θρίλερ όπου ένας συγγραφέας και ένας αστυνομικός βρίσκονται αντιμέτωποι στο γραφείο του πρώτου, δίνοντας μια μάχη που δεν έχει νικητή.
Το έργο είναι του Σέρβου συγγραφέα Ντούσαν Κοβάσεβιτς. Τη μετάφραση έχει κάνει η Γκλάγκα Ρόσιτς, τη σκηνοθεσία ο Μίμης Κουγιουμτζής, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Μάγια Τρικεριώτη, η μουσική είναι του Γκόραν Μπρέγκοβιτς και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη. Παίζουν: Μίμης Κουγιουμτζής, Γιάννης Μόρτζος, Νίκος Μόσχοβος και Ιωάννα Μακρή.