Wolfgang: Με αφορμή την Νατάσα Κάμπους

07.11.2008
Πόσο μεταμορφώνει όλους μας ο έρωτας; Πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για την ιδανική σχέση;

Τι συμβαίνει όταν η παθολογική εξάρτηση αποκαλείται «αγάπη», αλλά παίρνει τη μορφή της βίας; Ένας άντρας αναζητά με εμμονή την απόλυτη αφοσίωση και την επαληθεύει μέσα από τη στέρηση της ελευθερίας του άλλου. Καθώς αισθάνεται ότι δεν επικοινωνεί με τον κύκλο των ανθρώπων που τον περιβάλλουν, προβάλλει το συντροφικό πρότυπο στην αθωότητα μιας ανήλικης κοπέλας. Οι συνέπειες δεν αφήνουν κανέναν αλώβητο.

Πόσο μεταμορφώνει όλους μας ο έρωτας; Πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για την ιδανική σχέση;

Ο Γιάννης Μαυριτσάκης, μετά την αίσθηση που δημιούργησε πέρυσι με το "Τυφλό σημείο", προσεγγίζει στο νέο του έργο, το «Wolfgang», ένα αληθινό περιστατικό που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Ευρώπης.

Με αφορμή την ιστορία της Νατάσα Κάμπους, της αυστριακής κοπέλας που έμεινε φυλακισμένη στο υπόγειο του απαγωγέα της για 8 χρόνια, το έργο αναδεικνύει τη σκοτεινή πλευρά του έρωτα και την μοναξιά στην οποία οδηγούνται τα πρόσωπα κινούμενα από τα ανεξέλεγκτα ένστικτά τους.

Αποφεύγει την απλή, μιμητική αναπαράσταση των γεγονότων και αγγίζει μέσα από μια πλάγια διαδρομή το πρόβλημα της μοναχικότητας και της επικοινωνίας, θέτοντας δύσκολα και επώδυνα ερωτήματα.
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, με την περσινή επιτυχία της "Πλαστελίνης" στο ενεργητικό της, επανέρχεται στο Εθνικό Θέατρο και προσεγγίζει με τους συνεργάτες της ένα καινούριο ελληνικό έργο, που εγκαινιάζει τον κύκλο των νεοελληνικώνκειμένων της φετινής χρονιάς.

Ιnfo:
Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας - Σκηνή Β
Σκηνοθεσία
: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Σκηνικά ?κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου (Wolfgang), Λουκία Μιχαλοπούλου (Fabienne), Μάνος Βακούσης, Μαρία Ζορμπά, Σωτήρης Τσακομίδης,
Νικόλας Αγγελής, Σεραφίτα Γρηγοριάδου.

Προπαράσταση: 6 Νοεμβρίου
Πρεμιέρα: 7 Νοεμβρίου
Τελευταία παράσταση: 15/02/2009
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.30, Κυριακή στις 19.30