Reworks Festival ‘08

21.08.2008
Έπειτα από μια μακρά περίοδο προετοιμασίας, το φετινό Reworks Festival ‘08 παρουσιάζει για φέτος μια εκτενή πλατφόρμα της ηλεκτρονικής μουσικής, κατασκευών, video art και εικαστικών έργων παρουσιάζοντας εκτός των άλλων και πολλούς καλλιτέχνες που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τι: Reworks Festival
Πού: Βίλκα
Πότε: 19/09/2008 - 20/09/2008, Ώρα: 21.00
Είσοδος: Παρασκευή 27,00 €, Σάββατο 35,00 €, Διήμερο 50,00 €

Το Reworks Festival είναι το πρώτο πλήρες οπτικo-ακουστικό φεστιβάλ μουσικής και σύγχρονης τέχνης στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιείται εδώ και 3 χρόνια χάρη σε ιδέες, επινοήσεις και εξελικτικές διεργασίες της ΝΟΝ, που διατηρεί και την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ.

Από τα πρώτα του βήματα, το Reworks έθεσε ως βασικό στόχο του να προβάλλει την άρρηκτη σχέση μεταξύ μουσικής και σύγχρονης τέχνης και πρόσφερε μια στέρεη πλατφόρμα επί της οποίας νέες ιδέες, μουσικά trends, καλλιτεχνήματα και νέα ταλέντα της εγχώριας και διεθνούς σκηνής αναδείχθηκαν και προβλήθηκαν σε ένα ευρύ κοινό. Επίσης, επιδίωξε και πέτυχε να γίνει ένας θεσμός, ο οποίος θα αναπληρώσει το κενό στα πολιτισμικά και ψυχαγωγικά δρώμενα της χώρας μας.

Από το δεύτερο έτος του Reworks Festival, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας, αναγνωρίζοντας την αξία και το μέγεθος του φεστιβάλ αλλά και την συμβολή του στην πολιτιστική ανάταση της περιοχής, το συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα των Δημητρίων. Με αυτό τον τρόπο επισφραγίστηκε η ποιότητά του, ισχυροποιήθηκε η ταυτότητά του και προσδιορίστηκε η θέση του, ως ένα γεγονός που σηματοδοτεί τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και ολόκληρης της Βορείου Ελλάδας.

Με την συμμετοχή παραπάνω από 200 καλλιτεχνών, οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους και τη συμμετοχή 20.000 ατόμων στις πρώτες τρεις εκδόσεις του, το Reworks στην τέταρτή του έκδοση μεγαλώνει και επεκτείνει την δραστηριότητά του από μία σε δύο ημέρες.

Έπειτα από μια μακρά περίοδο προετοιμασίας, το φετινό Reworks Festival ‘08 παρουσιάζει για φέτος μια εκτενή πλατφόρμα της ηλεκτρονικής μουσικής, κατασκευών, video art και εικαστικών έργων παρουσιάζοντας εκτός των άλλων και πολλούς καλλιτέχνες που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Oι συμμετοχές πρόκειται να ξεπεράσουν τις 100 για τη φετινή χρονιά στο εικαστικό και μουσικό τμήμα με καλλιτέχνες όπως Massive Attack, Jazzanova, MANDY, DJ T, Ison, And.id, Oliver Huntemann, M-ziq, Bola, Οxia, Pan Pot, Pilooski και άλλους.