Ο Δημήτρης Κόκοτας αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη και ο Γιώργος Λιάγκας μιλά για θαύμα

30.04.2024
Ο Δημήτρης Κόκοτας αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη και ο Γιώργος Λιάγκας μιλά για θαύμα
Ύστερα από έναν μήνα στην εντατική τα νέα έρχονται ευχάριστα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα.

Από τις 28 Μαρτίου που έπαθε έμφραγμα ο Δημήτρης Κόκοτας παραμένει στην εντατική καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν επέτρεπε να αναπνέει παρά μόνο με μηχανική υποστήριξη. Οι γιατροί ΄ηταν πολύ συγκρατημένοι όλο αυτό τον καιρό ενώ από την αρχή η κατάστασή του είχε χαρακτηριστεί πολύ σοβαρή.

Τη Μεγάλη Τρίτη ήρθαν για πρώτη φορά κάπως πιο ευχάριστα νέα καθώς όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ της εκπομπής Πρωινό πλέον αναπνέει μόνος του.

«Γνωρίζαμε όλοι ότι τα πράγματα δεν είναι καλά, δηλαδή ότι είναι σοβαρή η κατάστασή του. Όλοι ελπίζαμε, και κυρίως οι συγγενείς του καθώς αυτοί είναι που πονάνε περισσότερο, να γίνει ένα θαύμα. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα σας πω ότι γίνονται ή δεν γίνονται θαύματα, ωστόσο καμιά φορά οι συμβολισμοί έχουν τον δικό τους ρόλο. Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα. Ο Δημήτρης Κόκοτας έχει ανοιχτά τα μάτια του και αναπνέει μόνος του χωρίς μηχανική υποστήριξη. Αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα», είπε ο παρουσιαστής εξηγώντας πως αυτό σημαίνει πως, νευρολογικά αντιδρά σε τσιμπήματα, πιέσεις πράγμα που είναι πολύ σημαντικό αλλά ο δρόμος παραμένει μακρύς μπροστά του καθώς ακόμη δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Τραϊάνα Ανανία για Δημήτρη Κόκοτα: «Αντί να ψάχνετε τι να γράψετε, προσευχηθείτε»

«Επέλεξα να δώσω σήμερα την είδηση, όμως και όχι χθες γιατί οι γιατροί ήθελαν να είναι απολύτως ασφαλείς και να ξέρουν ότι είναι μία μόνιμη κατάσταση αυτή και περάσαμε στο επόμενο στάδιο» είπε ο Γιώργος Λιάγκας συνοψίζοντας «Το θέμα είναι ότι πρώτον ο Δημήτρης αναπνέει μόνος του, δεύτερον ανοίγει τα μάτια του, τρίτον αντιδράει στα βαθιά ερεθίσματα».

Τελευταία τροποποίηση στις 30.04.2024 - 14:00