5 στοιχεία που δείχνουν πως ίσως να μην είναι αυτός που λέει ότι είναι

27.02.2024
5 στοιχεία που δείχνουν πως ίσως να μην είναι αυτός που λέει ότι είναι
Μήπως μόλις γνώρισες κάποιον ναι έχεις την αίσθηση ότι δεν είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι;

Ιδού μερικά σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν ότι κάποιος δεν είναι ειλικρινής σχετικά με την ταυτότητά του. Αν τα αναγνωρίσεις κάπου... κοντά σου δύο επιλογές έχεις: ή να το ψάξεις ή να «κόψεις δρόμο» όσο είναι ακόμη νωρίς.

Ασυνέπειες στα προσωπικά στοιχεία: Εάν τον πιάσεις να δίνει διαφορετικές πληροφορίες για τον εαυτό του σε διαφορετικές στιγμές (ή συνομιλίες), τότε θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι.

Μη επαληθεύσιμο ή ύποπτο ιστορικό: Εάν το ιστορικό του ατόμου, όπως η εκπαίδευση, το εργασιακό του ιστορικό ή οι προηγούμενες εμπειρίες του, δεν μπορεί να επαληθευτεί ή φαίνεται αμφίβολο κατά μια πρώτη σχετική έρευνα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει μια σχετική ανεντιμότητα.

Το Νο1 τραγούδι που επιλέγουν τα ζευγάρια για τον πρώτο χορό στον γάμο τους είναι μια έκπληξη

Αρνείται να σε συναντήση από κοντά: Εάν έχετε γνωριστεί διαδικτυακά (για παράδειγμα) και αποφεύγει συνεχώς να συναντηθείτε αυτοπροσώπως ή βρίσκει διάφορες δικαιολογίες όταν του ζητάς να κα΄νετε έστω video call, έχεις μπροστά σου μια κόκκινη σημαία που δεν μπορείς να αρνηθείς.

Έλλειψη κοινωνικής απόδειξης: Τα social media έχουν τα άσχημά τους αλλά μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα παραβλέψεις. Αν, για παράδειγμα, η παρουσία κάποιου ατόμου στο διαδίκτυο είναι ελάχιστη ή ανύπαρκτη, με λίγους φίλους, συνδέσεις ή δραστηριότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή άλλες πλατφόρμες, μπορεί να υποδηλώνει μέχρι και ότι δεν είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι.

Ασυνέπειες στη συμπεριφορά ή το στυλ επικοινωνίας: Εάν νιώσεις ότι η συμπεριφορά ή το στυλ επικοινωνίας του ατόμου φαίνονται ασυνεπή ή δεν ταιριάζουν με αυτό που θα περιμένατε βάσει της ταυτότητας που έχει παρουσιάσει, μπορεί να είσαι ένα βήμα πριν... εξαπατηθείς!

Ζώδια και... χρήμα: Τι περιμένει κάθε ζώδιο το 2024 ως προς τα οικονομικά

Γενικότερα έχε τα μάτια σου ανοιχτά. Είναι σημαντικό να προσεγγίζεις τυχόν υποψίες με προσοχή και να συλλέγεις περισσότερα στοιχεία πριν βγάλεις συμπεράσματα σχετικά με την ταυτότητα κάποιου. Εάν έχεις ανησυχίες σχετικά με την αυθεντικότητα κάποιου, μη διστάσεις να τις συζητήσεις ανοιχτά και άμεσα με το άτομο που εμπλέκεται ή να ζητήσεις συμβουλές από έμπιστους φίλους ή, γιατί όχι, και από επαγγελματίες.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η ρήση των παλιών «Φύλαγε τα ρούχα σου για να' χεις τα μισά» βρίσκει και σε αυτή την περίπτωση μια εξαιρετική εφαρμογή.

Τελευταία τροποποίηση στις 27.02.2024 - 18:25