Το έτος του Ποντικού της Γης

28.03.2008
Ο Ποντικός ανήκει στο στοιχείο του Νερού και είναι το πρώτο από τα κινέζικα ζώδια, γεγονός που αντιπροσωπεύει καινούργια ξεκινήματα και την έναρξη μιας νέας εποχής. Σχέσεις, κυρίως ερωτικές, στις οποίες εμπλέκονται σημαντικές προσωπικότητες, θα σχολιαστούν, ενώ στις επαγγελματικές η συνεργασία ανάμεσα σε άτομα του αντίθετου φύλου

από την ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΑΡΓΚΑΤΣΟΥΓΙΑ

Ο Ποντικός ανήκει στο στοιχείο του Νερού και είναι το πρώτο από τα κινέζικα ζώδια, γεγονός που αντιπροσωπεύει καινούργια ξεκινήματα και την έναρξη μιας νέας εποχής. Σχέσεις, κυρίως ερωτικές, στις οποίες εμπλέκονται σημαντικές προσωπικότητες, θα σχολιαστούν, ενώ στις επαγγελματικές η συνεργασία ανάμεσα σε άτομα του αντίθετου φύλου θα είναι δύσκολη. Επίσης, ο Ποντικός επηρεάζει τις μετακινήσεις και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα. Το ίδιο ισχύει και για τα εναέρια και θαλάσσια ταξίδια, τα οποία επηρεάζονται αρνητικά, με μήνα υψηλού κινδύνου τον Ιούνιο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη διατροφή, για να μην πάρουμε περιττά κιλά, αλλά και στις γαστρεντερίτιδες, που θα είναι συχνές, ή σε θέματα υγειονομικά, τα οποία θα μας απασχολήσουν αρκετά. Στον κόσμο της οικονομίας οι επιχειρήσεις που το αντικείμενό τους αντιπροσωπεύεται από το στοιχείο της Γης (αγοραπωλησία και διαχείριση ακινήτων και γης, αγροκαλλιέργειες κ.λπ.) θα ωφεληθούν περισσότερο, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του έτους. Οι επιχειρήσεις του... Ξύλου (βιομηχανίες υφασμάτων, ένδυσης, χαρτοβιομηχανίες, εκδοτικοί οίκοι) θα έχουν ομαλή πορεία με άνοδο το πρώτο μισό του έτους. Επικοινωνία, δημοσιογραφία, ΜΜΕ και μέσα μεταφοράς δεν θα ωφεληθούν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Τέλος, χρηματιστηριακές και οικονομικές επιχειρήσεις, τράπεζες, μεταλλουργία, μηχανολογία και η δικαιοσύνη θα ευνοηθούν ιδιαίτερα σε μήνες του Μετάλλου.

Ποντικός Η χρονιά ανήκει στο ζώδιο του Ποντικού, που ανήκει στο έτος γέννησής σας, και μολονότι η επανάληψη της επιρροής του είναι συνήθως αρνητική, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αρκεί να είστε πιο προσεκτικοί και πιο οργανωμένοι σε κάθε τομέα. Στα επαγγελματικά θα υπάρξει πρόοδος και η επιρροή του έτους θα ενισχύσει το κύρος και το δυναμισμό σας. Αρπάξτε τις ευκαιρίες και εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες να ενισχύσετε το εισόδημά σας. Υγεία και σχέσεις δέχονται αρνητικές επιρροές, έτσι, όσοι είστε αδέσμευτοι ίσως να μη βρείτε γρήγορα το ταίρι των ονείρων σας ή να παραμείνετε μόνοι, ενώ όσοι είστε δεσμευμένοι μπορεί να αναβάλετε το γάμο ή τη δημιουργία οικογένειας λόγω δουλειάς. Δώστε προσοχή και στην οδήγηση.
Το στοιχείο σας είναι... Ξύλο: Αφήστε το συναίσθημα έξω από σχέσεις που δεν έχουν μέλλον και αφοσιωθείτε στην καριέρα σας και τη βελτίωση των οικονομικών σας. Φωτιά: Αμφίβολα τα πράγματα στα οικονομικά. Αν νιώθετε «πεσμένοι», απευθυνθείτε σε φίλους και συγγενείς. Γη: Η ήπια καθημερινή γυμναστική θα σας κρατήσει σε φόρμα. Αποφύγετε την έντονη άσκηση. Μέταλλο: Συγκροτήστε τη σκέψη σας για να πάρετε σωστές αποφάσεις. Μια μικρή βοήθεια από έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης θα σας φέρει στο σωστό δρόμο. Νερό: Ο επαγγελματικός και οικονομικός τομέας απογειώνονται. Αρπάξτε τις ευκαιρίες χωρίς δισταγμό.

