Ζώδια και... χρήμα: Τι περιμένει κάθε ζώδιο το 2024 ως προς τα οικονομικά

02.01.2024
Ζώδια και... χρήμα: Τι περιμένει κάθε ζώδιο το 2024 ως προς τα οικονομικά
Καλή χρονιά με υγεία πάνω απ' όλα αλλά και μια... ωθησούλα στα οικονομικά δεν θα ήταν καθόλου ευκαταφρόνητη! Φυσικά η δουλειά, η προσπάθεια (και η τύχη, ας μην ξεχνάμε) παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο αλλά και τ' αστέρια κάτι έχουν να πουν.

Ίσως μια κομβική καμπή στην καριέρα σου να φέρει αυξημένο εισόδημα ή αύξηση. Ίσως η δημιουργία, η έμπνευση και το κίνητρό σου σε φέρουν πιο γρήγορα κοντά στους οικονομικούς σου στόχους. Ιδού τι επιφυλάσσει το κάθε ζώδιο στη σφαίρα του χρήματος το 2024.

Κριός

Είσαι πιο κοντά από όσο νομίζεις στην εκδήλωση αυξημένων κερδών, Κριέ. Συνέχισε να πιέζεις προς τους εργασιακούς σας στόχους με θετική στάση και μην εκπλαγείς αν η... τύχη σου αλλάξει και λάβεις σύντομα την αύξηση που περίμενες καθώς ο Δίας συνδέεται με τον Ουρανό στις 20 Απριλίου.

Τον νου σου όμως! Μην αφήσεις το ξεμυάλισμα της άνοιξης να σε παρασύρει σε υπερβολικές δαπάνες. Κράτα και κάτι στην άκρη κάθε μήνα γιατί ο Ιούλιος θα έρθει με μια μικρή αποσταθεροποίηση και θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσεις μέχρι και τα προς το ζην!

Οι θάνατοι που μας συγκλόνισαν το 2023 - Τα «αντίο» που μας έκαναν να δακρύσουμε

Ταύρος

Η χρονιά μπαίνει με χαμόγελα Ταύρε. Τη δε άνοιξη, με τη... φανταχτερή Αφροδίτη και τον τυχερό Δία να εισέρχονται στους Διδύμους στις 23 και 25 Μαΐου αντίστοιχα, ενισχύεται η πιθανότητα δημιουργίας νέων ροών εισοδήματος. Πειραματήσου σε ό,τι σκεφτείς, ακόμη και να πουλήσεις αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου στο internet, γιατί όχι;

Ο επόμενος χειμώνας όμως δεν θα είναι τόσο ομαλός. Ο ανάδρομος Ερμής στον Τοξότη από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου θα σε καλέσει να αναλογιστείς αν ε΄χεις επενδύσει στο μέλλον σου ή έχεις μπει στον πειρασμό της στιγμιαίας ικανοποίησης. Να είσαι σοφός σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επενδύεις τα κεφάλαιά σου που κερδίσες με κόπο στο μέλλον σου.

Δίδυμοι

Ο διεκδικητικός Άρης επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά σου να επιτύχεις τους οικονομικούς σου στόχους όταν ο πλανήτης εισέλθει στον Αιγόκερω στις 4 Ιανουαρίου. Καλό είναι να αποφύγεις περιττούς κινδύνους και αλόγιστες δαπάνες που απαιτούν μακροπρόθεσμη δέσμευση (όπως για παράδειγμα μια ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο), ειδικά μετά τις 13 Ιανουαρίου.

Όσο και να μη σου ταιριάζει, καλό είναι να επιλέξεις τον αργό και σταθερό δρόμο τύπου «φασούλι το φασούλι» για τις αποταμιεύσεις σου. Όχι μία, αλλά δύο ισχυρές πανσέληνοι στον Αιγόκερω στις 21 Ιουνίου και στις 21 Ιουλίου θα εξασφαλίσουν ότι η συνέπειά σας θα καρπωθεί ανταμοιβές μέχρι το καλοκαίρι.

Καρκίνος

Από τις 16 Ιανουαρίου, η υλιστική Αφροδίτη διέρχεται από τον καινοτόμο Υδροχόο, υποστηρίζοντας τα οράματα και τις οικονομικές σου φιλοδοξίες. Άνοιξε το μυαλό σου και σκέψου έξω από το... κουτί, Καρκίνε, και μην αφήσεις την αγάπη σου για την ασφάλεια να σε περιορίσει από το να παίρνεις υπολογισμένους κινδύνους όταν εμφανιστούν οι κατάλληλες ευκαιρίες.

Η νεά χρονιά σου επιφυλάσσει κάποια βαθιά σκέψη καθώς ο ανάδρομος Πλούτωνας σε αναγκάζει να επαναπροσδιορίσεις την ιδέα σου για οικονομική σταθερότητα από τις 2 Μαΐου έως τις 11 Οκτωβρίου. Σταμάτα να παρακολουθείς τους άλλους και επικεντρώσου στον εαυτό σου – ο προϋπολογισμός σου πρέπει να είναι προσαρμοσμένος στις δικές σου ανάγκες, επιτέλους!

