Σκουίκ στο Θέατρο Της Ανοιξης!

11.11.2008
Το «Σκουίκ ΙΙ», ένα παραμύθι τρελής αγάπης (όπως ορίζεται από τον Andre Breton) σε ρυθμούς... Jazz παρουσιάζεται στο Θέατρο της Άνοιξης.
Το «Σκουίκ ΙΙ», ένα παραμύθι τρελής αγάπης (όπως ορίζεται από τον Andre Breton) σε ρυθμούς... Jazz παρουσιάζεται στο Θέατρο της Άνοιξης.

Ο Κόλιν, ένας όμορφος και πλούσιος νέος, γνωρίζει και ερωτεύεται τη Χλόη. Ο φίλος του Τσικ, μανιώδης συλλέκτης (βιβλίων και προσωπικών αντικειμένων) του φιλοσόφου Ζαν Σολ Παρτρ, είναι ερωτευμένος με την Αλίζ. Δίπλα τους ο Νικόλας, ένας ταλαντούχος μάγειρας-μάγος, προσπαθεί να φτάσει στο ωραιότερο ταχυδακτυλουργικό του κόλπο.
Την ιστορία τους συμπληρώνουν αγαπημένοι παρασιτικοί χαρακτήρες όπως... Δύο διεστραμμένοι κλόουν, ένας διανοούμενος-σταρ, ένας αχόρταγος παλαιοπώλης, ένας τρελογιατρός, «ένας επαγγελματίας» νεκροθάφτης, ένας μουσικόφιλος Ιησούς Χριστός και ένα... ποντίκι!
Ο κόσμος φαίνεται να τους ανήκει: ένας παράξενος κόσμος στον οποίο δεν υπάρχουν χρήματα αλλά ντουμπλεζόνια, τα αντικείμενα έχουν μαγικές ιδιότητες, όλα είναι όμορφα και η τζαζ μουσική κυριαρχεί.

Μετά τον ονειρικό γάμο του Κόλιν και της Χλόης, τα πάντα ανατρέπονται: ένα νούφαρο μεγαλώνει στον πνεύμονα της Χλόης, τα ντουμπλεζόνια τελειώνουν, ο Τσικ καταστρέφεται από τη μανία του για τον Παρτ, ενώ η Αλιζ δε διστάζει να φτάσει στο φόνο...



Πώς γίνεται από τόση ομορφιά να γεννηθεί τέτοια ασχήμια; Σκουίκ!
Μία σουρεαλιστική προβολή της πραγματικότητας σε έναν κόσμο που ισορροπεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, την πραγματικότητα και τη φαντασία. Μία κοινωνική σάτιρα μέσα από μία (φαινομενικά) απλή ιστορία αγάπης.

Κείμενο, Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Μουσική Επιμέλεια : Νικόλας Μαραγκόπουλος - Γεωργία Γεωργαντοπούλου
Φωτισμοί: Γιώργος Κιμούλης
Επιμέλεια Κίνησης: Κυριάκος Κοσμίδης
Παίζουν: Γεωργία Γεωργαντοπούλου, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Άννα Βασιλείου, Ηλίας Γκογιάννος, Γιάννης Κοτσαρίνης, Έρση Νιαώτη, Γιώργος Βουρδαμής, Εριφύλη Στεφανίδου

Παραστάσεις: από 20/10 έως και 24/02, κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Ώρα έναρξης: 21. 15
Διάρκεια Παράστασης: 90’
Τιμή Εισιτηρίου: 15 €