Βούβαλος Κατά τη διάρκεια του έτους του Ποντικού θα κυριαρχήσει ένα κλίμα σταθερότητας, κυρίως λόγω της θετική στάσης σας απέναντι στις καταστάσεις. Στο επαγγελματικό περιβάλλον σας υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν ιδιαίτερα τις ικανότητες και τις απόψεις σας και είναι διατεθειμένοι να σας στηρίξουν. Οι συναλλαγές εκτός έδρας θα σας δώσουν άλλον αέρα, αλλά, αν σκέφτεστε να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας, μη βιαστείτε πριν σιγουρέψετε καταστάσεις. Τα οικονομικά σας θα έχουν ανοδική πορεία, ειδικά για εσάς που έχετε συναλλαγές με το εξωτερικό. Τέλος, όσοι είστε μόνοι είναι καιρός να βρείτε τον άνθρωπό σας, ενώ εσείς που είστε δεσμευμένοι θα χαρείτε μια αρμονική περίοδο με το ταίρι σας.
Το στοιχείο σας είναι... Ξύλο: Η επαγγελματική σας πορεία είναι ξεκάθαρη και αποδίδει και οικονομικά. Στις προσωπικές σχέσεις σας, όμως, υπάρχουν διαφωνίες και ένταση. Φωτιά: Νέα ενδιαφέροντα και γνωριμίες. Μην αρπάζεστε με το παραμικρό και μην ενδίδετε στη συναισθηματική φόρτιση. Γη: Αποφύγετε τις επενδύσεις υψηλού ρίσκου και μην αναλάβετε ευθύνη εγγυητή για λογαριασμό δικού σας ανθρώπου. Μέταλλο: Οι συμβουλές που θα ακούσετε είναι πολλές, αλλά για να καταλήξετε, ρωτήστε πρώτα τι θέλετε εσείς. Νερό: Χαρούμενα γεγονότα θα φωτίζουν τη διάθεσή σας. Περιμένετε αλλαγές και στα επαγγελματικά.

Τίγρη Τις συνεχείς ανακατατάξεις του έτους του Χοίρου διαδέχονται οι ευκαιρίες του έτους του Ποντικού για αλλαγές που θα οδηγήσουν σε μια υγιή εξέλιξη και στην απαλλαγή από τα θέματα που σας δεσμεύουν περιορίζοντας τις κινήσεις σας. Ωστόσο, η ανοδική πορεία σας στα επαγγελματικά θα φέρει επιπλέον δυσκολίες στις προσωπικές σας σχέσεις, που ήδη δέχονται τις αρνητικές επιρροές του έτους. Ωστόσο, η αγορά είναι ανοιχτή για εσάς και μια επενδυτική κίνηση θα αποφέρει θετικούς καρπούς, όπως άλλωστε και η προσπάθεια επέκτασης των δραστηριοτήτων σας και στο εξωτερικό. Στον τομέα της υγείας όλα φαίνονται καλά, έτσι, αν αντιμετωπίσετε την αστάθεια στα αισθηματικά με υπομονή, θα τα πάτε γενικά μια χαρά.
Το στοιχείο σας είναι... Ξύλο: Τα οικονομικά σας βελτιώνονται. Μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια παρά την κούραση σας. Φωτιά: Ευέξαπτοι και έτοιμοι για καβγά. Αφοσιωθείτε στη δουλειά και την προσωπική σας ανάπτυξη. Γη: Οι σχέσεις σας κυρίως με συγγενείς και φίλους ευνοούνται. Προσοχή στα οικονομικά, για να μην έχετε σημαντικές απώλειες. Μέταλλο: Το νου σας στις αποσκευές στα ταξίδια σας και στην έκφραση των συναισθημάτων στις σχέσεις σας! Νερό: Νέες επαγγελματικές δυνατότητες σας χτυπάνε την πόρτα. Ανοίξτε τους.