Baby Boom 2023: Τα διάσημα γεννητούρια της χρονιάς, εντός και εκτός συνόρων

Λέων

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα θολώσει κάπως την όρασή σου τον Μάρτιο, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές υπερβολές. Σου αρέσει να ζείς τη στιγμή, αλλά μην το αφήσεις να σε παρασύρει σε μπελάδες. Δύσκολα μαθήματα σου επιφυλάσσουν στις 19 Αυγούστου καθώς ο Δίας, ο πλανήτης του πλούτου, έρχεται σε τετράγωνο με τον αυστηρό Κρόνο.

Εάν ήσουν πολύ αισιόδοξος για τα οικονομικά σου, περίμενε να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες. Οι εργασιακοί σου στόχοι είναι πολλοί και τους «κυνηγάς» μια χαρά όμως καθώς παράλληλα το κοινωνικό σου ημερολόγιο γεμίζει ολοένα και περισσότερο με διάφορα πράγματα και προγράμματα, μάλλον θα πρέπει να κάνεις έναν λίγο πιο σοβαρό έλεγχο υπολογισμό ώστε να πάρεις πιο σοφές, πιο υπεύθυνες οικονομικές αποφάσεις.

Παρθένος

Τον Απρίλιο, θα καταλάβεις καλά πως δεν μπορείς πάντα να περιμένεις από τους άλλους να σε βοηθήσουν σε στιγμές ανάγκης, ακόμα κι αν εσύ τους έχεις υποστηρίξει ανλάλογα στο παρελθόν. Καλό ει΄ναι αυτή η συνειδητοποίηση να μη σε «ρίξει» αλλά να σε ενδυναμώσει ώστε να είσαι πιο προσεκτική και αυτοδύναμη στο μέλλον.

Από την 1η Απριλίου έως τις 25 Απριλίου, ο ανάδρομος Ερμής στον Κριό μπορεί να σε βοηθήσει να σκεφτείς τυχόν κοινά οικονομικά εγχειρήματα. Υπολόγισε πού καταβάλλεις μεγαλύτερη προσπάθεια από τον επιχειρηματικό σου συνεργάτη και ποια από τα έργα σου δεν αποκομίζουν ανάλογες ανταμοιβές για τη σκληρή δουλειά σου. Το φθινόπωρο, θα ανακτήσεις τη σταθερότητα μετά από μια ταραχώδη εποχή έκλειψης.

Ζυγός

Ετοιμάσου να λάβεις απροσδόκητες οικονομικές και υλικές ανταμοιβές ξεκινώντας στις 20 Απριλίου, όταν ο Δίας, ο πλανήτης του πλούτου, συνεργαστεί με τον Ουρανό που προκαλεί αλλαγές στον Ταύρο. Φρόντισε να εκφράσεις ευγνωμοσύνη για αυτήν την... κληρονομιά και άφησέ την στην άκρη το συντομότερο δυνατό ως επένδυση για το μέλλον σου, όσο και αν μπεις σε πειρασμό να τη χαρείς τώρα.

Έχε τα μάτια σου ιδιαίτερα ανοικτά καθώς πλησιάζεις στην ένωση του Άρη με τον Ουρανό στον Ταύρο στις 15 Ιουλίου. Οι οικονομικές επιτυχίες από τα δάνεια, τα χρέη και τις υποχρεώσεις σου θα μπορούσαν να έρθουν νωρίτερα από όσο νομίζεις, όμως μην αφήσεις αυτή τη εξέλιξη να σε αποσυντονήσει. Είσαι πιο ανθεκτική από ό,τι πιστεύεις γαι τον εαυτό σου και θα βρεις μια λαμπρή λύση για να ανατρέψεις την τύχη σου μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Σκορπιός

Με θετική στάση και ευέλικτο μυαλό, θα αντιμετωπίσεις τις οικονομικές προκλήσεις που εμφανίζονται από τις αρχές κιόλας του 2024. Ευτυχώς, ο Δίας (ο πλανήτης του πλούτου) στους Διδύμους φέρνει μια δόση καλής τύχης για να σε βοηθήσει να πληρώσετε τα χρέη σου από τις 25 Μαΐου.

Θέσε ξεκάθαρα τους οικονομικούς σου στόχους και φρόντισε να εργαστείς επιμελώς προς την κατεύθυνση τους προτού αναλάβεις οποιεσδήποτε νέες νομισματικές ευθύνες. Στις 11 Ιουλίου, η Αφροδίτη μπαίνει στον θαρραλέο Λέοντα, ρίχνοντας τα φώτα της δημοσιότητας στις φιλοδοξίες της καριέρας σας. Άδραξε τη στιγμή για να ζητήσεις εκείνη την αύξηση που σκεφτόσουν τόσο καιρό. Η αξία, το ιστορικό σου και η εργασιακή σου ηθική θα είναι δύσκολο να αγνοηθούν.

