Ημέρα του ηθοποιού στο Ηρώδειο

07.10.2002
Αφιερωμένη στους ηθοποιούς Βασίλη Αυλωνίτη, Αντώνη Γιαννίδη, Χρήστο Ευθυμίου, Χριστίνα Καλογερίκου, Τζ. Καρούσο, Βάσω Μεταξά, Αθανασία Μουστάκα, Χριστόφορο Νέζερ, Ελλη Ξανθάκη και Κατίνα Παξινού είναι η Ημέρα του Ηθοποιού που θα εορταστεί την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο, με την συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών
Αφιερωμένη στους ηθοποιούς Βασίλη Αυλωνίτη, Αντώνη Γιαννίδη, Χρήστο Ευθυμίου, Χριστίνα Καλογερίκου, Τζ. Καρούσο, Βάσω Μεταξά, Αθανασία Μουστάκα, Χριστόφορο Νέζερ, Ελλη Ξανθάκη και Κατίνα Παξινού είναι η Ημέρα του Ηθοποιού που θα εορταστεί την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο, με την συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Πρόκειται για τον επαναεορτασμό μιας γιορτής που καταργήθηκε στα χρόνια της χούντας και που το σημερινό νέο προεδρείο του ΣΕΗ φιλοδοξεί να γιορτάζει σε ετήσια βάση, με την συμμετοχή όλων των Ελλήνων ηθοποιών. Για την ιστορία, η ημέρα του Ηθοποιού πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1956 και τίμησε την Μαρίκα Κοτοπούλη .Το Σωματείο καταργήθηκε το 1967 με στρατιωτική διαταγή των Συνταγματαρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε ειδική εκδήλωση θα τιμηθεί η μνήμη του ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου, που στις 3 Οκτωβρίου κλείνει ένας χρόνος από τον θάνατο του.
Στην εκδήλωση της Δευτέρας, γνωστοί ηθοποιοί θα μιλήσουν για τους τεθνεώτες συναδέλφους τους που τιμούν, ενώ οι Κώστας Καρράς, Ζωή Φυτούση, Μπέσυ Μάλφα, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μάρω Κοντού, Μελίνα Μποτέλη, Γιάννης Μπέζος και Μίμης Χρυσομάλλης θα τραγουδήσουν γνωστά τραγούδια. Στις πέντε το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα πραγματοποιηθούν μουσικά δρώμενα από το Θέατρο Δρόμου, την Ομάδα Πράσσειν Αλογα και την Ομάδα Κρουστών του Νίκου Τουλιάτου.