Τελευταίες παραστάσεις για τις Δούλες

30.12.2011
Στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη ολοκληρώνονται την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012, οι παραστάσεις του έργου του Ζαν Ζενέ, «ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ». Η μετάφραση της παράστασης είναι του Ερρίκου Μπελιέ η σκηνοθεσία της Έφης Μουρίκη και τις ηρωίδες του έργου ερμηνεύουν οι: Κατερίνα Παπουτσάκη, Έφη Μουρίκη, Μάρα Μοτάκη.

Στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη ολοκληρώνονται την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012, όπως ήταν προγραμματισμένο, οι παραστάσεις του έργου του Ζαν Ζενέ, «ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ». Η μετάφραση της παράστασης είναι του Ερρίκου Μπελιέ η σκηνοθεσία της Έφης Μουρίκη και τις ηρωίδες του έργου ερμηνεύουν οι: Κατερίνα Παπουτσάκη, Έφη Μουρίκη, Μάρα Μοτάκη.

Λίγα λόγια για το έργο:
Δύο υπηρέτριες, η Σολάνζ και η Κλαίρ, σχεδιάζουν τον φόνο της κυρίας τους. Δύο αδελφές, που είναι υπηρέτριες, παρασύρονται σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας βασανίζοντας η μία την άλλη. Είναι εθισμένες στην αλλαγή ρόλων. Γίνεται η καθεμιά τους κυρία, για να μπορέσουν να χαρούν το μεγαλείο της εξουσίας της κυρίας και να ταπεινώσει η καθεμιά τους με την σειρά της την άλλη. Αυτό άλλωστε είναι που τις κρατάει στην ζωή. Αγαπούν και μισούν θανάσιμα την Κυρία και τους ίδιους τους εαυτούς τους και εγκλωβίζονται σε μια φαντασίωση αλλαγής προσώπων και ταυτοτήτων, που τις οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

«ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ» του ΖΑΝ ΖΕΝΕ
ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΜΕΝΗ

Σπ. Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου, Εξάρχεια, τηλ. 210-8253489
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Έφη Μουρίκη
Σκηνικά- Κοστούμια: Τόλης Τατόλας
Φωτισμοί: Lato B
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκη Αγγελάκη

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Κατερίνα Παπουτσάκη, Έφη Μουρίκη, Μάρα Μοτάκη


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Παρασκευή: 21:15
Σάββατο: 21:15
Κυριακή: 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος : 20 ευρώ
Φοιτητικό : 15 ευρώ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα