STEREO MCS live (***)

17.11.2008
Τα παιδιά από το Brixton επέστρεψαν στο Fuzz σε μια trip-hop περφόρμανς με αστείρευτη ενέργεια, στο πλαίσιο της περιοδείας τους για την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ «Double Bubble».

Οι STEREO MCS μάς προσέφεραν ένα ακόμη ρυθμικό αστικό pop-dance πάρτι το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της περιοδείας τους για την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ «Double Bubble». Τα παιδιά από το Brixton επέστρεψαν στο Fuzz για να μας θυμίσουν κάτι από τη θερμή εμφάνισή τους στο Eject Festival το περασμένο καλοκαίρι.

Είναι κάτι βραδιές, που ο κόσμος φαίνεται ότι έχει έρθει αποφασισμένος να χορέψει! Μια τέτοια περάσαμε στο Fuzz με τη νευρώδη φιγούρα του Ρομπ Μπερτς να οργώνει με το συνηθισμένο στιλ του τη σκηνή, και τις δύο back-vocalists να σιγοντάρουν, ανεβοκατεβάζοντας την ενέργεια στο κοινό.

Η μπάντα, που φτιάχτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 80’ από τους Ρομπ Μπερτς και Νικ Χάλαμ, κατέκλυσε με αστείρευτη trip-hop "yea_yea_yea" ενέργεια το χώρο του Fuzz, πατώντας σε κρυφοηλεκτρονικό "χαλί" και στους πάλαι ποτέ ήχους της χρυσής εποχής του "Connected".

Αναμφισβήτητη υπερ-περσόνα του live ο αεικίνητος Μπερτς, που περπάτησε πάνω στα ηχεία και "πέταξε" πολλές φορές κοντά στο κοινό, τραγουδώντας: Connected, Step It Up, Deep Down and Dirty, Creation, Ground Level, αλλά και κομμάτια από το νέο άλμπουμ της μπάντας, όπως το Black Gold ...


Η καριέρα των STEREO MCS απλώνεται σε 3 δεκαετίες, και τα μέλη τους έχουν δημιουργήσει μουσική κάτω από όλες τις δυνατές συνθήκες. Λατρεύουν τη γενιά του mySpace και δεν θεωρούν ότι κινδυνεύουν από τον ανταγωνισμό που "ανοίγει" λόγω της χρήσης νέων τεχνολογιών στη μουσική, αφού στο τέλος της μέρας όλα προέρχονται από μια εμπνευσμένη, καλή ιδέα.

Σήμερα, δουλεύουν σε logic laptops και συνθέτουν κομμάτια σε αεροδρόμια, αεροπλάνα στα 30.000 πόδια και σε σουίτες ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο.

Στη δεξαμενή επιρροών τους αναδεύουν καλλιτέχνες όπως οι: Dizzee Rascal, Duke Dumont, Sinden, Claude von Stroke και The Crokers, τους οποίους θαυμάζουν γιατί έβαλαν μεγάλες δόσεις «βρωμιάς» και φανκ στη σύγχρονη μουσική σκηνή - αλλά και οι Mode Selektor, Digitalism και Ed Banger για τη συμμετοχή τους στην εξέλιξη του ήχου της μοντέρνας ποπ.

Έχουν δημιουργήσει remixes για μεγάλους καλλιτέχνες, όπως οι Tricky, Jungle Brothers και η Madonna, ενώ τα αγαπημένα "πειραγμένα" τους είναι το "I Changed My Mind" του Lyrics Born και το "1 Real" του MC Gringo.

Τσατσαράγκου Χριστίνα
[email protected]