Ακροβατικά, θέατρο και χορός στη βροχή!

19.08.2008
Η καινούρια παράσταση του Cirque Eloize μάς ταξιδεύει στα χρόνια της παιδικής αθωότητας μέσα από ένα διαφορετικό θεατρικό τσίρκο. Ένα τσίρκο χωρίς ζώα σύμφωνα με την παράδοση που εδραιώθηκε στο γαλλόφωνο Καναδά με τα Cirque du Soleil και Cirque Eloize.

Τι: Cirque "Eloize Rain"
Ακροβατικά, θέατρο και χορός σ` ένα παιχνίδι με τη βροχή!
Πότε: 4 - 21 Δεκεμβρίου 2008
Πού: Θέατρο Badminton
Εισιτήρια: www.ticketnet.gr

Η καινούρια παράσταση του Cirque Eloize μάς ταξιδεύει στα χρόνια της παιδικής αθωότητας μέσα από ένα διαφορετικό θεατρικό τσίρκο. Ένα τσίρκο χωρίς ζώα σύμφωνα με την παράδοση που εδραιώθηκε στο γαλλόφωνο Καναδά με τα Cirque du Soleil και Cirque Eloize.

Ο Daniele Finzi Pasca καθόταν στην αυλή του σπιτιού του στο Λουγκάνο της Ελβετίας περιμένοντας εναγωνίως την πρώτη καλοκαιρινή μπόρα. Από παιδί, ένιωθε πραγματική ελευθερία μόνο όταν οι στάλες της βροχής μούσκευαν τα ρούχα του και μπορούσε ανενόχλητος να πλατσουρίζει μέσα στις λιμνούλες του νερού.

Ο 44χρονος σήμερα σκηνοθέτης, χορογράφος, συγγραφέας, κλόουν και εμπνευστής της παράστασης Rain, στήνει μια παράσταση μαζί με τα 13 μέλη της Καναδέζικης ομάδας «Cirque Eloize», νοσταλγώντας την εποχή της παιδικής αθωότητας και αναβιώνοντας εικόνες από τις παιδικές του αναμνήσεις.

Μια επιστροφή στη δεκαετία του '20, με ήρωες που όσο εύκολα στροβιλίζονται μέσα σε έναν τροχό άλλο τόσο εύκολα τσαλαβουτάνε σαν παιδιά και γίνονται μούσκεμα σε μια λίμνη με νερό που πλημμυρίζει τη σκηνή.

Οι πρωταγωνιστές αυτής της ακροβατικής θεατρικής παράστασης παίζουν ουσιαστικά τους εαυτούς τους σε μια ιστορία που εκτυλίσσεται στο σκηνικό ενός θεάτρου, την ώρα που οι ηθοποιοί προβάρουν τους ρόλους τους. Οι ματιές που ανταλλάσουν αποκαλύπτουν ερωτικές ιστορίες, κρύβουν μυστικά πάθη και εκφράζουν την οικειότητα των σχέσεων. Μόνο που αυτοί οι ηθοποιοί μπορούν επιπλέον να ισορροπούν πάνω σε μια δοκό, να κρέμονται ανάποδα από έναν κρίκο που αιωρείται, να εντυπωσιάζουν με τα ζογκλερικά τους κόλπα, να κυλάνε μέσα σε μια ρόδα και προς το τέλος της παράστασης να βουτούν σε μια ρηχή λίμνη με νερό με αυθόρμητο και θεαματικό τρόπο.

Το Rain είναι η έκτη παραγωγή του «Cirque Eloize», μιας επταμελούς ομάδας δημιουργών, αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Τσίρκου του Μόντρεαλ, η οποία ξεκίνησε πριν 15 χρόνια, με αφετηρία τα μακρινά και άγνωστα σε εμάς καναδέζικα Magdalen islands, να κατακτά τα θέατρα σε όλο τον κόσμο με 3.000 παραστάσεις σε 30 χώρες, να παίρνει μέρος σε φεστιβάλ και να κερδίζει βραβεία, παρουσιάζοντας ένα είδος εναλλακτικού τσίρκου που συνδυάζει το θέατρο, το χορό και τα ακροβατικά με μια ομάδα που πλέον αριθμεί 100 περίπου άτομα.

Για όσους γνωρίζουν τους επινοητικούς Καναδούς, έχοντας παρακολουθήσει τις προηγούμενες παραστάσεις τους στην Αθήνα Excentricus (2002) και Nomade (2003), αλλά και για όσους θα έχουν την ευκαιρία να τους δουν για πρώτη φορά, ο σκηνοθέτης Frinzi Pasca περιγράφει το Rain ως ένα σόου «τρυφερό, απλό, άμεσο, γεμάτο αισθησιασμό και ελπίδα». Μια παράσταση για όλη την οικογένεια. Το Δεκέμβριο στο Badminton.