Λαγός Η θετική επιρροή του έτους επικεντρώνεται στη βοήθεια και την υποστήριξη στον εργασιακό χώρο από πρόσωπα κυρίως γένους θηλυκού. Γενικότερα, θα υπάρχει μια τάση για ανανέωση, που μπορεί να σας ωθήσει ακόμα και στην αλλαγή καριέρας. Ωστόσο, καλύτερα να κρατήσετε επιφυλακτική στάση απέναντι στην τελευταία εκδοχή, γιατί μάλλον έχετε να χάσετε περισσότερα απ’ όσα θα κερδίσετε. Στα προσωπικά η επιρροή του έτους μπορεί να φέρει κόντρες με το ταίρι σας, αλλά όσοι είστε έτοιμοι να δεθείτε με μόνιμα δεσμά θα δικαιωθείτε. Αν, πάλι, είστε χρόνια σε μια σχέση η οποία σας έχει κουράσει, ίσως να καταλήξετε σε τελεσίγραφα... Προσοχή απαιτείται στον τομέα «υγεία», ο οποίος θα είναι αρκετά ευαίσθητος.
Το στοιχείο σας είναι... Ξύλο: Τα οικονομικά σας γνωρίζουν δόξες και στα προσωπικά οι άντρες του ζωδίου αντιμετωπίζετε πολλούς πειρασμούς. Φωτιά: Η αστάθεια στα επαγγελματικά θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους. Μη γίνεστε εύθικτοι. Γη: Αποφύγετε οικονομικές συναλλαγές που μπορεί να θέσουν την αξιοπιστία σας σε αμφισβήτηση. Μέταλλο: Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, για να έχετε καλύτερη απόδοση στη δουλειά. Νερό: Η επαγγελματική σας πορεία είναι σταθερή. Για να βγάλετε χρήμα, βάλτε προτεραιότητες.

Δράκος Η επιρροή του έτους δεν υπόσχεται δραστικές εξελίξεις, ούτε την οικονομική ανταμοιβή που έχετε ως στόχο. Θα ευνοήσει όμως εσάς που εξασκείτε ένα επάγγελμα καλλιτεχνικής φύσης και θα σας δώσει την υποστήριξη των συναδέλφων σας γενικότερα. Ωστόσο, θα προκαλέσει και σχόλια που θα σας χαλάσουν συχνά την καλή διάθεση για συνεργασία. Στα οικονομικά οι δημιουργικές και πρωτοποριακές ιδέες θα κάνουν τη διαφορά, ενώ στον τομέα της υγείας θα περάσετε κάποιες φάσεις που θα σας καταβάλουν, και ίσως ένα μέλος της οικογένειάς σας σας χρειαστεί. Στην ένταση σε αισθηματικά ή οικογενειακά θέματα δείξτε συγκατάβαση.
Το στοιχείο σας είναι... Ξύλο: Πολύ συχνές οι αντιπαραθέσεις στην οικογένεια, κυρίως λόγω εγωισμού. Δοκιμάστε διαφορετική προσέγγιση. Φωτιά: Προσοχή στη συμπεριφορά σας στον εργασιακό σας χώρο. Στα οικονομικά η εμπλοκή φίλων ή κάποιου συγγενή επιφέρει αναστάτωση. Γη: Προσθέστε ρομαντισμό στη σχέση σας βοηθώντας την έτσι να περάσει στο επόμενο στάδιο και κρατήστε πιο γερά τα ηνία των οικονομικών σας. Μέταλλο: Είστε οι πιο ευνοημένοι του ζωδίου σε θέματα... τσέπης. Ιδανική περίοδος για να προχωρήσετε σε επενδύσεις. Νερό: Η υπομονή και η επιμονή σας θα αμειφθούν. Τρίξτε τα δόντια στη δουλειά!

