Έρχονται στο Παλλάς!

09.09.2008
Στην καρδιά της πόλης, το «Παλλάς» ανοίγει και αυτό τον χειμώνα τις πόρτες του για να υποδεχτεί το κοινό, με ένα πρόγραμμα παραστάσεων, που περιλαμβάνει μεγάλα θεάματα, χορό, μουσική, θέατρο.

Στην καρδιά της πόλης, το Θέατρο Παλλάς υποδέχεται τον επόμενο χειμώνα με ενδιαφέρουσες παραστάσεις χορού, μουσικής και θεάτρου.

Την αυλαία ανοίγει στις 3 Οκτωβρίου η πολυσυζητημένη «Μήδεια 2» του Δημήτρη Παπαϊωάννου για 20 παραστάσεις.

Στις 6 Οκτωβρίου, η Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Αλκη Μπαλτά, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση της Ρόζη Μαστροσάββα, στα έργα Κοντσερτίνο για πιάνο του Γ. Κουρουπού και Carmina Burana του Karl Orff.

Στις 20 Οκτωβρίου, το πιο διάσημο κουαρτέτο εγχόρδων στον κόσμο, οι «Κronos Quartet» θα εμφανιστούν σε μια μοναδική συναυλία, να παρουσιάζει μεταξύ άλλων το καινούργιο έργο του Γιώργου Κουμεντάκη «Ρoint of No Return».

Στον κύκλο συναυλιών Jazz Μasters στη σκηνή του Παλλάς, θα ανέβουν διάσημοι καλλιτέχνες με διεθνή ακτινοβολία. Στις 21 Οκτωβρίου ο Stanley Clark, Marcus Miller, Victor Wooten, οι τρεις διάσημοι μπασίστες της τζαζ, κάνουν στάση στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους για να παρουσιάσουν την κοινή τους δημιουργία Thunder.

Στις 27 και 28 Οκτωβρίου, ο Μίμης Πλέσσας θα παρουσιάσει μερικές από τις επιτυχίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, κομμάτια από τον «Δρόμο», καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια του (το υπόλοιπο ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη).

Στις 2 Νοεμβρίου δύο ζωντανοί θρύλοι της τζαζ, ο πιανίστας Chick Corea και ο κιθαρίστας John McLaughlin δημιουργούν τη "Five Peace Band".

Στις 4 Νοεμβρίου, ο πιανίστας Brad Mehldau θα δώσει με το τρίο του μια μοναδική συναυλία.

Στις 11, 12 και 13 Νοεμβρίου το κωμικό μπαλέτο «Τrocks» παρουσιάζει κομμάτια από τη «Λίμνη των Κύκνων» και ισπανικό φλαμέγκο.

Στις 16 Νοεμβρίου, οι avant-garde "The Residents" θα παρουσιάσουν το πρότζεκτ "The Bunny Boy" που φτάνει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους.

Στις 18 και 19 Νοεμβρίου, θα επαναληφθεί η παράσταση «Λεωφορείο ο Πόθος», με την Ολια Λαζαρίδου στον ρόλο της Μπλανς Ντιμπουά και σε σκηνοθεσία Αντζελας Μπρούσκου.

Στις 25 και 26 Νοεμβρίου ο Roberto Bolle και 12 σολίστ χορευτές, από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης και της Αμερικής, παρουσιάζουν έργα μεγάλων χορογράφων: Maurice Bejart, Roland Petit, Frederick Ashton σε ένα μίγμα από διαφορετικές τεχνοτροπίες και σχολές.

Στις 2 Δεκεμβρίου, η κινηματογραφική εταιρεία ODEON, οργανώνει την κινηματογραφική πρεμιέρα του έργου "Ο Ηλίας του 16ου" με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Στις 8 Δεκεμβρίου, σε συμπαραγωγή με το Μuse Festival, ο τζαζ ντράμερ Manu Catche θα παρουσιάσει την καινούρια του δουλειά Playground.

Στις 29 και 30 Δεκεμβρίου ο Καταλανός καλλιτέχνης Pep Bou, μάγος του θεάτρου και της εικόνας, θα παρουσιάσει την παράσταση "Bufaplanetes", ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα για όλες τις ηλικίες.



Τον Ιανουάριο του 2009, από τις 22 μέχρι τις 28,
οργανώνεται στο Παλλάς το Φεστιβάλ Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου με δεκαπέντε ταινίες.

Στις 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου 2009, η διάσημη ομάδα χορού Sankai Juku, που είδαμε φέτος στο Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, παρουσιάζει την εμβληματική παραγωγή «Kinkan Shonen».

Τον Φεβρουάριο του 2009, θα κάνει πρεμιέρα το πασίγνωστο, πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Cage aux Folles» του Σταμάτη Φασουλή - με λαμπερό θίασο, ζωντανή ορχήστρα, εντυπωσιακά σκηνικά, 600 κοστούμια.

Στις 12 και στις 13 Μαρτίου 2009, τα μπαλέτα του Βελγίου C de la B, θα παρουσιάσουν το καινούργιο τους έργο "Aphasiadisiac" σε χορογραφία Τεντ Στόφερ.

Στις 10 και 11 Ιουνίου 2009, ο εικαστικός, σκηνοθέτης και χορογράφος Jan Fabre, θα παρουσιάσει την καινούργια του ανατρεπτική παραγωγή με τίτλο "The Orgy of Tolerance" στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του.


Προπώληση στα ταμεία του Παλλάς και στα καταστήματα Fnac και Public.
Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων τηλ.: 210 3213 100
Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων Παλλάς: Δευτέρα έως Σάββατο 9:00 - 20:00, τις Κυριακές 12:00-20:00 και τις ημέρες των παραστάσεων 9.00 - 21.00
Κρατήσεις με πιστωτική κάρτα: 210 8108181
Κρατήσεις μέσω Internet: ellthea.gr