Ο Brad Pitt έγινε 60 ετών και ναι, σήμερα είναι πιο όμορφος από ποτέ

Τοξότης

Το μυστικό για την επίτευξη των οικονομικών και υλικών στόχων σου είναι μια σταθερή ρουτίνα. Η μεθοδική νέα σελήνη στον Αιγόκερω ενεργοποιεί τις οικονομικές σου φιλοδοξίες στις 13 Ιανουαρίου, παρακινώντας σε να είσαι συγκεκριμένη στα σχέδια και τον... προϋπολογισμό σου. Φρόντισε να αναπτύξεις μια σταθερή ροή εργασίας και οι καρποί της εργασίας σου θα ωριμάσουν μόλις τελειώσει αυτό το κεφάλαιο σκληρής δουλειάς τον Ιούνιο.

Καθώς η χρονιά φτάνει στο τέλος της, κάνε απολογισμό των επιτευγμάτων σου χωρίς να επιτρέψεις στην ανταγωνιστικότητα να μειώσει την ικανοποίησή σου. Θα δεις πως μπορεί η επίτευξη των στόχων σου να χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο, αλλά οι ανταμοιβές θα είναι μακροχρόνιες.

Αιγόκερως

Το 2024 προσφέρει μια ματιά στους σημαντικούς οικονομικούς μετασχηματισμούς που βρίσκονται στο μέλλον σου. Καθώς ο Ήλιος και ο Πλούτωνας βυθίζονται στον καινοτόμο Υδροχόο στις 20 Ιανουαρίου, σου δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσεις τη χρονιά με το θάρρος. Βγες έξω από τη ζώνη άνεσής σου, άφησε πίσω τις συνήθειές σου και μόνο κερδισμένη θα βγεις. Ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορήσεις τι σημαίνει ασφάλεια για εσένα και να επωφεληθείς από την ευκαιρία να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο που θα μπορούσε να αποφέρει μεγάλες πληρωμές.

Οι οικονομικές πιέσεις θα προκύψουν από τις 12 Ιουλίου, που ξεκινούν από την αντίθεση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα. Ωστόσο, αυτές οι απροσδόκητες προκλήσεις θα προκαλέσουν βαθύτερους προβληματισμούς σχετικά με τις αποταμιεύσεις και την ανάπτυξή σου, τελικά. Έλεγξε καλύτερα τις προσπάθειές σου να επενδύσεις στο μέλλον σου και κάνε όποιες προσαρμογές χρειάζεται.

Υδροχόος

Άφησε τις φαντασιώσεις σου για υλικές ανταμοιβές και πλούτο να είναι η πηγή του κινήτρου σας στις αρχές του 2024. Στις 21 Μαρτίου, ένας τεταμένος δεσμός μεταξύ της πολυτελούς Αφροδίτης και του Κρόνου που κυβερνά τα όρια στους Ιχθύς δοκιμάζει την ικανότητά σου να ζεις με τις δυνατότητές σου. Μην αφήνεις τις επιθυμίες σας να ξεπεράσουν την πραγματικότητα.

Κάνε μια σαφή διάκριση μεταξύ του τι μπορείς να αντέξεις οικονομικά και τι αγοράζεις για χάρη της εμφάνισης. Ετοιμάσου να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά στα κέρδη, τις αποταμιεύσεις και τα χρέη σου αυτό το καλοκαίρι και αποφύγεις να αναλάβεις περαιτέρω οικονομικές ευθύνες ή συμβατικές δεσμεύσεις έως ότου λήξει η ανάδρομη πορεία του Ερμή στις 28 Αυγούστου.

Ιχθύες

Έχεις έναν φιλόδοξο οικονομικό στόχο για το 2024 και ο αγώνας ξεκινά από τις πρώτες μέρες του χρόνου. Άφησε πίσω τις δικαιολογίες σου καθώς παίρνεις νέες επαγγελματικές αποφάσεις που θα σε οδηγήσουν σε... ένδοξα ύψη (μέσω των τραπεζικών σου λογαριασμών). Αυτή η χρονιά σε γεμίζει ισχυρή ενέργεια, πράγμα που θα υποστηρίξει την παραγωγικότητά σου και θα «μαγνητίσει» τις εισροές χρημάτων.

Πρώτα όμως, πρέπει να θεραπεύσεις την ανθυγιεινή σχέση μεταξύ του τραπεζικού σου υπολοίπου και της αυτοεκτίμησή σου, που δεν είναι και μικρό πράγμα!!!

Μια ευημερούσα άνοιξη γεμάτη γενναίες, ανεξάρτητες αναζητήσεις θα ακολουθήσει ένα συλλογικό φθινόπωρο ενώ η έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό στις 2 Οκτωβρίου θα σου δώσει το πράσινο φως για να κάνεις μια κοινή επένδυση με κάποιον που αγαπάς ή εμπιστεύεσαι βαθιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 02.01.2024 - 10:58