Φίδι Έπειτα από το δύσκολο έτος του Χοίρου το κλίμα γίνεται πιο ευνοϊκό. Η αναγνώριση των ικανοτήτων σας μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε προαγωγή, ενώ η επικοινωνία με τους συναδέλφους σας βελτιώνεται με θετικό αντίκτυπο στην απόδοσή σας. Η οικονομική σας κατάσταση βελτιώνεται επίσης, ωστόσο, όχι με τόσο γρήγορους ρυθμούς όσο η πορεία της καριέρα σας. Προσοχή δώστε σε ιώσεις και κρυολογήματα, γιατί το ανοσοποιητικό σας δεν θα είναι στα καλύτερά του. Οι αδέσμευτοι θα βρείτε το ταίρι σας, ενώ οι δεσμευμένοι την ηρεμία.
Το στοιχείο σας είναι... Ξύλο: Αν είστε διαλλακτικοί, οι παρεξηγήσεις με φίλους και γνωστούς δεν θα γίνουν σοβαρές. Φωτιά: Η εργασία σας θα σας επιτρέψει την αποταμίευση. Ένας γάμος ή ο ερχομός ενός μωρού είναι πιθανοί. Γη: Αφήστε τα μεγάλα ανοίγματα στα οικονομικά και στα προσωπικά μην είστε πλεονέκτες. Δώστε βάση στην προσωπική ανάπτυξη. Μέταλλο: Η υποστήριξη είτε από την οικογένεια είτε από φίλους θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε την προσπάθεια. Νερό: Φροντίστε την υγεία σας με σωστή διατροφή και ήπια άσκηση.

Άλογο Ο Ποντικός είναι σε κόντρα με το ζώδιό σας, φέρνοντας αναστάτωση και αλλαγές σε όλους τους τομείς. Οι δυσκολίες αφορούν πιο πολύ τα οικονομικά, όπου τα έξοδα θα αυξηθούν, προκαλώντας ανησυχία για την περαιτέρω εξέλιξη των υποθέσεών σας. Στα επαγγελματικά δεν πρέπει να αφήσετε την απόδοσή σας να μειωθεί, γιατί θα υπάρξει σημαντικός αντίκτυπος και στα έσοδά σας. Μεγάλη είναι η πιθανότητα μετακόμισης ή ακόμα και αλλαγής επαγγελματικής κατεύθυνσης. Συγκεντρωθείτε στους στόχους σας και μείνετε οργανωμένοι. Προσοχή σε κρυολογήματα και ατυχήματα. Όσοι είστε αδέσμευτοι επιμείνετε για να βρείτε τον άνθρωπό σας.
Το στοιχείο σας είναι... Ξύλο: Μην αφήνετε ανησυχία και άγχος να σας κυριεύουν. Προσπαθήστε να παραμείνετε δραστήριοι. Φωτιά: Είστε το επίκεντρο σχολιασμού στον εργασιακό χώρο. Μη χάνετε χρόνο συμμετέχοντας σε ανούσιες διενέξεις. Γη: Η αλλαγή παραστάσεων είναι απαραίτητη για να εκτονώνεται η ένταση στη σχέση σας. Μέταλλο: Οι φοιτητές χρειάζεται να καταβάλλετε μεγαλύτερη προσπάθεια και όσοι αναζητάτε εργασία θα γίνετε πιο δυνατοί από τις εμπειρίες. Νερό: Το νου σας σε νομικές υποθέσεις, συμβόλαια και δημόσια έγγραφα. Αποφύγετε τις επενδύσεις με υψηλό ρίσκο και ρίξτε το στα ταξίδια με το ταίρι σας.

Κατσίκα Οι συναισθηματικές μεταπτώσεις δεν σας αφήνουν πολλά περιθώρια να ευχαριστηθείτε όσα έχετε πετύχει μέχρι στιγμής. Νέες δραστηριότητες θα σας βγάλουν από τη... μιζέρια και μέσω αυτών θα κάνετε γνωριμίες, που θα αναπτερώσουν το ηθικό σας. Αποφασιστικότητα και επιμονή είναι
must. Μεγαλύτερη προσοχή δώστε στην υγεία σας, γιατί θα σας ταλαιπωρήσει αν δεν το κάνετε. Τα επαγγελματικά σας είναι σε πολύ καλό δρόμο, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αυξήσετε το εισόδημά σας. Ωστόσο, αφήστε κατά μέρος τις σπατάλες, για να μη βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Οργανώστε ένα ετήσιο οικονομικό πλάνο και ακολουθήστε το όσο πιο πιστά μπορείτε.
Το στοιχείο σας είναι... Ξύλο: «Μικροί μπελάδες» στην οικογένεια θα σας δοκιμάσουν. Στα οικονομικά με λίγο ψάξιμο μπορεί να κάνετε την επένδυση της ζωής σας! Φωτιά: Αντιμετωπίστε τυχόν στομαχικές διαταραχές με σωστή διατροφή. Στις σχέσεις σας με οικογένεια και φίλους αφήστε τον εγωισμό στην άκρη. Γη: Για να λειτουργήσετε παραγωγικά, μη φορτώνετε το μυαλό σας με σκέψεις χωρίς νόημα. Στις σχέσεις σας πολλά θα εξαρτηθούν από εσάς. Μέταλλο: Μια αλλαγή στα επαγγελματικά δεν θα λειτουργήσει υπέρ σας. Οι κοινωνικές επαφές θα φέρουν νέες δυνατότητες. Νερό: Βασιστείτε στις δυνάμεις σας, όχι σε υποσχέσεις άλλων.

