Tο στέκι της παρέας

11.11.2008
Το Small Talk αναδεικνύει την κοινωνική διάσταση του φαγητού και μετατρέπει ένα απλό γεύμα σε πολύχρωμο πανηγύρι γεύσεων και αισθήσεων.

Από τον Νίκο Μαούνη

Oχι μόνο θα συμφωνήσω με το «μεζεδοπαίγνιο», αλλά είμαι από τους πρώτους που έχουν γράψει πόσο γοητευτικό είναι, αλλά και πόσο ταιριάζει στην παρεΐστικη διάθεση του Eλληνα, με την οποία διανθίζει πάντοτε το φαγητό του. Συνεπώς, τα πιάτα στη μέση, η μοιρασιά, η συμβίωση στη γεύση, η συν-απόλαυση, παρέα με το ανάλογο ποτό, είναι μια ιδιαίτερα συντροφική διαδικασία. Κάτι τέτοιο προσπαθεί να βάλει σε εφαρμογή και το Small Talk, μια καινούργια πρόταση στην περιοχή των Ιλισίων. Τη φιλοσοφία του λοιπόν την κάνει σαφή με τον κατάλογό του, όπου θα παρατηρήσετε μια μεγάλη γκάμα ορεκτικών και ελάχιστων κυρίως πιάτων. Στα ορεκτικά λοιπόν παίζεται όλο το παιχνίδι του μαγαζιού.

Διαλέξτε γεύσεις φτιαγμένες με την επιμέλεια του Σωτήρη Ευαγγέλου, απλώστε τις στο κέντρο του τραπεζιού και αρχίστε το γευστικό παιχνίδι παρέα μ’ ένα κρασί από μια αποδεκτή, αξιοπρεπή και ισορροπημένη wine list που την έχει επιμεληθεί ο sommelier Γιώργος Σπύρου.

Ο χώρος με μοντέρνες πινελιές, αφαιρετική μεν διάθεση, παρόλα αυτά με ζεστασιά, βιομηχανική αισθητική, φωτιστικά από δένδρα ελιάς, αποπνέει μια αίσθηση από loft με την έντονη παρουσία του σίδερου, του ξύλου, τα διάφορα επίπεδα, τις μεγάλες τζαμαρίες, αλλά και την μπάρα που βρίσκεται ψηλότερα απ’ όλα και μοιάζει να δεσπόζει στον χώρο. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στον φωτισμό αλλά και στη μουσική, που οι χαλαρές επιλογές της είναι παρούσες, χωρίς η έντασή της να γίνεται ενοχλητική. Οι γεύσεις του λοιπόν και λόγω του concept, κινούνται σε μία ελληνοπρεπή διάθεση, μπολιασμένη από μία μοντέρνα και ελαφρώς «πειραγμένη» ματιά. Oταν πήγαμε, χωρίς να έχει ιδιαίτερη πίεση από κόσμο, το σέρβις του ήταν ευγενέστατο, αποτελεσματικό και γρήγορο όσο χρειαζόταν. Το άτομο: €35-€45

Small Talk ―Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Ιλίσια, τηλ.: 2107222607. Διαθέτει και πάρκινγκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