Νοσφεράτου Διδόντικους (***1/2)

30.10.2008
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο θέατρο της Ανοιξης, η ομάδα Ex Animo και το έργο «Νοσφεράτου Διδόντικους» μεταφέρθηκε φέτος σ’ ένα μεγαλύτερο χώρο, αυτόν του θεάτρου Coronet.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο θέατρο της Ανοιξης, η ομάδα Ex Animo και το έργο «Νοσφεράτου Διδόντικους» μεταφέρθηκε φέτος σ’ ένα μεγαλύτερο χώρο, αυτόν του θεάτρου Coronet.

H υπόθεση του έργου
Ο Τζόναθαν, ένας φλεγματικός Βρετανός συμβολαιογράφος, αναγκάζεται να κάνει ένα ταξίδι "αστραπή" στην Τρανσυλβανία για να πουλήσει έναν λονδρέζικο πύργο στον εκκεντρικό κόμη Δράκουλα. Με την παχυλή προμήθεια αυτής της επιχειρηματικής του επιτυχίας θα παντρευτεί την αφοσιωμένη - πλην όμως τυφλή - αρραβωνιαστικιά του, Ελίζαμπεθ, η οποία τον περιμένει με κατανόηση.
Δίπλα του, ο πιστός του φίλος και στενός φίλος του ζευγαριού Δρ Βαν Χέλσινγκ, ο οποίος κατ’ επάγγελμα έχει αφοσιωθεί στην καταδίωξη των πλασμάτων του σκότους.
Στην υγρή, εχθρική και απόκοσμη Τρανσυλβανία ο κόμης Δράκουλας αποδεικνύεται μία παρεξηγημένη προσωπικότητα, αφού τα σουβλερά του δόντια καθόλου δεν συνάδουν με την τρυφερή του καρδιά. Διψασμένος για αίμα - κυρίως όμως για έρωτα - υποφέρει από την απώλεια της νύφης του, Ελιζαμπέτα.
Συμπαράσταση και φροντίδα βρίσκει στον πιστό του υπηρέτη Ίγκορ, που εκτός από καμπούρα... διαθέτει εξαιρετικά κοφτερή γλώσσα και το όνειρο να μετακομίσει σε έναν μουχλιασμένο σκοτεινό πύργο κοντά στη Βρετανική πρωτεύουσα.
Η άφιξη του Τζόναθαν στον πύργο θα αλλάξει τη ζωή όλων... και θα φέρει τα πάνω κατω!

Η γνώμη μας
Η ομάδα Ex Animo έχει καταφέρει τα τελευταία 2 χρόνια να συγκεντρώσει την προσοχή του θεατρόφιλου κοινού με κύρια όπλα τη φαντασία, την ευρηματικότητα, το μεράκι και τον ενθουσιασμό όλων των μελών της.
Πως; Κάνοντας κάτι ουσιαστικά πολύ απλό, αλλά ουσιώδες: Πήρε το γνωστό και παγκόσμιο μύθο του Κόμη Δράκουλα, τον διασκεύασε εμπλουτίζοντάς τον με άφθονες δόσεις χιούμορ, τον τοποθέτησε σ' ένα σχεδόν ανύπαρκτο σκηνικό και τον έντυσε με έξοχες ερμηνείες νεαρών ηθοποιών.
Με κυρίαρχα χρώματα το λευκό και το μαύρο και ιδανικές γκόθικ πινελιές, οι πρωταγωνιστές της παράστασης δίνουν επί δύο ώρες τον καλύτερο τους εαυτό, έτσι ώστε να μας μεταφέρουν στο υγρό και σκοτεινό σπίτι του κόμη Δράκουλα, στο παλιό Λονδίνο και στο τρομακτικό νεκροταφείο...
Τις προτιμήσεις μας συγκέντρωσαν η Ροζαμάλια Κυρίου, που ήταν απολαυστική στο ρόλο του καμπούρη Ιγκόρ, του πιστού και πανούργου υπηρέτη του Κόμη Δράκουλα, το ίδιο και ο πανκ-ροκ Κόμης Δράκουλας (το ντύσιμό του ήταν χάρμα ιδέσθαι) που φανέρωσε τις ευαίσθητες πτυχές του εαυτού του.
Μοναδική μας ένσταση η μεγάλη σκηνή του θεάτρου Coronet που απορροφούσε μεγάλο μέρος του Interactive, αλλά και του σκοτεινού στοιχείου της παράστασης.

Οι καλύτερες στιγμές της παράστασης:
Το παιγνίδι των ερωτήσεων (στο οποίο σημειώστε πως απαγορεύονται οι ρητορικές) και το επί σκηνής rewind του «άπρεπου» εναγκαλισμού του δόκτωρα Βαν Χέλσινγκ με την Ελίζαμπεθ!


Info:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΡΙΤΗ 21:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : 20 κανονικό / 15 φοιτητικό
CORONET : Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι
210 7012123 & 210 7012511

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]