Χιονίζει στο... Φούρνο!

30.10.2008
«Χιόνια πολλά κι ευτυχισμένος ο καινούργιος κόσμος» το έργο της Ευγενίας Μαραγκού παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 27 Οκτωβρίου - 25 Νοεμβρίου στο Θέατρο Φούρνος.
«Χιόνια πολλά κι ευτυχισμένος ο καινούργιος κόσμος», η μαύρη κωμωδία της Ευγενίας Μαραγκού παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 25 Νοεμβρίου στο Θέατρο Φούρνος.

Οι πάγοι έλιωσαν, ο πλανήτης πλημμύρισε, η έκθεση στον ήλιο είναι θανατηφόρα...και μετά τι; Πως αντιμετωπίζει το ανθρώπινο είδος το ενδεχόμενο της εξαφάνισής του εξαιτίας μιας μεγάλης οικολογικής καταστροφής;
...Mαύρη κωμωδία ... επιστημονικής φαντασίας;

Λίγα λόγια για την παράσταση
Η παράσταση του έργου, θέλει, κατ’ αρχήν, ν’ αφηγηθεί μια ιστορία που διαδραματίζεται στο μέλλον. Επίσης, θέτει ερωτήματα, με χιούμορ και σαρκασμό χωρίς, όμως, να υποκρίνεται πως θα τα λύσει, και χωρίς να θέλει να ενοχοποιήσει ή να εγκλωβίσει τον θεατή μ’ απαντήσεις.
Στον κόσμο του έργου οι πάγοι έχουν λιώσει, οι εποχές αλλάζουν κάθε δυο ώρες, η ηλιακή ακτινοβολία είναι θανατηφόρα, οι γεννήσεις έχουν απαγορευτεί. Δεν υπάρχουν ζώα, πάρα ελάχιστα προστατευόμενα είδη - τα υπόλοιπα είναι στα μουσεία.
Στ’ όνομα του «νόμου της επιβίωσης» το κράτος κι οι φορείς του έχουν επιβάλει την «πειθαρχία του καταναλωτή» στον πληθυσμό.
Οι άνθρωποι δεν παράγουν. Προσπαθούν, απλώς, να επιβιώσουν σ’ αυτόν τον νέο πολιτισμό. Σ’ αυτό το ζοφερό τοπίο 3 γυναίκες αστειεύονται, αυτοσαρκάζονται και επιμένουν! Η δράση, αδιάκοπα, εξελίσσεται και δραπετεύει απ’ τους χαρακτήρες του έργου με τρόπο ανεξήγητο.
Τι κινητοποιεί αυτές τις γυναίκες να συνεχίσουν;
Που βρίσκουν την απαραίτητη ενέργεια ώστε ν’ αντέχουν ή ακόμη και ν’ αντιστέκονται;
Φοβούνται πως το τέλος είναι κοντά.
Αρνούνται όμως και να το δεχτούν...ψάχνοντας να βρουν μια λύση!

Σκηνοθεσία : Esther Andre Gonzalez
Σκηνικά-κοστούμια : Χρήστος Κωνσταντέλλος
Ηχητικό Περιβάλλον : Socos
Κινησιολογία : Σοφία Μάντη
Φωτισμοί : Παναγιώτης Μανούσης
Video art: Ομάδα "Ante Portas"- Δ. Μανίνης
Βοηθός σκηνοθέτη : Πέτρος Αλατζάς, Ειρήνη Μαργαρίτη
Βοηθός σκηνογράφου: Δημήτρης Πλατανάκης
Οργάνωση παραγωγής: Στέβη Φόρτωμα

Παραγωγή ομάδα Κασκαντέρ σε συνεργασία με το Θέατρο Φούρνος
Παίζουν οι ηθοποιοί : Εβελίνα Αραπίδη , Ματίνα Δημητροπούλου , Ευγενία Μαραγκού, Στέλλα Χατζημιχελάκη

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Από 27 Οκτωβρίου για 10 παραστάσεις
Διάρκεια
: 70΄
Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίων : 17 € κανονικό 14€ φοιτητικό

Μέρος των εσόδων (1€ ανά εισιτήριο) θα διατεθεί στο πρόγραμμα του Ιδρύματος Γουλανδρή «Ενα Δέντρο για την Ελλάδα» για την φυσική αποκατάσταση των περιοχών που πλήγησαν από τις φωτιές.