Αλεξάνδρα με λένε!

18.11.2010
Το έργο του Λέανδρου Πολενάκη «Αλεξάνδρα με λένε!» παρουσιάζεται για πρώτη φορά τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου από το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη.

Το έργο του Λέανδρου Πολενάκη «Αλεξάνδρα με λένε!» παρουσιάζεται για πρώτη φορά τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου από το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη.

Πρόκειται για μια μαύρη ηθογραφία της εποχής του ’60 με λαϊκά ακούσματα εκείνης της δεκαετίας, ερμηνευμένα στην σκηνή από την Ελένη Ροδά. Μαζί της ο Γιώργος Γιαννακόπουλος που έχει την ευθύνη της όλης μελέτης του ανεβάσματος, η Μαριλένα Καράλη και ο Σπύρος Καλαματιανός (μπουζούκι).

«Δεκαετία του ’60 ή του ’90. Χώρα η Ελλάδα. Μια πόλη της η Αθήνα. Μια γειτονιά της κάπου εδώ κοντά. Εικόνες καθημερινές, τόσο ξεχωριστές , όσο και εφιαλτικά συνηθισμένες. Στο επίκεντρο άνθρωποι που σφραγίζουν τ’ αυτιά για να μη? βλέπουν την σκληρή τους πραγματικότητα, που κλείνουν τα μάτια για να μην? ακούν τ’ αναρίθμητα σφάλματά τους, που θρονιάζονται στην πολυθρόνα - εδώλιο και ξεκινούν την απολογία τους με την φράση ?κοίταζα πάντα την δουλειά μου?! σημειώνει ο σκηνοθέτης Γιώργος Γιαννακόπουλος. «Και ’κει που ο συνένοχος δικαστής ετοιμάζεται να τους αθωώσει, σαν από θείο Εφετείο κατεβαίνει ο άγγελος - τιμωρός, γκαζώνει την 1000αρα μηχανή του και με την ορμή των 20 του χρόνων ορίζει την ποινή?»

Το έργο θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μ.μ. Διάρκεια παραστάσεων ως τις 22 Φεβρουαρίου 2011.

Επίσης, στις 18/11 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του ?Γλάρου? που σημειώνει μεγάλη επιτυχία από την πρώτη κιόλας βδομάδα στο ίδιο αυτό θεατρικό χώρο του Νέου Κόσμου.

ΔΙΑΧΡΟΝΟ ? Μαίρης Βιδάλη: κάθε Δευτέρα και Τρίτη 9:15

Παίζει και τραγουδά η Ελένη Ροδά και οι Γιώργος Γιαννακόπουλος, Μαριλένα Καράλη, Σπύρος Καλαματιανός.

Είσοδος 15 €
Έναρξη 22/11/10 έως 22/02/11
Πυθέου 52 (1η παράλληλος Λεωφ. Βουλιαγμένης) Ν. Κόσμος, (στάση μετρό Άγιος Ιωάννης) τηλ. 2107233229