Σε ενοχλούν τα γυαλιά στη μύτη; 4 τρόποι για να τα κάνεις πιο άνετα

28.02.2024
Σε ενοχλούν τα γυαλιά στη μύτη; 4 τρόποι για να τα κάνεις πιο άνετα
Εάν φοράς από μικρή γυαλιά οράσεως, θα ξέρεις ότι δεν είναι και πολύ απλό να τα αισθανθείς άνετα πα΄νω σου. Μπορεί να σε ενοχλούν στη μύτη, να σου κάνουν πληγή στο αυτί, να γλυστράνε και κάπως έτσι ο οπτομέτρης γίνεται ο καλύτερος φίλος σου καθώς πρέπει να πηγαίνεις για ρύθμιση κάθε τρεις και λίγο. Κι ο΄μως, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι.

Αντί να τρέχεις στον οπτικό κα΄θε φορά που κάτι δεν «κάθεται» καλά στη μύτη ή στ' αυτιά σου, δοκίμασε κάποιο (ή και όλα) από τα παρακάτω κόλπα και θα μας θυμηθείς.

1. Σφίξε τον πλαστικό σκελετό με το πιστολάκι μαλλιών

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, λειτουργεί. Μπορείς να θερμάνεις τους βραχίονες για 20 δευτερόλεπτα με σεσουάρ μαλλιών και στη συνέχεια να τους λυγίσεις για να τους προσαρμόσεις ανάλογα στο σημείο που δεν θα σε ενοχλούν.

2. Προσάρμοσε τα nose pads στα μεταλλικούς σκελετούς εάν τα αισθάνεσαι πολύ σφιχτά

Είναι πολύ απλό, αλλά μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί. Αν οι μεταλλικοί σκελετοί τσιμπάνε τη μύτη σου, μπορείς να τραβήξεις τα nose pads λίγο πιο μακριά το ένα από το άλλο (μαλακά, φυσικά, να μην πάθουμε καμία ζημιά!)

Αυτό είναι το πιο κομψό αξεσουάρ, σύμφωνα με την Bella Hadid

3. Μην τα χρησιμοποιείς σαν στέκα

Αν ανεβάζεις συνεχώς τα γυαλιά επάνω στο πρόσωπό σου, μοιραία, θα ανοίξουν. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αγοράσεις ένα μικρό κατσαβίδι για να σφίγγεις τις βίδες της κάθε πλευράς του σκελετού κάθε φορά που το χρειάζεται.

4. Βάλε ταλκ πίσω από τα αυτιά

Τέλος, εάν πρόσφατα φόρεσες γυαλιά, μπορεί να διαπιστώσεις ότι το δέρμα πίσω από τα αυτιά σου είναι λίγο ερεθισμένο. Μπορείς να βάζεις ταλκ πίσω από τα αυτιά σου καθημερινά μέχρι να προσαρμοστεί το δέρμα σου στα νέα σου γυαλιά. Επιπλέον θα μυρίζεις φρεσκάδα και θα αισθάνεσαι πιο άνετα.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.02.2024 - 20:15