Τι θα δούμε στο Κέντρο Τεχνών στο ACS

19.09.2008
Πολλά υποσχόμενη η υπόλοιπη καλλιτεχνική χρονιά για το Κέντρο Τεχνών στο ACS, με ενδιαφέρουσες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, performances και χορό.

Πολλά υποσχόμενη η υπόλοιπη καλλιτεχνική χρονιά για το Κέντρο Τεχνών στο ACS, με ενδιαφέρουσες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, performances και χορό.

Το Πρόγραμμα
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008

Κυριακή, 28 Σεπ. 2008, στις 12:00
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
Ισπανο-Βραζιλιάνικη ομάδα Τρουκιτρέκ
«Ξενοδοχείο Κραμπ» - Καλοκαίρι σε ένα μακρινό λιμάνι. Ένα ξενοδοχείο στην παραλία. Πελάτες και εργαζόμενοι δεν υποψιάζονται ότι αυτές οι μέρες θ’ αλλάξουν τις ζωές τους?
Μία συνεργασία του Ινστιτούτου Θερβάντες με το Κέντρο Τεχνών στο ACS και το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου του Κιλκίς.
Τιμή εισιτηρίου: 5€

1 έως 8 Οκτ. 2008
ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Έκθεση Ζωγραφικής της Χλόης Μπενετάτου
Η Χλόη Μπενετάτου, απόφοιτος του ACS, σπούδασε στην σχολή Καλών Τεχνών του Cornell University, και έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στις Η.Π.Α και την Ελλάδα.
Εγκαίνια: Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στις 20:00.
Ώρες λειτουργίας Έκθεσης: Δευτ.-Πεμπ. 10:00 - 17:00, Παρασκευή 10:00 - 20:00
Σάββατο 10:00 -17:00, Κυριακή 10:00 -14:00
Είσοδος ελεύθερη

2 & 3 Οκτ. 2008 στις 21:00
ΘΕΑΤΡΟ - Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου

«Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα»
Την κλασική μαύρη κωμωδία του Joseph Kesselring «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» θα παρουσιάσει το βραβευμένο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Ταύρου σε νέα μετάφραση του Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή.

Ένας θεατρικός κριτικός που μισεί το θέατρο, ο Μόρτιμερ Μπριούστερ, πρέπει να τα βγάλει πέρα με τις δύο θεότρελες θείες του - γλυκές γριούλες, που για λόγους ευσπλαχνίας δηλητηριάζουν μοναχικούς ηλικιωμένους γείτονές τους και τους θάβουν στο υπόγειο του σπιτιού τους, με τους 2 επίσης παρανοϊκούς αδερφούς του αλλά και με την τοπική αστυνομία του Brooklyn. Το «Αρσενικό και παλιά δαντέλα», έργο με πολύ γέλιο αλλά και αγωνία, 69 χρόνια μετά τη δημιουργία του, συνεχίζει να παίζεται με την ίδια επιτυχία από θιάσους σε όλο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Η παράσταση τιμήθηκε με το 1ο βραβείο Σκηνογραφίας και το 2ο βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο Διεθνές Φεστιβάλ Κορίνθου 2008.
Τιμές εισιτηρίων: 10€, φοιτητικό 7€

4 & 5 Οκτ. 2008
HIP-HOP & BREAKDANCE PERFORMANCE & WORKSHOP

«Battle of the Best 08»
Athens Breakdance Contest

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός Breakdance Battle Of The Best διοργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά. Ο φετινός διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε 3 πόλεις (Αθήνα, Λευκωσία, Θεσσαλονίκη) με σκοπό να αναδείξει τους καλύτερους Έλληνες χορευτές, μεταδίδοντας με τoν καλύτερο τρόπο την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που επικρατεί στις χορευτικές μάχες ‘’Battles’’ ανάμεσα σε street νεανικές χορευτικές ομάδες, όπου καταργούνται οι νόμοι της βαρύτητας.