Πίθηκος Στον επαγγελματικό και ακαδημαϊκό τομέα όλα προχωράνε θετικά, με μόνη περίσπαση τα αισθηματικά σας. Επιδιώξτε την ισορροπία. Δεν χρειάζεται να αφήσετε τις σπουδές σας στο όνομα του δεσμού σας, ούτε να παραμελήσετε τον άνθρωπό σας για να κάνετε σωστά τη δουλειά σας. Θα ευνοηθείτε αν είστε συντηρητικοί στις ενέργειές σας και κάνετε πράξη τα λόγια σας. Αρπάξτε τις ευκαιρίες, αλλά έχοντας στρατηγική. Στον επαγγελματικό χώρο θα σας κουβεντιάζουν, αλλά δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε αν οι πράξεις σας είναι καθαρές. Στα πάρε δώσε με την οικογένειά σας αποφύγετε να προκαλέσετε, για να μη βρεθείτε ανάμεσα σε πυρά.
Το στοιχείο σας είναι... Ξύλο: Δραστηριοποιηθείτε με πυγμή σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, διεκδικήστε τα δικαιώματά σας, κάντε επενδύσεις. Φωτιά: Οι συνεχείς αντιπαραθέσεις στον εργασιακό χώρο μπορεί να σαμποτάρουν τους στόχους σας. Επιμείνετε. Γη: Οι οικονομικές απώλειες είναι αναπόφευκτες, αλλά μπορείτε να κρατήσετε τον έλεγχο. Μέταλλο: Αφοσιωθείτε στην εργασία σας, οργανώστε βήμα βήμα τις ενέργειές σας και αποταμιεύστε χρήματα για παν ενδεχόμενο. Νερό: Νομικές υποθέσεις θα σας απασχολήσουν αρκετά και θα χρειαστεί επιφυλακτικότητα σε υπογραφές. Καλό είναι επίσης να μην προκαλείτε με τη συμπεριφορά σας.

Πετεινός Η φετινή χρονιά θα σας απογειώσει! Στα επαγγελματικά θα σημειώσετε σημαντική πρόοδο και η προαγωγή θα είναι δική σας, αν την κυνηγήσετε. Επίσης, αν σκέφτεστε να δημιουργήσετε κάτι δικό σας, επιδιώξτε το με ζήλο. Τα οικονομικά σας θα έχουν ανοδική πορεία μέσω της αύξησης του μισθού σας, αλλά και εσόδων από προμήθειες ή κερδοφόρες επενδύσεις. Στα αισθηματικά μια καινούργια γνωριμία μπορεί να σας οδηγήσει ακόμα και σε γάμο. Προσοχή μόνο οι δεσμευμένοι, γιατί «στους δύο τρίτος δεν χωρεί». Μπορεί μια απλή γνωριμία να μην τη θεωρείτε απειλή, αλλά ίσως γίνει καταστροφική για τη σχέση σας...
Το στοιχείο σας είναι... Ξύλο: Η ισορροπία εσόδων εξόδων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Οργανώστε τα οικονομικά σας με βάση τα σταθερά σας έσοδα. Φωτιά: Διατηρήστε στενή επαφή με τους φίλους σας και πριν κάνετε μια σχέση σκεφτείτε αν είναι αυτό που επιθυμείτε. Γη: Αποφασίστε τι θέλετε και διεκδικήστε το. Αν είστε προσαρμοστικοί στις αλλαγές, θα φτάσετε πολύ μακριά. Μέταλλο: Η αυξημένη ευαισθησία φέρνει κοντά σας το ταίρι σας ή προβλήματα στη σχέση σας. Το νου σας! Νερό: Προσπαθήστε να περνάτε περισσότερο χρόνο με φίλους και κάντε ταξιδάκια για να ξεπερνάτε τη μελαγχολία, όταν αυτή σας χτυπάει την πόρτα.

