Μία ιστορία για τη δύναμη της αγάπης

19.09.2008
«Κάθε χρόνο ίδια μέρα», η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Αλέξανδρος Σταύρου παρουσιάζουν μια παράσταση με χιούμορ, έρωτα, συναίσθημα, με την υπογραφή του Κώστα Αρζόγλου, στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης.

«Κάθε χρόνο ίδια μέρα», η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Αλέξανδρος Σταύρου παρουσιάζουν μια παράσταση με χιούμορ, έρωτα, συναίσθημα, με την υπογραφή του Κώστα Αρζόγλου, στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης.

Πρόκειται για ένα έργο που συνδυάζει απολαυστικά την κωμωδία και το δράμα. Είναι τόσο ανθρώπινο που αγγίζει τη ψυχή και την καρδιά όλων μας. Ο Τζορτζ και η Ντόρις συνάπτουν παράνομο δεσμό κι έκτοτε συναντιούνται μόνο μία φορά το χρόνο, πάντα την ίδια μέρα.. σ' ένα μοτέλ στο Σαν Φρανσίσκο.. Μετά από 30 χρόνια, οι άνθρωποι μπορεί να αλλάζουν, αλλά το θέμα των δυσκολιών στις σχέσεις των ζευγαριών παραμένει πάντα επίκαιρο.

Ο Σλέηντ χειρίζεται με απίστευτη μαεστρία τις ανθρώπινες σχέσεις, οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές και τα πράγματα που συμβαίνουν κάθε ώρα και στιγμή στην καθημερινή μας ζωή. Καταφέρνει να μας δείχνει στιγμές κωμικές και τραγικές, στιγμές που θα θέλαμε να είναι δικές μας. Που θα θέλαμε να τις ζούμε τουλάχιστον «Μια μέρα κάθε χρόνο».

Το «Κάθε χρόνο ίδια μέρα», πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μπρόντγουεϊ το 1975, κέρδισε το βραβείο Drama Desk και κατόπιν παίχτηκε σε τριάντα τρεις χώρες. Το 1978 γυρίστηκε σε ταινία με την Έλεν Μπέρστιν και τον Άλαν Άλντα. Και οι δυο ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ. Στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Αλέκο Αλεξανδράκη, και την Νόνικα Γαληνέα.

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ του Μπέρναρντ Σλέηντ.
Δεύτερη χρονιά επιτυχίας.
Για 40 μόνο παραστάσεις, από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου.

Με την Μαριάννα Τουμασάτου και τον Αλέξανδρο Σταύρου
Μετάφραση: Μιχάλης Παπαμιχάλης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αρζόγλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Ασημακόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Φωτισμοί: Παντελής Πετράκης

Παραγωγή: Γιώργος & Νινέττα Λεμπέση

Θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» Κυψέλης 54 (πρώην Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ) από τις 7 Οκτωβρίου 2008 έως τις 23 Νοεμβρίου 2008 κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Στη συνέχεια η παράσταση θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Παραστάσεις (τηλέφωνο ταμείου : 210 8827000).
Τετάρτη και Κυριακή : 19,00.
Λαϊκή απογευματινή : Σάββατο, 18.00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο : 21.00.
Εισιτήριο : 24€, Φοιτητικό : 16€.