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί διαγωνισμός breakdance 1vs1 και 3vs3. Ένας από τους βασικούς κριτές του διαγωνισμού, ο οποίος παράλληλα, θα παρουσιάσει και σε μια solo επίδειξη τις ικανότητές του, θα είναι και ο Αμερικανός χορευτής, χορογράφος και ηθοποιός ‘’bboy Crumbs’’. Ο καλλιτέχνης έρχεται απευθείας από το Hollywood και μόλις επέστρεψε από tour στην Ασία με την superstar Missy Elliot, ενώ συμμετείχε και στην ταινία που εντυπωσίασε και στους ελληνικούς κινηματογράφους το 2008 με τίτλο Step Up 2 The Streets. Την ημέρα του Φεστιβάλ θα είναι ένας από τους βασικούς κριτές και στις 5/10 στις 11:00, θα διδάξει σε σεμινάριο χορού Hip hop/Breakdance για αρχάριους και προχωρημένους.

Εκτός από τον special guest ‘’Bboy Crumbs’’ μοναδικά hiphop/breakdance shows
θα παρουσιασθούν και από τις top ελληνικές ομάδες:
-Dead Prezz (Battle Of the year Balkans Champions 08)
-Aphrodite’s Crew (Bounce Champions 08)
-Jean Pierre (So You Think You Can Dance Choreographer)

Με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Σάββατο 04.10.08 Κυριακή, 05.10.08
Performance Workshop
Ώρα έναρξης διαγωνισμού: 19:00 Ώρα έναρξης σεμιναρίου: 11:00
Είσοδος: 12€ Είσοδος ελεύθερη

22 Οκτ. 2008, από 08:00 έως 17:00
ΣΥΝΕΔΡΙΟ - Dr. Steven Covey, «The 7 Habits of Highly Effective»

People: Great Leaders, Great Teams, Great Results
Στο σύγχρονο, παγκοσμιοποιημένο, βασισμένο στη γνώση κόσμο, η ανάγκη για επιχειρηματική υπεροχή είναι επιτακτικότερη από ποτέ.
Ο Dr. Steven Covey, ο υπ΄ αριθμόν ?10? των 100 κορυφαίων σύγχρονων Business
Gurus, θα αποδείξει ότι οι Ηγέτες είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά στους Μεγάλους Οργανισμούς αναλύοντας τους τρόπους με τους οποίους οι ήδη μεγάλοι οργανισμοί γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι, όταν σε αυτούς ηγούνται σπουδαίοι ηγέτες.
Πληροφορίες - Eγγραφές: www.prothesis.gr, e-mail: [email protected].
Τηλ. 210 6601290, κα Δέσποινα Τραυλού - κος Βασίλης Ραψομανίκης

14 & 15 Νοε. 2008 στις 21:00
ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ

Με τους σολίστες Laura Hormigon & Oscar Torrado
Οι διάσημοι Ισπανοί σολίστ Laura Hormigon και Oscar Torrado και μια ομάδα από υπέροχους χορευτές, ενώνουν το κλασικό μπαλέτο με τον ισπανικό χορό πάνω σε μουσικές και χορογραφίες εμπνευσμένες από Ισπανικά θέματα.

Σκηνές από την Κάρμεν, αριστουργηματικά pas de deux από τα κλασικά μπαλέτα Δον Κιχώτης και Πακίτα, ανθολογία από το ισπανικό μπαλέτο El sombrero de tres Picos με κοστούμια του Pablo Picasso, το εμβληματικό Goyescas καθώς και πλήθος άλλων έργων, συνθέτουν ένα μοναδικό υπερθέαμα που απογειώνει τον θεατή και καταλήγει σένα εκρηκτικό φινάλε υπό τους ήχους των λαϊκών ισπανικών τραγουδιών. Μία παράσταση για όλους όσοι αγαπούν τον κλασικό χορό.

