Διαγωνισμός για το "Κύμα"

11.11.2008
Έναν εικαστικό διαγωνισμό με αφορμή την ταινία «ΤΟ ΚΥΜΑ» διοργανώνει το Goethe-Institut Athen για εφήβους και ενήλικες. Ο διαγωνισμός μάς παροτρύνει να δούμε την ταινία και να δημιουργήσουμε τη δική σας εικαστική εκδοχή με θέμα «όλοι μαζί όμοιοι - διαφορετικοί». Τα έργα μπορεί να είναι: φωτογραφία, βίντεο (μέχρι 5 λεπτά), κολάζ, ζωγραφική.

Έναν εικαστικό διαγωνισμό με αφορμή την ταινία «ΤΟ ΚΥΜΑ» διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε για εφήβους και ενήλικες.

Ο διαγωνισμός μάς παροτρύνει να δούμε την ταινία και να δημιουργήσουμε τη δική σας εικαστική εκδοχή με θέμα «όλοι μαζί όμοιοι - διαφορετικοί». Τα έργα μπορεί να είναι: φωτογραφία, βίντεο (μέχρι 5 λεπτά), κολάζ, ζωγραφική.

Η πρεμιέρα της ταινίας δόθηκε στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας-Conn-X» (17-28 Σεπτεμβρίου 2008) ως συνεργασία του Φεστιβάλ, της Seven Films και του Goethe-Institut Athen και θα παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 13 Νοεμβρίου 2008.

Ο διαγωνισμός ισχύει από τη μέρα της πρεμιέρας της ταινίας και θα λήξει στις 15 Ιανουαρίου 2009, 20:00.

Τις συμμετοχές μπορείτε να τις παραδίδετε προσωπικά στη ρεσεψιόν ή να τις στέλνετε ταχυδρομικά με κάρτα παραλαβής στην εξής διεύθυνση:

Goethe-Institut Athen
«όλοι μαζί όμοιοι - διαφορετικοί»
Ομήρου 14-16 10672 Αθήνα


Τι κερδίζετε:

Το Goethe-Institut Athen έχει προβλέψει 2 βραβεία:
Ένα για νέους μέχρι 18 ετών και ένα για ενήλικες (από 18 ετών και πάνω)

Στον νικητή μέχρι 18 ετών το Goethe-Institut Athen προσφέρει:
Ένα τμήμα εκμάθησης της γερμανικής στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2009 διάρκειας τριών (3) εβδομάδων. Το τμήμα περιλαμβάνει:
-20-24 ώρες μάθημα την εβδομάδα
-Ψυχαγωγικά, πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα
-Διαμονή σε ξενώνες του Goethe-Institut
-Πλήρη διατροφή
-Επιτήρηση και φροντίδα καθ’ όλο το 24ωρο
-Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις
-2 εκδρομές
-Ασφάλιση για ατυχήματα και ασθένεια
Το βραβείο συμπεριλαμβάνει επίσης οικονομική συμμετοχή του Ινστιτούτου στα αεροπορικά εισιτήρια.

O νικητής από 18 ετών και πάνω κερδίζει:
Ένα εξάμηνο τμήμα εκμάθησης της γερμανικής στο Goethe-Institut Athen, τα απαραίτητα βιβλία καθώς και ένα αεροπορικό εισιτήριο για Βερολίνο, το οποίο προσφέρει η LUFTHANSA

Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από μέλη του Goethe-Institut Athen, της Seven Films και από την Νατάσα Χασιώτη, κριτικό-ιστορικό χορού, δημοσιογράφο.
Αποκλείεται η δικαστική οδός.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν μέχρι και 2 συμμετοχές ο καθένας.
Η ανακοίνωση των δυο νικητών θα γίνει την Πέμπτη 22 ή την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009 στις 20:00 στο φουαγιέ του Ινστιτούτου, Ομήρου 14-16.
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό δεν έχουν οι εργαζόμενοι στο Goethe-Institut, στην Seven Films και την LUFTHANSA.

Πληροφορίες: Goethe-Institut Athen, Τηλ. 210 3661043, www.goethe.de/athen


ΤΟ ΚΥΜΑ
(Die Welle)
Γερμανία 2007, 107΄
του Dennis Gansel
με τους: Jürgen Vogel, Frederik Lau, Max Riemelt, Jennifer Ulrich κ.π.ά.
Σενάριο: Dennis Gansel και Peter Thorwarth βάσει των πρακτικών του William Ron Jones και με τη συνεργασία του.
Διανομή: Seven Films

Ένα συνηθισμένο Γυμνάσιο, μια συνηθισμένη τάξη στις μέρες μας. Μια εβδομάδα αφιερωμένη στον αυταρχισμό. Ο καθηγητής Rainer Wenger μετατρέπει το μάθημα σε πείραμα: Μαθητές και δάσκαλος «ζουν» στην κυριολεξία το απολυταρχικό καθεστώς. Οι μαθητές συμμετέχουν με ενθουσιασμό. Όμως, αυτό που με την πρώτη ματιά μοιάζει με αλλαγή και νέο ξεκίνημα, με αλληλεγγύη και ισότητα, πολύ γρήγορα αποκαλύπτει την τρομακτική του πραγματικότητα.

Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, στο πείραμα που διεξήγαγε ο Ron Jones το 1967 σε ένα highschoοl στο Palo Alto της Καλιφόρνιας. Ο επίσης Αμερικανός Morton Rhue, βασιζόμενος στο πείραμα έγραψε το μυθιστόρημα «The Wave» (1981), η γερμανική μετάφραση του οποίου έχει πριν από χρόνια ακόμα συμπεριληφθεί στη διδακτέα ύλη των γερμανικών σχολείων.