«Νεφέλες» στη Σαλαμίνα

14.08.2008
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σαλαμίνας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαχρονική κωμωδία του Αριστοφάνη «Νεφέλες» καθώς και συναυλία της μοναδικής στα Βαλκάνια Ορχήστρας Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σαλαμίνας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο από τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Νομαρχίας Πειραιά.

Το Σάββατο (16) το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης και η «Αττική Σκηνή» θα παρουσιάσουν στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας τη διαχρονική κωμωδία του Αριστοφάνη «Νεφέλες», σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη.

Οι Νεφέλες παρουσιάζονται προσωποποιημένες ως οντότητες ή θεότητες, γοητευτικές μαζί και αποκρουστικές, που αμφισβητούν την παραδεδειγμένη γνώση, όπου εγκυμονούν κινδύνους για το μέλλον και εκφράζουν τη σύγχυση, το χάος και την αβεβαιότητα.

Ο Στρεψιάδης που αναγκάστηκε να φύγει από το χωριό του και να κλειστεί στα τείχη της Αθήνας λόγω πολέμων με τους Σπαρτιάτες, αποφασίζει να στείλει το γιο του Φειδιππίδη στο φροντιστήριο του Σωκράτη για να μάθει τον άδικο (κυρίως) λόγο και τον δίκαιο λόγο, για να μπορεί να δικαιώνεται στις δίκες και να γλιτώνει από τα διάφορα δανεικά και αγύριστα. Βέβαια όλα αυτά γυρίζουν εναντίον του.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης
Μετάφραση: Κώστας Γεωργουσόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Αντώνης Χαλκιάς
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφίες: Πέτρος Γάλλιας

Παίζουν: Τάσος Χαλκιάς, Ηλίας Λογοθέτης, Τάσος Παλαντζίδης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Θωμάς Παλιούρας, Μαρία Ζαχαρή, Αναστάσης Κολοβός, Ιωάννα Δελάκου, Ντέπυ Πάγκα, Μιχαέλλα Κοκκινογένη, Ματίνα Καλογεροπούλου, Κατερίνα Μπάστα, Αντώνης Καλογήρου, Αναστασία Ζαφειροπούλου

Τη Δευτέρα ((18) θα ακολουθήσει συναυλία της μοναδικής στα Βαλκάνια Ορχήστρας Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αιάντεια 2008». Η δεκαμελής Ορχήστρα, με επικεφαλής τον βιρτουόζο του σαξοφώνου και καλλιτεχνικό διευθυντή της Θεόδωρο Κερκέζο, θα ερμηνεύσει έργα μεγάλων μουσικοσυνθετών. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.