Πληροφορίες: Forum International Communications - 210 600 40 51
Υπό την Αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

19, 20 & 21 Νοε. 2008, στις 21.30
ΧοροΘέατρο ΟΚΤΑΝΑ

«Neverland - Blood on the dancefloor»

Το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή Neverland-Blood on the dancefloor. Ο Peter Pan και η Wendy, ως άλλες εκδοχές του Michael Jackson και της Elisabeth Taylor αντίστοιχα, συναντιούνται για τελευταία φορά στη Χώρα του Ποτέ, ανασυνθέτοντας κομμάτια του κοινού παρελθόντος τους.

22 & 23 Νοε. 2008 & 6 & 7 Δεκ. 2008
Graphopress «Πανόραμα Design ‘08»


Το Πανόραμα Design, το συνέδριο-θεσμός στο χώρο της δημιουργίας και της οπτικής επικοινωνίας, θα συγκεντρώσει και φέτος τους πιο καταξιωμένους δημιουργούς από τη διαφήμιση, τις εκδόσεις, το διαδίκτυο, την εικονογράφηση και τα πολυμέσα. Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων ζωής του περιοδικού +design το φετινό Πανόραμα θα ξεχωρίσει τις ενότητες του σε δύο Σαββατοκύριακα.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο, κορυφαίοι δημιουργοί του Product και Digital Design θα παρουσιάσουν σημαντικά case studies ενώ το δεύτερο Σαββατοκύριακο, οι καλύτεροι Γραφίστες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες εκείνες που ξεχώρισαν και συζητήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε.
Περισσότερες πληροφορίες: www.designpanorama.com

29 & 30 Νοε. 2008
SPECIAL OLYMPICS
«Δεν Βιάζομαι να Μεγαλώσω»

Τα Special Olympics Ελλάς και το Κέντρο Τεχνών στο ACS διοργανώνουν ένα διήμερο φεστιβάλ, που θα ταξιδέψει τα παιδιά στη χώρα της φαντασίας και του παιχνιδιού και θα δώσει ελπίδα και χαρά σε όλους τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί.
Σάββατο 29.11.08
Ώρα έναρξης συναυλίας: 20:30
Τιμές εισιτηρίων: 20€, παιδικό 12€

Σάββατο 29.11.08 και Κυριακή 30.11.08
Αθλητικά και ψυχαγωγικά δρώμενα: 11:00 - 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€, με δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις δραστηριότητες.
Η είσοδος για τους συνοδούς ελεύθερη
Για τους σκοπούς των Special Olympics

Προπώληση Εισιτηρίων: Ιανός - Σταδίου 24, Μελωδικό Καράβι - Κολοκοτρώνη 49, Αθήνα, τηλ: 210 3226343, & Ευριπίδης -Στοά Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι

03 Δεκ. 2008 ? 09 Ιαν. 2009
ΈΚΘΕΣΗ - «Ανταποκριτές στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο»

O Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος, ένα ιστορικό γεγονός που επηρέασε σημαντικά τον 20ο αιώνα, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών δημοσιογράφων, συγγραφέων και καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο. Το Κέντρο Τεχνών στο ACS και το Ινστιτούτο Θερβάντες διοργανώνουν μια έκθεση-αφιέρωμα στον Ισπανικό Εμφύλιο, παρουσιάζοντας σπάνιες ανταποκρίσεις από το πεδίο της μάχης μεγάλων διανοούμενων όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Έρντστ Χέμινγουέι, ο Αντουάν ντε Σεντ-Εξυπερύ, ο Ιλία Έρενμπουργκ, ο Τζωρτζ Όργουελ, ο Χάρολντ «Κιμ» Φίλμπι, η Μάρθα Γκέρλχορν, ο Ίντρο Μοντανέλλι και άλλοι.
Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Ίδρυμα Πάμπλο Ιγκλέσιας, το Μουσείο Καζαντζάκη και την Ε.Σ.Η.Ε.Α.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-18:00
Είσοδος Ελεύθερη

6 & 7 Δεκ. 2008
Graphopress «Πανόραμα Design ‘08»

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο, οι καλύτεροι Γραφίστες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες εκείνες που ξεχώρισαν και συζητήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε. Περισσότερες πληροφορίες στο www.designpanorama.com

12, 13 &14 Δεκ. 2008 στις 20:30
JASMIN VARDIMON COMPANY

«Yesterday» - Σκηνοθεσία ? Χορογραφία: Jasmin Vardimon
Η Jasmin Vardimon, συνεργαζόμενη καλλιτέχνης με το Sadler's Wells του Λονδίνου και βραβευμένη χορογράφος του θεάτρου, θα γιορτάσει τα 10 χρόνια λειτουργίας της ομάδας της με οκτώ ταλαντούχους χορευτές της, σε μια μοναδική βραδιά - αφιέρωμα στις καλύτερες στιγμές της ομάδας από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα.
Αποσπάσματα από τα έργα Justitia, Park, Lullaby, Tête, Lurelurelure και Ticklish εμπλουτίζονται με νέες χορογραφίες, live multimedia και animation και ενώνονται σε μια νέα, τολμηρή δουλειά, όπου η αρμονία πηγάζει μέσα από την αντίθεση.
Κατάλληλο για άτομα άνω των 14.
Τιμές Εισιτηρίων: 30€, φοιτητικό 15€
Με την υποστήριξη του British Council

20 & 21 Δεκ. 2008
Χορευτικό Φιλανθρωπικό Galá

To Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.), διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το χορευτικό φιλανθρωπικό του Gala στο Κέντρο Τεχνών στο ACS. Σε τρεις διαφορετικές παραστάσεις, οι σχολές - μέλη του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν κλασικές και σύγχρονες χορογραφίες, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες των σχολών θα δώσουν το καλλιτεχνικό τους παρόν, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν σε ιδρύματα της χώρας μας.
Σάββατο, 20.12 στις 19:00,
Kυριακή, 21.12 στις 13:00 & στις 18:00
Δηλώσεις συμμετοχής - πληροφορίες - κρατήσεις: 210 98 26 054

26, 27 & 28 Δεκ. 2008 στις 19:00
ENCARDIA - Το Παραμύθι της Ταραντούλας

Το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Encardia και η ομάδα θεάτρου κούκλας «Kιβωτός Mύθων» παρουσιάζουν «Το Παραμύθι της Ταραντούλας», μια μοναδική ιστορία βγαλμένη από τους θρύλους και τις παραδόσεις των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας.
Ένα παλιό μυστικό φανερώνεται μέσα σ’ ένα ονειρεμένο σκηνικό... Παραμυθένιες κούκλες, ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές ζωντανεύουν το πιο χαρούμενο μουσικό ταξίδι που έγινε ποτέ... για μικρούς και μεγάλους.
Τιμή Εισιτηρίου: 12€
Οργάνωση: Μελωδικό Καράβι σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνών στο ACS


ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ στο ACS
Γαρυττού 53, 152 34 ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Tηλ. 210 639 3341, www.artscenter.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 17:00
Προπώληση Εισιτηρίων
-Online προπώληση μέσω πιστωτικής κάρτας www.artscenter.gr, www.ticketservices.gr
-Τηλεφωνική προπώληση μέσω πιστωτικής κάρτας 210 72 34 567
-Από τα Εκδοτήρια:
Ticketservices Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη 09:00 - 16:00,
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9:00 -20:00 & Σάββατο 9:00 - 14:00
Κέντρο Τεχνών στο ACS Γαρυττού 53, 152 34 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 17:00
Τις μέρες των παραστάσεων η πώληση των εισιτηρίων αρχίζει 2 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης.
Public: Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, 105 63 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210 32 46 210 Καθημερινές: 09:00 - 21:00, Σάββατο: 09:00 - 20:00