Ο Σαββόπουλος, ο Πέτρος και ο... λύκος!

06.12.2011
Tο πανέμορφο μουσικό παραμύθι "Ο Πέτρος και ο λύκος" του Σεργκέϊ Σεργκέγεβιτς Προκόφιεφ, με τον Διονύση Σαββόπουλο, ιδανικό στον ρόλο του αφηγητή και τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ θα παρουσιαστεί στο θέατρο Ακροπόλ από τις 20 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου.

Tο πανέμορφο μουσικό παραμύθι "Ο Πέτρος και ο λύκος" του Σεργκέϊ Σεργκέγεβιτς Προκόφιεφ, με τον Διονύση Σαββόπουλο, ιδανικό στον ρόλο του αφηγητή και τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ θα παρουσιαστεί στο θέατρο Ακροπόλ από τις 20 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" σε κείμενο του ίδιου του Προκόφιεφ πρωτοπαρουσιάστηκε στη Μόσχα το 1936, όταν ο διάσημος ρώσος συνθέτης και πιανίστας έπειτα από μία μεγάλη περιπλάνηση σε χώρες της δύσης επέστρεψε στη Σοβιετική Ένωση και επανασυνδέθηκε με τη ρομαντική παράδοση.
Εργο του αυτής της περιόδου είναι το συγκεκριμένο παραμύθι, που σκοπό είχε να εξοικειώσει τα παιδιά με τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας.
Πρόκειται για μία μουσική εικονογραφημένη ιστορία, όπου οι ήρωες προσωποποιούνται μέσω ενός ή περισσοτέρων οργάνων.
"Ο Πέτρος και ο λύκος" έχει παρουσιαστεί από τις σπουδαιότερες ορχήστρες ανά τον κόσμο, αλλά και από σπουδαίους αφηγητές όπως ο Ζακ Μπρελ.
Στην Ελλάδα, αγαπήθηκε ιδιαίτερα με τον Δημήτρη Χορν να το αφηγείται. Φέτος, στη νέα του μεγάλη παραγωγή από το θέατρο Ακροπόλ, τον ρόλο του αφηγητή θα έχει ο Διονύσης Σαββόπουλος.

"Θα σας πω μιά ιστορία" λέει ο αφηγητής. "Μιά μουσική ιστορία. Σκοπός παιδιά είναι να ακούσετε τον ήχο που βγάζουν ορισμένα μουσικά όργανα. Στην ιστορία, κάθε χαρακτήρας ερμηνεύεται και από διαφορετικό όργανο. Το φλάουτο κάνει το πουλί...Το όμποε την πάπια... Το κλαρινέτο κάνει τη γάτα...Το φαγκότο τον αυστηρό παππού του Πέτρου... Τρία κόρνα παίζουν τον γκρίζο λύκο...Τα έγχορδα, όλα μαζί, τον Πέτρο τον σπουδαίο...Τους κυνηγούς τα ξύλινα πνευστά... Τύμπανα και γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές των κυνηγών". Και η ιστορία μας αρχίζει.
Ενα μικρό αγόρι, ο Πέτρος, μια μέρα ανοίγει την πόρτα του κήπου και βγαίνει στο λιβάδι, παρά την απαγόρευση του παππού του. Εκεί είναι ο φίλος του, το πουλί, που τιτιβίζει χαρούμενα. Η πάπια βρίσκοντας ανοιχτή τη πόρτα του κήπου βγαίνει κι εκείνη στο λιβάδι και πηγαίνει στη λιμνούλα. Στη συνέχεια έρχεται η γάτα. Τότε βγαίνει θυμωμένος ο παππούς, παίρνει τον Πέτρο μέσα στον κήπο και κλειδώνει την πόρτα. Ξαφνικά παρουσιάζεται ο κακός λύκος από το δάσος. Το πουλάκι και η γάτα πάνω στα δέντρα
διασώζονται, η πάπια όμως καταλήγει στο στομάχι του. Ο Πέτρος σκαρφαλώνει στον τοίχο, ανεβαίνει σε ένα κλαδί και βοηθούμενος από το πουλάκι πιάνει το λύκο με ένα σχοινί από τη ουρά. Την ίδια στιγμή βγαίνουν από το δάσος οι κυνηγοί πυροβολώντας (αφού είχαν ακολουθήσει το λύκο). Ο Πέτρος τους φωνάζει να σταματήσουν και να πάνε το λύκο στον ζωολογικό κήπο. Στο τέλος όλοι μαζί σε πομπή οδηγούν το λύκο στον ζωολογικό κήπο.

Info:

Που: Θέατρο Ακροπόλ

Πότε: Από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 18.00
Τιμές εισιτηρίων: 8, 10, 15, 20 (παιδικό), 16, 20, 30, 40

Κάθε Πέμπτη θα ισχύει γενική είσοδος 10 ευρώ, για όλες τις παραστάσεις του

Σημεία πώλησης: Ιπποκράτους 9-11, www.ticketservices.gr, βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ: καθημερινά στις 18.00 έως τις 29/12

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης μικρών αλλά και μεγάλων φίλων, το θέατρο Ακροπόλ, ανακοινώνει την παράταση των παραστάσεων έως τις 7 Ιανουαρίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων «Ο Πέτρος και ο λύκος» είναι:

29/12 στις 18.00΄
30/12 στις 18.00΄
31/12 στις 15.00΄
4/1 στις 18.00΄
5/1 στις 18.00΄
7/1 στις 18.00΄