Ο διάδοχος του Νουρέγιεφ στο Παλλάς!

25.11.2008
Ένας από τους μεγαλύτερους χορευτές του αιώνα μας, για πολλούς διάδοχος του Νουρέγιεφ, πρώτος χορευτής της Σκάλας του Μιλάνου και Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNICEF, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, o Roberto Bolle, μαζί με την ομάδα του «ROBERTO BOLLE & Friends», στηρίζουν το έργο της ΕΛΕΠΑΠ , με δύο μοναδικές παραστάσεις στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2008 στο ΠΑΛΛΑΣ.
Τι: Gala Χορού για την ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων)
Πότε: Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008
Που: ΠΑΛΛΑΣ
ΕΛΕΠΑΠ: τηλ: 210-72.54.726, 210-72.59.312 & 210-72.15.303

Ένας από τους μεγαλύτερους χορευτές του αιώνα μας, για πολλούς διάδοχος του Νουρέγιεφ, πρώτος χορευτής της Σκάλας του Μιλάνου και Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNICEF, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, o Roberto Bolle, μαζί με την ομάδα του «Roberto Bolle & Friends», στηρίζουν το έργο της ΕΛΕΠΑΠ , με δύο μοναδικές παραστάσεις στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2008 στο ΠΑΛΛΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Athens Hilton, ο κ. Roberto Bolle παρουσίασε το πρόγραμμα των παραστάσεων, το οποίο αναπτύσσεται σε δύο πράξεις και αποτελεί ένα μίγμα από διαφορετικές τεχνοτροπίες και σχολές, σε έναν μοναδικό συνδυασμό.

Όπως τόνισε «το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημοφιλή κομμάτια κλασσικού μπαλέτου αλλά και διάσημες χορογραφίες σύγχρονων χορογράφων, κομμάτια επιλεγμένα και αγαπημένα, αφού είναι ιδιαίτερα εκφραστικά και δίνουν πολλές δυνατότητες σε έναν χορευτή».

Στην ομάδα «Roberto Bolle & Friends» μετέχουν εξέχοντα ονόματα της διεθνούς χορευτικής σκηνής, μεταξύ των οποίων οι διάσημες Ulyana Lopatkina, (Kirof/Mariinskij Theatre Ballet- Saint Petersburg), και Aurelie Dupont, (Ballet de l’Opera de Paris) για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί, καθώς και οι εξαίρετοι σολίστ Ronald Savkovic (Ballet de l’Opera de Paris), Arman Grigoryan, Vahe Martirosyan (Zurcher Ballett-Zurich), Natasha Novotna, Vaclav Kunes (The Kylian Foundation-Den Haag), Marta Romagna (Teatro alla Scala- Milan).

Κατά τη συνέντευξη τύπου, ο μεγάλος χορευτής επεσήμανε επίσης ότι έχει επηρεαστεί σημαντικά από τους Νουρέγιεφ και Μπαρίσνικοφ, και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην συνάντησή του με τον Νουρέγιεφ, όταν ήταν ακόμα 15 ετών «στα διαλείμματα μιας παράστασης του Καρυοθραύστη στη Σκάλα του Μιλάνου, ο Νουρέγιεφ ασχολήθηκε μαζί μου ως νέος χορευτής τότε, με αποτέλεσμα αρκετά σύντομα να κληθώ να χορέψω στο θέατρο και μάλιστα σε κύριο ρόλο»

Ο κ. Roberto Bolle και η κα Marta Romagna εξέφρασαν τη χαρά τους που θα βρεθούν μπροστά στο ελληνικό κοινό και θα χορέψουν για έναν τόσο σημαντικό σκοπό, όπως η ενίσχυση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ. Ο κ. Bolle σημείωσε ότι είναι μεγαλύτερη η ικανοποίησή του, μετά την αναβολή της περσινής παράστασής του στη Δήλο, λόγω των πυρκαγιών σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Η ΕΛΕΠΑΠ, Βήματα Ζωής για το Παιδί με Αναπηρία, είναι το ίδρυμα που άνοιξε πρώτο την πόρτα του και την αγκαλιά του το 1937 στο παιδί με αναπηρία και την οικογένειά του και αγωνίζεται καθημερινά επί 70 χρόνια μέσα από τα 6 Κέντρα του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο, να πετύχει την ισότιμη ένταξη των παιδιών του στην κοινωνία, προσφέροντας την ειδικευμένη διάγνωση, θεραπεία και εκπαίδευση, σε περισσότερα από 1.000 παιδιά καθημερινά.

Γεωργία Οικονόμου