Όλα στο φως!

19.09.2008
"Εικαστική παρέμβαση... ΦΩΤΟΣ" στο Ίδρυμα Ευγενίδου από τους σπουδαστές της Σχολής Βακαλό. Περισσότερα από (40) πρωτότυπα έργα - επιτοίχια και επιδαπέδια - δομημένα από ετερόκλητα υλικά, με πηγή έμπνευσης αλλά και κύριο άξονα της εικαστικής παρέμβασης το θαύμα του ΦΩΤΟΣ, θα κοσμούν τους ισόγειους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες.

«ΟΛΑ ΦΩΣ» είναι ο τίτλος της έκθεσης εικαστικών, με δημιουργίες των σπουδαστών της Σχολής Βακαλό, η οποία θα φιλοξενείται από τις 20 Σεπτεμβρίου ως τις 30 Οκτωβρίου 2008, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Περισσότερα από (40) πρωτότυπα έργα - επιτοίχια και επιδαπέδια - δομημένα από ετερόκλητα υλικά, με πηγή έμπνευσης αλλά και κύριο άξονα της εικαστικής παρέμβασης το θαύμα του ΦΩΤΟΣ, θα κοσμούν τους ισόγειους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες.

Η προσωπική, αλλά και η συλλογική αφηγηματική των σπουδαστών λειτουργεί σχεδόν ψυχοθεραπευτικά στη σκιερή καθημερινότητά μας, φωτίζοντας τις... σκοτεινές πτυχές της ψυχής και του μυαλού μας. Με τις δημιουργίες τους προβάλουν την ευαισθησία τους και την ακόμη πιο εύθραυστη ιδιοσυγκρασία της ηλικίας τους. Τα έργα τους - περίσσευμα φαντασίας - τροφοδοτούν ποικίλους και απεριόριστους συνειρμούς, δημιουργώντας πραγματική παρακαταθήκη ... φωτός!

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, εγκαινιάζει την χειμερινή περίοδο 2008-2009, με την προβολή του έργου της Σχολής Βακαλό, η οποία γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια δημιουργικής της πορείας. Και βέβαια τα έργα δεν θα μπορούσαν παρά να ανήκουν σε σπουδαστές της Σχολής, αφού το Ίδρυμα Ευγενίδου πιστεύει, εμπνέεται και υποστηρίζει τη δημιουργική έκφραση των νέων ανθρώπων.

Η επιλογή της εικαστικής έκθεσης «Όλα φως», έγινε ακριβώς, επειδή με τη διαύγεια και τη διορατικότητα τους, τα νέα ανήσυχα πνεύματα της Σχολής Βακαλό, κάνουν το παρόν μας λαμπερό, καλλιεργώντας μεγαλύτερη ελευθερία πνεύματος σε όλους μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα των σπουδαστών έγιναν με την καθοδήγηση της κυρίας Μ. Κούση.

Η είσοδος στην Έκθεση είναι ελεύθερη!

Διάρκεια Έκθεσης 20 Σεπτεμβρίου έως 30 Οκτωβρίου 2008.
Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης:
Δευτέρα - Τρίτη // Ώρες 10:00 - 14:00
Τετάρτη έως Κυριακή // Ώρες 10:00 - 20:30