Cilentio: Διαχρονική αξία

25.11.2008
Σε ένα παλιό αρχοντικό του 1800 έχουμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε την παράδοση με την ποιότητα

Στον μικρό πεζόδρομο του Κολωνακίου, το chic και cosy εστιατόριο παραμένει χρόνια τώρα ευχάριστο, ατμοσφαιρικό και αποτελεί ιδανική επιλογή για καθημερινούς εργασιομανείς και bon viveurs. Εντυπωσιακή η είσοδος, καλόγουστη διακόσμηση που αναδεικνύεται από τον απαλό φωτισμό, πριβέ αίθουσα και γωνίες δίπλα στο τζάκι δίνουν την αίσθηση της ζεστασιάς και της πολυτέλειας ταυτόχρονα. Το μενού είναι δημιουργικό και ευφάνταστο. Αρχή με λαχταριστά πουγκιά από bresaola με κατσικίσιο τυρί και εξαιρετικό chutney αχλαδιού. Το σουφλέ παρμεζάνας σε στρώση από πουρέ μελιτζάνας και σπιτική κομπόστα τομάτας είναι ένα γευστικό ποίημα. Ωραία η ιδέα της δροσερής σαλάτας με σταφύλια και ψητό μανούρι με βινεγκρέτ μουστάρδας. Το καλό χέρι του σεφ ανακαλύπτεις και στο χυλωμένο ριζότο με μπουκιές σφυρίδας και σάλτσα τομάτας. Γευστικό και καλοφτιαγμένο, με τα υλικά να ισορροπούν ιδανικά. Από τα κυρίως, η επιλογή είναι δύσκολη. Το Κοκοράκι γεμιστό με jamόn serrano, σπανάκι, και duxelle μανιταριών σε σάλτσα από κόκκινο κρασί είναι υπέροχο. Στο ίδιο γευστικό μήκος και το Rib-eye σχάρας, που μαρινάρεται σε αρωματικό λάδι και ανθό αλατιού Ιμαλαΐων. Από τον... βυθό, υπάρχει μεταξύ άλλων λαβράκι σε ευωδιαστή σάλτσα μοσχολέμονου με κάπαρη, τοματίνια και νότες από φρέσκο κρεμμυδάκι. Αυλαία με πληθωρικό σουφλέ σοκολάτας Valrhona.

Αυτήν την εβδομάδα το Cilentio διοργανώνει εβδομάδα οίνου σε συνεργασία με έξι Ελληνες οινοπαραγωγούς. Από τις 24 ως και τις 29 θα προσφέρει στους φίλους του μαζί με το γεύμα, ένα διαφορετικό κρασί κάθε μέρα δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες ποικιλίες, γεύσεις και αρώματα. Η περιήγηση: τη Δευτέρα τη Οινοποιητική Μπουτάρης, την Τρίτη την Τσάνταλης Οινοποιητική, την Τετάρτη το Κτήμα Χατζημιχαλη, την Πέμπτη την Οινοποιία Αλλαγιάννη, την Παρασκευή τη Mediterra Οινοποιητική και τέλος το Σάββατο τη Σεμέλη.

  • Cilentio, Μαντζάρου 3 & Σόλωνος 48 Κολωνάκι, Τηλ : 210-3633144