"Χάρτινα Ταξίδια" στο Αγγέλων Βήμα

17.11.2008
Την έκθεση κολάζ «Χάρτινα Ταξίδια» της εικαστικής ομάδας "Just 5" παρουσιάζεται από την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στο «Αγγέλων Βήμα».
Την έκθεση κολάζ «Χάρτινα Ταξίδια» της εικαστικής ομάδας "Just 5" παρουσιάζεται από την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στο «Αγγέλων Βήμα».

Ένα από τα πλέον μακρινά ταξίδια στην ιστορία του ανθρώπου, άρχισε από την Άπω Ανατολή και κράτησε πολλούς αιώνες μέχρι να συναντήσει την Ευρωπαϊκή ήπειρο και να καθορίσει την πολιτιστική πορεία και εξέλιξη μέχρι τις μέρες μας. Μια επινόηση από την Κίνα, που ταξιδεύοντας μέσω της Βαγδάτης και της Δαμασκού έφθασε με τους Άραβες στην Βόρεια Αφρική και την Ισπανία, για να συνεχίσει στην Ιταλία, την Γαλλία και τέλος να περάσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ολοκληρώνοντας την κατάκτηση του πλανήτη.

Μια ανακάλυψη, που στάθηκε ο βασικός συντελεστής, αποτύπωσης - καταγραφής -διάδοσης της γνώσης, ανοίγοντας νέα και ισχυρά κανάλια επικοινωνίας.

Η μεγαλύτερη και μακροβιότερη υπερεθνική και υπερταξική αυτοκρατορία που δημιούργησε ο άνθρωπος. Η πλέον φιλόξενη επιφάνεια κάθε σκέψης και ένα καταφύγιο έκφρασης και δημιουργίας. Άπειρες οι μεταμορφώσεις του, χρωματικές, τελετουργικές, διακοσμητικές αναδεικνύουν με πρωτοποριακό τρόπο τον χώρο και τον χρόνο γύρω του και εντός του.

Το χαρτί είναι δεσμός και γέφυρα πολιτισμών ένα υπερβατικό ΑΓΓΕΛΩN ΒΗΜΑ.
Το ταξίδι του χαρτιού - Μια γέφυρα Ανατολής και Δύσης. Υπογραφή : Εικαστική Ομάδα «Just 5»

Λίγα λόγια για την εικαστική ομάδα "Just 5" από τους ίδιους:
Τα έργα μας βρέθηκαν στις διεθνείς εκθέσεις κολάζ και καλλιτεχνικού βιβλίου που οργανώθηκαν στη Λιθουανία τα τελευταία χρόνια.
Γνωριστήκαμε μέσα από τις σελίδες των καταλόγων αυτών των εκθέσεων, ενώ η διάθεσή μας να λειτουργήσουμε ως ομάδα, εκφράστηκε με αμεσότητα και ενθουσιασμό από την πρώτη μας συνάντηση στην Αθήνα.
Εκθέτουμε για πρώτη φορά, ως Εικαστική Ομάδα «Just 5» τις δημιουργικές μας αναζητήσεις, καταθέτοντας τις προθέσεις ? θέσεις -φιλοδοξίες για περαιτέρω συνεργασίες, επικοινωνίες και κοινές πορείες με κάθε εικαστική έκφραση που τροφοδοτείται, από το συγκεκριμένο εκρηκτικό μείγμα σκέψης-χαρτιού.

Από την εικαστική ομάδα «JUST 5»: Γούναρη Ελένη, Κυρούδης Αγγελής, Παπαδάκη Γεύσω, Τσόνογλου Βάσω, Χριστοφιλάκης Στέλιος, Εγκαίνια έκθεσης : Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου

Εγκαίνια έκθεσης : Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, 7.30μ.μ.
Ημέρες και ώρες εκθεσιακού χώρου : Καθημερινά 18:00 ? 22:00
Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» : Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Τηλέφωνο : 210-5242211-3