Σκύλος Το έτος του Ποντικού μπορεί να σας κουράσει με υψηλές απαιτήσεις, η επιρροή του όμως τελικά θα έχει θετικά αποτελέσματα. Το ευαίσθητο σημείο σας είναι ο τρόπος που επικοινωνείτε. Ανοιχτείτε περισσότερο, γιατί η εσωστρέφεια θα σας οδηγήσει στη μοναξιά και μην αφήνεστε στο έλεος της καχυποψίας ή των επιθετικών τάσεων. Προσοχή σε λογιστικά βιβλία και στη διαχείριση των οικονομικών σας, γιατί ίσως αντιμετωπίσετε δυσκολίες σε εισπράξεις ή με το μισθό σας. Τέλος, αν και χαίρετε άκρας υγείας, μην αμελείτε τυχόν αδιαθεσίες. Στα επαγγελματικά θα βάλετε τα πράγματα σε μια ροή και οι δυσκολίες δεν θα σας κάμψουν.
Το στοιχείο σας είναι... Ξύλο: Φίλοι και συγγενείς είναι δίπλα σας και η επαγγελματική πορεία αλλά και η οικονομική άνεση σάς υπόσχονται μια ξεχωριστή χρονιά. Φωτιά: Οι πράξεις σας και όχι τα λόγια σας θα πείθουν για τις ικανότητές σας. Γη: Μικροπροβλήματα σε σπίτι και εργασία απειλούν το καθημερινό σας πρόγραμμα. Συμβιβαστείτε με την ιδέα. Μέταλλο: Οι κοινωνικές σας επαφές λειτουργούν προς όφελος της καριέρας σας -και όχι μόνο- τη στιγμή που το χρειάζεστε. Νερό: Παρά την προσπάθεια να σας αποσπούν την προσοχή στον επαγγελματικό χώρο, η επιμονή και η υπομονή θα σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση.

Κάπρος Οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια του έτους του Ποντικού θα είναι ιδιαίτερα αργές. Υποστήριξη και βοήθεια από το περιβάλλον σας θα έχετε, αλλά όχι τις περιόδους που επιβάλλεται για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες. Σε πολλές περιπτώσεις, λοιπόν, θα διαπιστώσετε ότι είναι καλύτερα να στηρίζεστε στις δυνάμεις σας. Στα οικονομικά φανείτε συγκρατημένοι στα έξοδα. Η επιρροή του έτους δεν... σηκώνει πολλές απαιτήσεις και αν μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, ο ανταγωνισμός και το άγχος θα σας φθείρουν ψυχικά. Στα θέματα της καρδιάς, αν είστε δεσμευμένοι, θα περάσετε μια ήρεμη περίοδο, ενώ αν είστε μόνοι, πρέπει να γίνετε πιο εκδηλωτικοί.
Το στοιχείο σας είναι... Ξύλο: Οι παρεξηγήσεις ανάμεσα σε μέλη της οικογένειάς σας θα είναι πολύ συχνό φαινόμενο και ίσως κληθείτε να κάνετε το διαιτητή. Φωτιά: Μη βάζετε συνεχώς τον εαυτό σας στη γωνία! Για να βρείτε ηρεμία, πρέπει να τα βρείτε μαζί του. Γη: Μην αφήνετε καταστάσεις ή άτομα να σας αιφνιδιάζουν. Πάρτε τα ηνία στα χέρια σας. Μέταλλο: Οι αλλαγές που θα αντιμετωπίσετε είναι αρκετές και το κλειδί για να επιβληθείτε είναι η σωστή επικοινωνία. Νερό: Κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται στο δρόμο σας είναι μια δοκιμή για τις ικανότητές σας, αλλά και μια δυνατότητα για εξέλιξη.